83 שנים אחרי | סגירת מעגל

צמרמורת: הקשיש חזר למקום בו כמעט נהרג ובירך • תיעוד

תיעוד מרגש מוינה: אתמול הוכנס ספר תורה לבית כנסת מקומי, כאשר אחד התורמים, הוא ניצול שואה כשעברה התהלוכה ליד המקום בו הוא כמעט מת, התהלוכה עצרה, היהודי בירך כשסה"ת בידו (חרדי)

בימים אלו לפני 83 שנים, הגרמנים החלו לחולל פרעות ביהודים, מה שנקרא לימים 'ליל הבדולח', אחד מהיהודים שחטף מכות רצח מהנאצים - וכמעט מת, הוא הרה"ח ר' יששכר דב קערן מוינה - בן ה-95, שאתמול (שני) עשה סגירת מעגל מרגשת.

אתמול כאמור, נערכה שמחת הכנסת ספר תורה לבית הכנסת 'קהל חסידים' בוינה, ספר תורה שנתרם על ידי מתפללי בית הכנסת.

אחד מהתורמים וממתפללי בית הכנסת, הוא ניצול השואה ר' יששכר דב קערן, שבקול חנוק מדמעות, בירך "ברוך שעשה לי נס במקום הזה", במקום בו כמעט נהרג על ידי הנאצים ימ"ש.

הרב אריה פולגר מרבני וינה וחבר הועדה המתמדת של 'ועידת רבני אירופה', אומר ל'כיכר השבת': "המומנט הזה היה מרגש ביותר. למעשה היתה זו החגיגה של ר׳ יששכר דב קערן כולם איחלו לו מזל טוב. הוא גם היה הרוח החיה של תרומת ספר התורה והבריח התיכון של בית הכנסת. אנחנו מאחלים לו בריאות טובה ואריכות ימים ושנים".

רבה של סביון, הרב נחמיה רוטנברג, שהיה בעבר מרבני וינה, מספר ל'כיכר השבת': "מדובר ביהודי מיוחד, שהייתי מתפלל איתו מדי יום ביומו. אני זוכר שתמיד ביום הכיפורים, הוא מביא איתו את הבגד שהוא לבש באושוויץ והוא אומר בהתרגשות: "עשה למען הרוגים על שם קודשך, עכשיו אני יכול לומר זאת בכוונה מלאה, זה היודי המיוחד שבירך אתמול", אומר הרב רוטנברג.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
בלי העין הרע
1
8
יודלער
פשששש לא ידעתי שיש כזה הרבה חסידים בוינה
7
הייתי שם והיה מחזה שעין לא נותרה יבשה. יהודי מיוחד ביותר שחי את האמונה כל הזמן. היה אירוע שמח במיוחד!!
תושב וינה
6
מרגש ביותר!!!
אליהו
5
מרגש ומחזק ומלמד על דרכו של הקבה. כמה כוח הוא נתן לאותו רה צדיק זה שאת הגוף הוא כמעט שבר אבל לא את הנפש ולא את האמונה. לחיים טובים עד מאה ועשרים שנה.בבריאות
ללא שם
4
חיפשתי את הספר בכל החנויות, כבר אזל מהמלאי. הבנתי שהולכים להדפיס מהדורה שלישית או רביעית כבר.
מ. פויגל
3
מרגש! מדהים! ישר כוח! עד 120 שנה בבריאות איתנה!
רוני
2
באמת צמרמורת.
ריגש אותי מאוד
1
יש לו ספר מדהים על שואת וינה - למרות הכל - פגשתי אותו לפני כשנתיים מדהים מדהים
פגשתי אותו

אולי גם יעניין אותך:

עוד במעניין: