במהלך הדינר

ההוראה של האדמו"ר מגור, והחלטת הנגיד

קהילת גור בארה"ב ערכה דינר במלאות שנה לקריאת השם 'אמרי אמת' לתלמוד התורה החדש. המנהל סיפר על ההוראה שקיבל מהאדמו"ר מגור, והשיחה המפתיעה מהנגיד (חסידים)

קהילת גור בארה"ב ערכה במוצאי השבת האחרונה דינר ענק לת"ת החדש שנוסד לפני שנתיים, ואשר לפני כשנה השתתף האדמו"ר בקריאת שמו "אמרי אמת".

בדינר בו השתתפו מאות אברכי הקהילה, חשף הרב חיים פומרנץ, שליח הרבי מגור לייסוד הת"ת ומי שמנהל בעצמו את הת"ת של גור בירושלים, סיפור מפתיע שאירע לו עם האדמו"ר בעניין קריאת שם למוסד חינוכי.

"כיון שבשנה שעברה עשו כינוס עם הרבי לקריאת שם לחיידר אמרי אמת", סיפר הרב פומרנץ, "אספר מה שהיה לי כאשר הקמתי את מתיבתא אמרי אמת בירושלים (יחידה נפרדת לכיתות הגבוהות בתלמודי התורה בגור).

"נכנסתי לרבי לשאול איזה שם לתת למתיבתא שסיימנו את בנייתה, ושלא כהרגלו, הרבי עונה לי: 'לתת שם לתלמוד תורה זהו דבר קשה'.

"נהיה שקט בחדר, הרבי שוקע במחשבותיו ואני לא יודע אנה אני בא. לאחר 2 דקות תמימות של שקט מתוח הרבי אומר לי: 'אין עדיין תלמוד תורה על שם האמרי אמת, על שם הרבי'ס האחרים כבר יש, תן את השם אמרי אמת'.

הרב פומרנץ המשיך וסיפר: "אני יוצא מהחדר של הרבי לכיוון הבית מדרש, ורבע שעה לאחר מכן אני נזכר בבהלה שכבר לפני 8 שנים חתמתי עם נדיב שהמתיבתא תיקרא על שם הבית ישראל, ומה אעשה עכשיו.

"התקשרתי לנדיב שגר בלוס אנג'לס וסיפרתי לו שסיימנו את הבנייה ואני רוצה לשאול איזה שם לתת למתיבתא, הוא אומר לי מיד: 'הרי סיכמנו שנקרא לזה על שם הבית ישראל".

אלא שכאן חלה התפנית המפתיעה: "אבל אז הוא מוסיף לי", מספר הרב פומרנץ, "האמת שרציתי להתקשר אליך ממש מקודם כדי לבקש לשנות את ההסכם, מכיון שנסעתי 3 נסיעות לאמרי אמת ומזה החיות שלי בחסידות, אם תוכל לקרוא למתיבתא 'אמרי אמת'".

"לתת שם לתלמוד תורה זהו דבר קשה", סיים הרב פומרנץ את הסיפור המפתיע, "שתי דקות פה, ובלוס אנג'לס קורה משהו וחל שינוי".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
לא קנה אותי המופת הזה.
תורה
גם אותי לא. מעניין אותי איזה צ'יזבט 'כן' קונה אותך ? הרוח-הקודש של למדנים מופלגים... הדעת-תורה של רודפי כבוד ?.....
1
14
סוף כל סוף חסידי גור באמריקה גם זוכים ללמוד במוסד תחת נשיאות האדמור שליטא, באופן ישיר. וד"ל תחת נשיאותו במלוא מובן המילה , לימוד תורה יראת שמיים, ידיעת ואהבת התורה וכו, זה הנקודה, כל השאר זה פייק.
בני
13
המצגת על החיידר מאוד יפה, נראה שזה תלמוד תורה מאוד טוב
ו
12
אנו תלמידי הגר"ש מוחים איך היה לכם את הזכות להגיע לאמריקה כולם שם שלנו יחבא שלנו כל הגבירים שלנו חוצפה גם הבינן שלנו אנחנו בוכים אנחנו מוחים אנחנו בוכים
תלמידי הגר"ש
אתה כמובן גערער יללן. תלמידי הגר"ש פחות מתעניינים בבניינים, בגבירים ובשליטה. יהי לכם אשר לכם, הצאן שלכם, הבקר שלכם, הנדלן שלכם, הבנינים, רק תנו לאנשים ללכת בשקט.
למתחזה לתלמידי
זה גם הסיבה שתלמידי הגר''ש מאיימים היום א' באדר תשפ 17:28 26.02.20 בכותרת ראשית ב'כיכר השבת' : "הקרב על המנדט השמיני: למי יצביעו תלמידי הגר"ש אלתר", כי הם פשוט מתעניינים 'פחות בבניינים, בגבירים ובשליטה'.... ח...ח...ח.. בדיחה טובה
1
11
חלמא טבא חזית ,חלמא טבא חזית ,חלמא טבא חזית,
יואב
10
התלמוד תורה גוסס 200 איש השתתפו מ1200 משפחות הסיפור לפני סיום בעזרת הגר"ש.
הציבור כבר לא קונה חלומות ונשמות
זה ניראה יותר מלא מהמסיבת חנוכה בעולם תמיר
שאולעכץ
ח..ח...ח....
1
9
אכן סיפור מדהים. מסר חד כתער. יש מה ללמוד בגור. מופתיםםםם. חלומותתתתתתת. אכן הוברר הדבר בבירור גמור, הרבי מגור הוא כמעט כמו נביא. וואוו. אין עוד רבי כזה בכל העולם. פששששש....
יוסי
תענה לגופו של דבר. אל תגלוש לסיסמאות שעושות לך טוב על המצפון.
שלמה
חזק ! אם עושה לך טוב על המצפון ססמאות אז תזעק יום ולילה: ''תלמידי חכמים וגאונים לא יכולים לטעות''..... העיקר שתישן רגוע...
300?
8
אין תקנה לפולישעס הגרערעס. אפילו מויפתים לא יודעים להמציא כמו שצריך.
חיות הקודש
7
בקוצק היו אומרים: "אותות ומופתים באדמת בני חם". אבל עם כזה מופת, אפילו בני חם מתביישים...
איינער
ייצוג אותנטי של קוצק.... ממורמר....
1
6
רק רציתי להבין האם גם כל הסרטון הוא מצד פחד, הרי באמריקה כולם שייכים לר' שאול [לפחות לפי הפרסומים] אז ממי מפחדים יותר מהסיפור של המופת, יש כאן סיפור ענק, של רבי שידע שהולך לקראת מערכה כבידה, [שהיה יכול לחסוך אותה] עם חלק ניכר מגבירי הקהילה המערכה עוד רחוקה מלהגמר, אבל מה שיש להעריך זה, שרבי שלא מסת
משהו
חזק !!!!
1
5
ניסיתם לגנוב מלמדים באמצע השנה מישיבה יגדיל תורה וכעת אתם מנסים להשתלט שם על הבניין בושו והיכלמו
שלמה
4
נראה שמאז שחל פילוג החסידות יש מי שמעוניין,להוציא את המופתים,לקהל הרחב.
מיותר
3
יידיש איומה במבטא ישראלי כבד . רק ההונגרים , הצ'אלמרים וכמה חסידים עדיין מדברים כמו שצריך.
יידיש איומה
2
וואו, משה רבינו קטן עליו. הזויים.
שיר
אכן, ההזיות התחילו לא אצל הגערעס, אלא אצל תלמידי משה רבינו, ותלמידי תלמידיו, עד היום... רק תעדכן אותי באיזה שלב הפסיקו ההזיות החרדיות/דתיות/יהוידיות.. הנביאים ? אצל רשב''י ? אצל האר''י הק' ? אצל הגר''א ? אצל הבעש''ט ? אצל החזו''א ? אצל הבית ישראל ? אצל האדמו''ר הנוכחי מגור ? אצל הגר''ש אלתר ?
1
1
החידר הזה יזכר לדראון עולם שבגללו התחיל כל המחלוקת האיומה בגור לא נשכח ולא נסלח
יוסף
החיידר הזה הוכיח שיש אנשים שלא נותנים לאדמור להנהיג, ורק מפריעים ומסיתים את הציבור, ובגלוי! הנה פתחו חיידר בנפרד, עזבו את החיידר הישן, מה כעת אתם רוצים?! בהחלט, חלק מהצוות שם בחיידר הישן מרד ומורדבאדמור, ולצערו הוא היה חייב לפתוח מסגרת נפרדת למען דור העתיד.
בני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: