חתונת הנכדה בחו"ל

התרגשות ב'גור': האדמו"ר ימריא לביקור היסטורי בארה"ב

התרגשות גדולה בקרב חסידי גור בארה"ב, עם היוודע הבשורה המשמחת כי האדמו"ר יגיע לביקור חיזוק היסטורי בקרב בני הקהילה בחודש אלול הבעל"ט, כמו גם לחתונת נכדתו (אנ"ש)

הרבי מגור (צילום: ארכיון כיכר השבת)

התרגשות גדולה בקרב חסידי גור בארה"ב, עם היוודע הבשורה המשמחת כי האדמו"ר יגיע לביקור חיזוק היסטורי בקרב בני הקהילה בחודש אלול הבעל"ט, ביקור שיכלול גם את שמחת החתונה לנכדתו של הרבי, בת הרה"צ רבי ישראל מנחם אלתר, בהשתתפות המוני חסידים.

ל'כיכר השבת' נודע, כי בחסידות פועלים בימים אלו בקדחתנות כדי שהביקור ושמחת החתונה יצאו אל הפועל, וכי לקראת החתונה שתתקיים ככל הנראה בבורו פארק, צפויים להגיע חסידי גור רבים מהארץ ומהעולם, שישהו יחד עם הרבי החל משבת ה'אויפרוף', ועד לאחר ימי השבע ברכות, שיתקיימו אף הם בארה"ב.

יצוין, כי עריכת החתונה של נכדת האדמו"ר בארה"ב, הינו צעד היסטורי ויוצא דופן, בין היתר לאור העובדה כי מרבית בני המשפחה של הרבי, כולל הצדדים המחותנים מתגוררים ולומדים בישראל, צעד אשר גורם להתרגשות יתר בקרב בני הקהילה בארה"ב.

יצוין עוד, כי הרבי שהה בקרב חסידיו בארה"ב בפעם האחרונה לפני כשנתיים וחצי, בחודש שבט תשע"ט, אז הוא שהה בקרב חסידיו ועמד מקרוב על ענייני התפתחות הקהילה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

28
אחרי הנפילות לכל אורך ורוחב הגיזרה, אולי חושבים בגור על משנה מקום משנה מזל
יוסי
27
ייסע, תהיה התפרצות של זן חדש, נתב"ג ייסגר. הוא ישאר שם בתשרי. אלפים יבואו לתפילות אצל הראש ישיבה. משמים הורידו תאווה לנסוע לחו"ל כדי לארגן לו תעלול! הוא לא למד בקורס הנהגה (כי זה עיון): בשעה שכיסאך מתנדנד - אל תתרחק ממנו לרגע!
חסיד
26
איזו שמחה בישראל שהרבי נוסע לשם, בחדרי חדרים מספרים החסידים כי הרבי מתעתד להשתקע שם לשנה
בונם
תגובה מוצהרת של שמאלני. מגוחך בטירוף.
גיכי גיכי.
דוקא ימין זו השיטה של רבי שאול, ימין מקרבת. ולא שמאל דוחה. אז אתם שמאלנים.
ימין ושמאל
25
אתמול דיברו שבגלל הקורונה הכל מתבטל. מישהו יודע פרטים
צבי
24
ביקור היסטורי?
מאיר
היסטרי..
גור
23
הסיבה העיקרית שמעבירים את החתונה לארה"ב זה בגלל שהציבור באמריקה קצת מתנדנד בכל מה שקשור למחלוקות בגור. בשנה האחרונה גור משקיעים שם הרבה מאוד , שולחים שם משלחות כל שבוע, העברת החתונה הוא חלק מהעניין כדי לתחזק שם את הציבור, למרות שזה מגוכך. סיבה שנייה זה בגלל שהרבי מאמשינוב הוא דוד של הכלה ובגור לא
ללא שם
יותר בדיחה שיושב משועמם על המקלדת ומנסה להבין רבי. ואם משהו לא מסתדר לו, הוא גם צריך לשתף את הציבור ב'חשיבה הלמדנית' שלו כביכול. קמת מוקדם היום ? יופי. מצוין. פתח ספר יהודי ותתחיל להגיד.
בנצי
מנסה להבין רבי ???? איזה מילים מפוצצות !!! יש לכם טעות מוחלטת בכל הנושא של אדמור ... הוא אדם ככל האנשים ובן של ונכד של ויש עוד עשרות אם יחוס כמוהו ויותר מכובד וכל עוד הוא לא הוכיח את עצמו גם אם תקראו לו מיליון פעם משה רבינו של הדור זה לא יהפוך אותו לכזה .... מצטער אבל אלו העובדות ...ואני לא מתכוון ח
אפרים
22
בסוף החתונה בארץ. לשמחת כל חסידיו המתגוררים בארץ.
בס"ד
21
70% מהכסף של המצינג אצל הראש ישיבה הגיע מהם מאמריקה גור בפאניקה פחד אמיתי.
חבורה של פחדנים
20
לא יעזור למסכן להחזיר את הנתינים שלו שאבד, בארה''ב לא מתפעלים מזקן לבן וטרור
חיים
גם השכל שאבד לך ככל הנראה לא יחזור. היינו מצפים שעם הקצת שכל שאולי נשאר, תנסה להסתיר את הדברים מהציבור.
לאדון חיים
ממה הם כן מתפעלים מכסף?
גבי
19
כל המגיבים פה ידעים היטב את הסיבה. לחתונה בחו"ל. כידוע הרבי מגור התעקש שהחידר בחו"ל יפעל גם הוא לפי כל גינוני החסידות והצניעות ובאידשקייט כמו בארץ ישראל. והסכים בשל כך לוותר על החידר הישן, ולפתוח אחר רוחני ושמור יותר בשם "אמרי אמת" כל זאת עשה, למרות שידע שהרבה עשירים כועסים ואינם מוכנים לוותר
משה
אידישקייט או נדל"ן - התבלבלתי
חסיד
כן, רצה דור כמו בקאצק ולא בדרך של הסיטפלר וד"ל
456צ
גערער יושב באינטרנט מדבר גבוהה על קאצק משתלח בסטייפלר. שוכח הגערער שהמקרים הכי חמורים של גילוי עריות ושפיכות דמים במגזר החרדי, קרו בחסידות שלו בתקופה האחרונה. מרוב 'אידישקייט'.
פואמה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: