דלג לתוכן הראשי

עדינה בר שלום תקבל פרס ישראל

שר החינוך שי פירון (יש עתיד) הודיע כי הרבנית עדינה בר שלום, בתו של מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף זצוק"ל, זכתה ב"כלת פרס ישראל" בתחום מפעל חיים (אקטואליה)

עדינה בר שלום (צילום: פלאש 90)

שר החינוך שי פירון (יש עתיד) הודיע היום (שלישי) כי הרבנית עדינה בר שלום, בתו של מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף זצוק"ל, זכתה ב"כלת פרס ישראל" בתחום מפעל חיים - תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה. יחד אתה זכה גם אבי נאור, מייסד עמותת 'אור ירוק'.

פירון התקשר לזוכים וברך אותם על הזכייה.

בנימוקי הועדה של הפרס ציינו השופטים כי "גב' עדינה בר שלום ראויה לפרס בשל עשייתה פורצת הדרך לגישור על שסעים ופערים חברתיים וקידום ושילוב בין אורח החיים החרדי לפתיחות חברתית ולהשכלה גבוהה".

"גב' בר שלום באמונתה הובילה למיזמים שבהם בני החברה החרדית רוכשים השכלה לצד לימודי תורה כאמצעי למוביליות חברתית והשתלבות במעגל העבודה", נאמר בנימוקי הוועדה.

עוד נאמר כי "עדינה בר שלום השכילה לנווט במים סוערים על השקפות מנוגדות ומחלוקות עזות ולהעלות תרומה חברתית משמעותית באחר".

יצוין כי אביה, מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל, היה חתן פרס ישראל לספרות תורנית בשנת תש"ל.

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
שאין שום סתירה בין יראת שמים לתעודה אקדמית. ממשיכת בגאון את דרכה של שרה שנירר!
רפאל
3
מילא על הלימודים, ניחא. אבל מדוע לסגת?!
יענקי
2
כל הכבוד גם אם לא מסכימים עם כל הדיעות שלה אפשר לפרגן
חצכ

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: