נשות הכותל חוששות: "עתידנו על כף המאזניים"

לאחר הכישלון בר"ח אב, נערכות 'נשות הכותל' לתפילת ר"ח אלול, ואומרות כי "מעמד הנשים בכותל המערבי, מונח על כף המאזניים, אוסרים עלינו לקרוא בתורה בעזרת הנשים" (חדשות)

תפילת נשות הכותל (צילום: פלאש 90)

נשות הכותל לחוצות: לאחר הכישלון לפרובוקציית נשות הכותל בראש חודש אב, נערכות הנשים לתפילת ראש חודש אלול, כשהן מגייסות לטובת המעמד את "עתיד מעמד הנשים בישראל".

"העתיד של מעמד הנשים בפרט ויהודים ככלל בכותל המערבי, מונח על כף המאזניים" נכתב באתר האינטרנט של נשות הכותל. "גם לאחר שהשגנו הכרה בזכותנו חוקית להתפלל כדרכנו עדיין אוסרים עלינו לקרוא בתורה בעזרת הנשים".

"בראש חודש אב, נשים וגברים ממגוון רחב של הזרמים ביהדות נחסמו פיזית ליד הכניסה לרחבת הכותל המערבי. 200 שוטרים צפו בזמן שהמתנגדים לתפילתנו, נשים וגברים, הטרידו באופן בוטה ואלים במיוחד אותנו למשך למעלה משעה. אסור שדבר זה יקרה שוב".

"השמירה על הכותל כמקום פתוח לכל היהודים תלויה בנו: נשים וגברים, מסורתיים, אורתודוקסים, קונסרבטיביים, התנועה להתחדשות יהודית, רפורמים ומתפללות/ים שלא משתייכות/ים לאף זרם" נכתב ב אתר האינטרנט של ההתארגנות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

17
קונסרבטיביים, התנועה להתחדשות יהודית, רפורמים ומתפללות/ים שלא משתייכות/ים לאף זרם" - כל זה זה לא עם ישראל התנועה להתחדשות יהודית,- רפורמים ומתפללות/ים שלא משתייכות/ים לאף זרם" ->>>כל זה לא עם ישראל אלא ערב רב != "וגם ערב רב עלה אתם": (י"ב, לח). על פי פי
חיים
16
הם לא שוות אפילו טיפת יחס, מתפללות עם סידור הפוך, אז איך את הספר תורה הם יעמידו ישר?? רח"ל
עו
15
שיקנו פוסטר של הכותל וידביקו אותו בבית שלהן .די נמאס מהן שיחזרו לאמריקה הן בושה לאנושות.
יוסף
14
נשות הכותל הן נשים צדקניות ה יושבות ובוכות את התהילים כל היום מול הכותל ! ולהפוך ולבזות את מושג נשות הכותל מול משוגעות הכותל זה חילול ה' ! יצירת דה-לגיטימציה מול נשות הכותל האמיתיות תתחילו לקרוא להן משוגעות-הכותל. הן לא נשות הכותל !!!
ני-מאמין
13
לא תפילין לראשם, לא תלית גבם, לא מכנסי גברים למותנם, לא כובע ישועה של גברים על ראשם ----->יעזרו לנשים להיות נשים יותר טובות או/ו צדיקות אלא >>>>בצניעותה !
שרה
12
"עתיד הנשים בישראל"? הצחקתם אותי - זה דבר חדש זה מעולם לא היה בעבר - את מה הן מנסות לשמר שלא יפסיק????????????
מישהי
11
שיקנו פוסטר של הכותל וידביקו אותו בבית שלהן ויתפללו שם .יש לשלוח אותם חזרה לאמריקה
יוסף
10
אני מציע להם לקחת פוסטר של הכותל וידביקו על הקיר שבבית שלהם ויתפללו שם די נמאס מהן שיחזרו לאמריקה
יוסף
9
לא יקום ולא יהיה ! בראש חודש אלול הבעל"ט בנות הסימנרים יבואו בהמוניהם לתפילה בכותל המערבי כפי שהיה בראש חודש אב ויראו לכולם מי נשות הכותל האמיתיות ומי לא זו הוכחה שהכותל זה לא מקום לעשות שחוק וקלות ראש אלא מקום לתפילה ! הכותל המערבי נחשב לבית הכנסת ויש לו דין של בית הכנסת ש
אביגדור קליין
8
עתיד הנשים היא: ->"אין אשה אלא לבנים" וז"ל: תנו רבנן יפיפיות שבהן מה היו אומרות, תנו עיניכם ליופי שאין האשה אלא ליופי, מיוחסות שבהן מה היו אומרות, תנו עיניכם למשפחה לפי שאין האשה אלא לבנים, מכוערות שבהן מה היו אומרות קחו מקחכם לשום שמים ובלבד שתעטרונו בזהובים.
אישה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: