שוחררו חמש "נשות הכותל" שנעצרו

למרות שהפרו את פסיקת הבג"ץ, שופטת בית משפט השלום בירושלים, שרון לארי-בבלי, החליטה לשחרר את חמש "נשות הכותל" בטענה כי הן לא החלו בפרובוקציה (אקטואליה)

|
12
| כיכר השבת |
המעצרים בכותל, הבוקר (צילום: פלאש 90)

חמש הנשים שנעצרו הבוקר (חמישי), לאחר שהשתתפו בתפילה של ארגון "נשות הכותל" ברחבת הכותל המערבי, שוחררו על-ידי בית המשפט.

שופטת בית משפט השלום בירושלים, שרון לארי-בבלי, החליטה לשחרר את הנשים ודחתה את טענת המשטרה כי הן גרמו להפרת הסדר הציבורי.

המשטרה עצרה הבוקר את חמש הנשים לאחר שהתעטפו בטלית ובתפילין בעזרת הנשים בכותל בניגוד לפסיקת בג"ץ ולמנהג המקום, בעת תפילה שקיימו במקום כמדי ראש חודש.

בהחלטתה, כתבה השופטת כי אין יסוד למעצר הנשים, מאחר ו"הפרת הסדר במקום, ככל שהייתה כזו, לא הייתה הפרת סדר מטעמן של המשיבות".

השופטת הוסיפה וכתבה כי אמנם הנשים נראות בסרטון כשהן מתקרבות למתפללת אחרת, "אולם לא אוכל להתעלם מן העובדה שאותה מתפללת עומדת במפגיע עם גבה אליהן כשהיא נושאת מטריה שעל גביה כתובות נאצה כלפי נשות הכותל. בנסיבות אלה, הרי שלא נשות הכותל הן שהחלו בפרובוקציה".

"משקבעתי שאין עילת מעצר, הרי שאין גם להורות על תנאים לשחרורן של המשיבות, ואני מורה על שחרורן ללא תנאים", החליטה השופטת.

השופטת הוסיפה וכתבה כי "במאמר מוסגר אציין כי מומלץ לכל הצדדים להגיע לפתרון מוסכם וחוקי, על מנת למנוע פרובוקציות מיותרות בעתיד".

הבוקר, הגיעו עשרות "נשות הכותל" לתפילת ראש חודש בכותל המערבי, המשטרה עצרה את הנשים שהתעטפו בטלית, בהן מנכ"לית הארגון, לזלי זקס. עשרות מתפללים חרדים, מחו לעבר הנשים וקראו לעברן: "אין לכן חלק באלוקי ישראל".

רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים הרב שמואל רבינוביץ הביע צער על הפרובקציה שקיימו הבוקר קבוצת הנשים, תוך פגיעה קשה ברגשות המתפללים. "בואן הבוקר למרות מתווה הפשרה שמבקש מר נתן שרנסקי לקדם הוא עדות ברורה שכל מטרתן הינה מחלוקת ופגיעה ברגשות, תוך העמקת הקיטוב בעם והפיכת הכותל לשדה מלחמה בין הקנאויות", אומר רב הכותל.

לדבריו, "במקום להביט אל המקום הקדוש הזה כ'אדמת קודש' הם הופכים אותו ל'אדמת מריבה' והתנהגותן במקום הוא אירוע הפגנתי במלוא מובן המילה, תוך ליבוי שנאה ומחלוקת בן אחים. על כולנו בעת הזאת לגנות ולהוקיע אותן, על מנת שנצליח למצוא את המכנה המשותף ולא להבליט את המפריד".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
מהדין אם רוצה בכך. ההגבלה היחידה שהיא צריכה להתייחס לתפילין לא פחות מתפילה בקשר לניקיון הגוף. כל פעם הצעקנים מגלים שוב ושוב את בורותם!
מרים
אישה בגבר ואלו הן התפילין. והזוהר הוא בדיוק כמו התורה. נ.ב. הנשים ששם אפילו ללא כיסוי ראש, כך שהן לא יכולות להגיד שהן עושות זאת לשם שמים. מה גם שמתפללות עם גברים.
יניב
3
למה לא לאפשר להם גם הם שייכים לקדוש ברוך הוא כל הכבוד להם!
ציפי
חוץ מזה שכתוב גם ''כי ביתי בית תפלה ייקרא לכל העמים'' אני לא רואה פה שום זכות למנוע מהם להתפלל כאמונתם. ולמי שלא מתאים מה העניין לעשות רעש הוא רק נותן להם במה לפי דעתו.
נייטרל
בימינו אין בית מקדש, וגם בזמן בית המקדש צריכים להתנהג כמנהג המקום יש להן את הזכות להתפלל, לפי החוקים החרדיים בלבד
123
2
למה קוראים להם נשות. הכותל נשות הסערה אחא לא נשות הכותל חוצפה
אנ"ש
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות