פרסום ראשון

מלחמת היועצים והנציגים: האם ברקת נפל בפח?

המתח בקומה 6 בכיכר ספרא מגיע לשיאו: מידע מהימים שלפני קבלת ההחלטות על החניונים מעלה ויכוחים מרים בין יועצי ברקת החרדים לבין הנציגים מיהדות התורה. "ברקת העדיף לשמוע לנציגים שהפילו אותו בפח על ´הסכמה שבשתיקה´", הם אומרים. חשיפה

חנוך לס | כיכר השבת |

האם כל ההפגנות בירושלים הם תוצאה של הטעייה בה נפל ראש העיר ניר ברקת? זו בדיוק השאלה שמסעירה בימים האחרונים את באי קומה שש בכיכר ספרא, ומהווה מקור למתח גובר והולך בין שני מרכזי הכוח החרדים בעיריית ירושלים. יועציו החרדים של ראש העיר ברקת מחד, מול הנציגות החרדית במועצת העיר מאידך.

חודש עבר מאז הולדת פרשת החניונים, וצאתה לאוויר העולם, וכעת עולים ומתגלים הקלקולים בלשכת ברקת. הויכוחים הפנימיים, וסאגת ריבויי הדעות עומדים כעת בעוכריו של מי שאולי דווקא ניסה להיות 'פר' עם הציבור החרדי, אך נפל בתווך בין הכיסאות החרדיים השונים.

השאלה שעל הפרק, היא כמובן, "מי אשם ב'פלונטר החניונים' בי-ם. מיהו זה שהבטיח לראש העיר כי פתיחת החניון, בתנאים מסוימים, תעבור בשקט מצידו של הציבור החרדי?..".

התשובה: תלוי את מי שואלים. מן העבר האחד עומדים כאמור יועצי ברקת החרדים, אברהם קרויזר ויעקב איזק. מן העבר השני ניצבים הנציגים החרדים ששמם מוזכר בעניין, מ"מ ראש העיר יצחק פינדרוס, וחבר המועצה שלמה רוזנשטיין.

מסתבר, כך לפחות טוענים מציד האחד של המתרס. כי היו כאלה שעמדו והתריעו מראש שפתיחת החניון לא תעבור בשקט בשום אופן, וכי מי שמספר על הבנות בעניין, מוכר אשליות ללא כיסוי. אז איך בכל זאת החליט ברקת על פתיחת החניון? אנחנו שואלים, והתשובה המתקבלת היא, שבהשפעה על אישיות כמו ראש עיר בירושלים, ינצחו כנראה תמיד נציגי ציבור נבחרים על פני היועצים.

היועצים המדוברים, לא הסתפקו הפעם באמירתם בעל פה. ממידע שהגיע ל"כיכר השבת" עולה, כי לאחר שעמדתם לא נתקבלה, הם הכינו 'נייר עמדה', ובו פורטה על גבי ארבעה עמודים, עמדתם המנומקת נגד קבלת הסכמה שבשתיקה והסכנה שבפתיחת מלחמות שבת בירושלים.

אלא שכל זה לא עזר. "תפקידכם לעזור לי, ואם יש לי הסכמות עם הנציגים, מדוע אתם מפריעים לי" אמר ראש הערי ליועציו, ודחה את עצתם.

ה"נציגים" האמורים, אלו שעמדו בצד השני של המתרס בתחום זה, הינם על פי ה"האשמה", בכירי חברי יהדות התורה, חבר מועצת העיר שלמה רוזנשטיין ומ"מ ראש העיר יצחק פינדרוס.

על פי הטענה, אותם נציגים היו אלו שלחשו לראש העיר, כי פתיחת חניון ללא תשלום, תוך אימוץ כמה דרכים להפחתת חילול שבת, ביניהם כניסה ללא תשלום, בודק ביטחוני גוי, ומחסום שאינו עולה ויורד, לא תביא בעקבותיה גל מחאה חרדי בעל עוצמה, שיסחוף את ירושלים למאבק.

התוצאה הידועה, היא כמובן בדיוק ההיפך. המחאה הסוחפת גררה, גם את אלו שהסתייגו בתחילה מההפגנות. פתיחת החניון החזירה את ירושלים לעידן קרבות השבת, והציבה את ראש העיר בעמדה בה גם אילו רצה לסגת, ספק רב אם הוא יכול.

מן הצד השני ניצבים יצחק פינדרוס ושלמה רוזנשטיין, והם שוללים את הטענה מכל וכל: "זהו שקר, לא הסכמנו מעולם לפתיחת חניון. ברור גם שיועצי ראש העיר לא טוענים את זה".

כל הניסיונות לקבלת תגובתם הרשמית של יועצי ראש העיר, קרויזר ואיזק, לא צלחו. מעבר להכחשה גורפת באשר לסכסוכים ומשבר עם הנציגים החרדיים, לא רצו היועצים להתייחס לנאמר בידיעה זו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר