בר מצווה ב-30 שניות

בנה של השחקנית ההוליוודיות עשה בר מצווה רק בזכות חסידי חב"ד שעשו לו את בר- המצווה בקניון תוך שלושים שניות • בר המצווה המהירה בעולם? לא בדקנו (חדשות, מעניין)

|
9
| כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

ליסה קודרו היא כוכבת הוליוודית יהודית שהתקרבה ליהדות בשנים האחרונות. בראיון מיוחד סיפרה הכוכבת הידועה בשל תפקידה בסדרה 'חברים', על חוויותיה כיהודית בארצות הברית.

בפעם הראשונה היא סיפרה ל-"סאטרדיי איבנינג פוסט" כי חוותה אנטישמיות בקמפוס האמריקאי. מה שגרם לה להתעניין יותר בשורשיה היהודים: "במהלך לימודי באוניברסיטה למדתי עברית במשך שנתיים ואף לקחתי הרבה קורסים על הסטוריה יהודית, אבל הקטע המעניין הוא שכשלמדתי על ההסטוריה היהודית, לא ממש השלכתי את זה על הסיפור המשפחתי שלי. לא הייתי צריכה לחשוב על מה אולי קרה לאנשים שהיו קרובי משפחה שלי. אבל כשהתבגרתי, סבתא שלי סיפרה לי שהיטלר הרג את כל משפחתה, וזו הפעם הראשונה שממש הבנתי את זה בצורה אמיתית וכנה. עד לרגע זה חייתי בהכחשה, כאילו חשבתי 'לא, אנחנו לא היינו חלק מהשואה".

בראיון סיפרה קודרו כי בנה עבר טקס בר מצווה ממש במקרה. לדבריה היא לא שייכת לקהילה כל שהיא, והיא הייתה עמוסה בעבודה, כך שבר מצווה לבנה לא הייתה בתוכנית.

"יום אחד הוא היה בקניון והיו שם שני יהודים חב"דניקים, הם ניגשו לבן שלי ושאלו אותו אם הוא יהודי. הוא השיב שאמו יהודיה אך אביו לא, הם שאלו 'עשו לך בר מצווה?' הוא השיב בשלילה. אז הם הציעו לעשות לו בר מצווה בשלושים שניות".

החב"דניקים בקשו לעשות לו "בר מצווה אקספרס", "הם אמרו לו: 'נעשה לך בר מצווה בשלושים שניות'. הם קיימו את הטקס ואף הצטלמו. הוא היה לבדו לגמרי, וכך חגג את בר המצווה שלו. זה מה שנקרא 'בר מצווה אקספרס'".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
כל הכבוד לחב"ד שמזכים יהודים במצוות, אבל בר מצוה הוא דבר אוטמטי בשילד יהודי נכנס בתפילת מעריב ביום הולדתו ה13 הוא כבר חייב במצוות זה בכלל לא קשור להנחת תפילין. הנחת תפילין הוא רק מצוה אחת מתרי"ג מצוות. בא נגיד שילד יהודי מגיע ליום הולדתו ה13 בשבת אז הנחת תפילין לא קשור לעול מצוות והוא נהיה בר
ביתריסט
4
לא הבנת איזה טקס עשו...
דפוקים
אם זה מה שאתה שואל גם לא הסוכריות או האולם
חבדניק
זה מה שעשו
חבדניק
3
מי הגאון הזה שמצטלם כשהוא מניח הפוך את התפילין??
בצלם אלוקים
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות