קח פרי, ותהיה לי בריא

המרעננים הרשמיים של הקיץ הם לא גלידות בן אנד ג'ריס, הם דווקא הפירות העסיסיים והמתוקים הגודשים את מדפי המרכולים • כמה זה בריא? ואיך גורמים לילדים לאכול פירות (משפחה בריאות)

(צילום: shutterstock)

הקיץ הגיע וחוץ מהחום, הלחות והארטיקים הוא מביא אתו פרות עסיסיים ומרעננים, עשירים בסיבים, ויטמינים ומינרלים זמינים.

נכון שצריך לשים לב למינונים נכונים, אבל בכל מקרה הפירות עדיפים על הגלידות והארטיקים שמצננים אותנו בסוכר, חומרי טעם וריח ועוד חומרים שלא טבעיים לנו...

למה בעצם כדאי לנו לאכול פרות?

פרי הוא מזון טבעי שמגיע אלינו ללא תוספות של חומרים וצבעי מאכל, הפרי מהווה מקור לאנרגיה זמינה שמשפרת לנו את הזיכרון ואת הערנות, במיוחד בקיץ החם והמעייף.

בפירות יש סוכר כמו בחטיפים השונים אבל אין בהם שומן רווי. הפירות מגיעים אלינו בצבעים מגוונים, אך בניגוד לממתקים וחטיפים, בהם אין צבעי מאכל.

אבטיח

המרענן הרשמי של הקיץ, מלא בנוזלים, מצנן אותנו, מכיל ויטמין B, ויטמין C, נוגד החימצון ליקופן שמונע מחלות לב וכלי דם. מומלץ לאחסן אותו במקרר ולאכול אותו בצהרי שבת אחרי סעודה שלישית.

מלון

גם הוא כמו האבטיח עשיר בנוזלים, מרווה את הגוף ומכיל: ויטמין C, ויטמין B שמסייע בהרגעה ומשפיע לטובה על מערכת העצבים. מגנזיום ואשלגן, מסייע בפינוי פסולת מהמעי, ומכיל חומצה פולית.

משמש

לא רק בריא, גם מיפה! המשמש עשיר במינרלים וחומצות שמשקמים עור יבש לעור גמיש וזוהר. המשמש הכתום מספק לנו ויטמין A בעל תכונות שמטיבות עם העיניים.

ענבים

מכל הסוגים והצבעים, מספקים אנרגיה מיידית לגוף, ועשירים בפקטין שמסייע לפעולת העיכול, גם הצימוקים טובים לנו ומקטנים את הסיכוי לדלקות פרקים, כאבי ראש ומגרנה.

שזיף

מכיל נוגדי חמצון רבים, עשירים בסידן, אשלגן וברזל, ומכילים את הויטמינים A,B ו-C. השזיף ידוע כמסייע בבעיות עיכול ועצירות, ובשמירה על שלמותם וחוזקם של כלי הדם.

הזהר, סוכר לפניך!

ראינו שפירות הקיץ מהווים יתרונות בריאותיים רבים, אך לא נשכח שהם מכילים כמות גבוהה של סוכר. בפרי ממוצע יש כ- 2 כפיות סוכר, ובפירות מסויימים אפילו יותר, ולכן כמו בכל דבר, מומלץ לאכול גם מהפירות במידה.

מתכוני פירות שירעננו לכם את הקיץ

החופש הגדול הגיע, חם בחוץ והילדים משתעממים בבית. סידרנו לכם מתכוני מומלצים להכנה עם הילדים. מתאימים במיוחד לילדים סרבני פירות.

קרטיב פירות

את הקרטיב ניתן להכין באופן שכל קרטיב יורכב מפרי אחד, ולגיוון ניתן לערבב כמה סוגים של פירות על פי הטעם.
לקרטיב אבטיח נענע-

• קוביות אבטיח, כף נענע טריה קצוצה דק (לא חובה).
• לקרטיב מלון ונענע
• קוביות מלון בשל, כף נענע טריה קצוצה דק.

אופן ההכנה

מרסקים בבלנדר ומסננים את הנוזלים,
• יוצקים לתוך כלי להכנת קרטיבים או לתוך כוסות קטנות,
• מקפיאים כשעה להתייצבות של הנוזלים.
• מכניסים מקל ארטיק לכל כוס.
• ומקפיאים ל- 4 שעות ומעלה.

קרטיב יוגורט פירות

• מיכל יוגורט טבעי
• כוס דובדבנים מגולענים/ קוביות מנגו/ קוביות נקטרינה

אופן ההכנה

• מרסקים את הפירות, ניתן לשלב ביניהם לפי הטעם.
• מערבבים עם היוגורט, מקפיאים כשעה להתייצבות של הנוזלים.
• מכניסים מקל ארטיק לכל כוס.
• ומקפיאים ל- 4 שעות ומעלה.

בתיאבון!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר