אישום: תכננו לפוצץ רכב משטרתי בשם דאעש

פרקליטות מחוז ירושלים הגישה כתב אישום נגד מועסב עליאן (23) וסמיר עבד רבו (38) תושבי צור באהר. השניים מואשמים כי ייצרו מטען חבלה אותו תכננו לפוצץ נגד רכב של כוחות הביטחון (חדשות)

אילוסטרציה (צילום: יונתן זינדל - פלאש 90)

פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (שני) כתב אישום נגד מועסב עליאן (23) וסמיר עבד רבו (38) תושבי צור באהר, בעבירות של קשירת קשר לסיוע לאויב בזמן מלחמה, ועבירות נוספות של חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת, חברות בארגון טרוריסטי, תמיכה בארגון טרוריסטי וניסיון יציאה שלא כדין. בנוסף לתמיכה בארגון טרוריסטי ומגע עם סוכן חוץ.

על פי כתב האישום, לפני כשנתיים החל מועסב עליאן לתמוך בארגון דאעש. במהלך השנה האחרונה למד החשוד לימודי דת בקבוצת לימוד ("חלקה") שבמסגרתה נלמדה, בין היתר, אידאולוגיית דאעש. לפני כשנה, ראה עצמו כחלק מדאע"ש, הזדהה עם הארגון ותמך בו, ובהמשך לכך החליט להצטרף לדאעש בסוריה ולהילחם בשורותיו.

לפני כחצי שנה, יצא החשוד לירדן, על מנת שיונפק עבורו דרכון ירדני אתו יוכל להגיע לטורקיה ומשם יעבור לסוריה, שם ייצטרף לשורות הלוחמים של דאע"ש. בעת ששהה בירדן, הוא נעצר על ידי השלטונות הירדנים, נחקר על ידם במשך מספר ימים וגורש בחזרה לישראל.

לאחר שחזר לישראל, החל לאסוף כסף על מנת לפנות לקונסוליה הטורקית כדי לקבל אישור נסיעה לטורקיה. כמו כן ניסה לברר אם יש אפשרות להגיע ל"מדינה האיסלאמית", סוריה, דרך סיני. במהלך התקופה הזו עקב סמיר עבד רבו אחרי פעילות דאע"ש ברשת האינטרנט, ולמד אודותיו.

בסוף שנת 2015, קשרו הנאשמים יחד עם אחר קשר לייצר מטען חבלה ולהפעילו נגד רכב של כוחות הביטחון בירושלים כל זאת בשם ארגון דאע"ש. עליאן ביקש להוציא לפועל את הפיגוע ופנה לעבד רבו שהנו בעל ידע קודם בהכנת מטעני חבלה, וכן ניסיון מעשי בהכנתם.

במהלך חודש אוקטובר 2015 רכשו הנאשמים טלפון סלולרי שישמש כשלט רחוק להפעלת המטען, וכן רכשו מטחנת קפה לטחינת החומרים הנצרכים לייצור המטען, מד אמפר ואבקת תחמוצת ברזל.

בהמשך לאמור, מעת לעת, נפגשו השלושה וכן שוחחו ביניהם על החומרים הנוספים הדרושים לייצור המטען וכן על ביצוע הפיגוע. במעשיהם אלו קשרו הנאשמים קשר לעשות מעשה שיש בו כדי לסייע לאויב במלחמתו נגד ישראל, בכוונה לסייע לאויב במלחמתו נגד ישראל.

הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בבארץ:

למה הוא רומז?

 דונלד טראמפ התבטא כי צפויה התפתחות סביב רצועת עזה ב-24 השעות הקרובות, אך לא פירט הסברים נוספים. הוא גם התייחס לנעשה עם החות'ים וציין כי הגיעו לתוצאה טובה מולם (ביטחון)

||
1
ש

נורא

יתומי משפחת גליק מתמודדים כעת עם מצוקה כלכלית קשה, מלבד האבל הכבד על פטירתה הפתאומית של אם המשפחה, שגידלה אותם ללא אביהם ז"ל בשנים האחרונות | בשל החובות הרבים, בעל הדירה בה הם מתגוררים בשכירות, מאיים לפנות אותם | אנחנו חייבים לעזור להם! (חרדים)

כיכר בשיתוף ועד הרבנים|מקודם

"בשקט, בעוצמה ובשליחות"

לוחמי מג״ב פועלים בשטחי סוריה ופועלים לשמירה על הסדר הציבורי במרחב, לטיפול ולמניעת אירועי הפרות סדר והתפרעויות בגבול הצפון – מפקד מג״ב הגיע היום לבקר את הכוחות בשטח | תיעוד וסיקור (חדשות משטרה)

||
3

בטקס לציון יום השחרור | צפו

הגרי"מ לאו השתתף בטקס שנערך בכנסת, לזכרון יום השחרור וההצלה מהנאצים ימ"ש, בדבריו בפני שרים וחכי"ם חיילי גדוד 'נצח יהודה', הוא תיאר התרגשות את נס הצלתו; "מיגור הנאצים הצליח רק בזכות עמידתו של כל העולם באחדות מולם. ועם ההודיה לבורא עולם עלינו להודות לשליחיו ובהם; ברית המועצות שהקריבה יותר מכולם ובהם כרבע מיליון יהודים שנלחמו בצבא האדום. אנגליה, ארה״ב ולכל מתנגדי הנאציזם" (חדשות)

|

אחרי מציאת מטען החבלה

על פי החשד, בשל הסיור שערך בן גביר ומפכ"ל המשטרה ברהט, הניחו גורמים עבריניים מטען חבלה בכניסה לעירייה | ראש העיר צעק לעברו של בן גביר: "אתה בושה וחרפה למדינה!" | בן גביר ענה לו: "נמשיך להרוס כל מה שלא חוקי" (בארץ)

||
16
ש

נורא ואיום

מחזה מכמיר לב נצפה בבית העלמין 'סגולה': הזמנה חגיגית לשמחת בר המצווה של היתום הצעיר, הונחה על תלולית העפר המתגבהת מעל קברו הטרי של האב המנוח * "פגשנו מקרים שילד שם הזמנה על מצבת קברו של אביו – אבל פה עדיין אין מצבה והוא כבר צריך לחגוג בר מצוה..." (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

"אירוע קיצוני שלא נראה"

אירוע שיטפון חריג שפקד את אזור הדרום ביום ראשון האחרון הסב נזק כבד ביותר לשמורת הטבע עין גדי | השיטפון היה אירוע קיצוני שלא נראה שנים רבות באזור | צפו בשיטפון ובנזקים (בארץ)

||
5

לפנות בוקר

כוחות גדולים של משטרה פשטו לפנות בוקר על גבעת אור נחמן בבנימין, והחריבו את בתיהן של שלושת משפחות הגבעה | ההרס בוצע ללא כל התראה, וילדי המשפחות הוצאו מהמיטות החוצה ונאלצו לחזות בביתם מושמד בכף הדחפור | תיעוד (חדשות)

||
17

בזהירות ובקצב איטי

קשיש בן 75 טייל בנחל כזיב במשך מספר שעות, אך המאמץ והחום הרב התישו אותו לחלוטין והוא קרס מעייפות | לאחר שהוברר מיקומו, הצליחו המחלצים לחבור אל המטייל התשוש, שהיה בהכרה (בארץ) 

|

"תהיה ריקה"

בתוך חצי שנה ישראל תכריז על ניצחון בעזה, חמאס לא יתפקד והאוכלוסייה תרוכז בדרום הרצועה | כך טען שר האוצר בצלאל סמוטריץ היום - וסיפר על אמירה שלדבריו גנץ אמר בקבינט בתחילת המלחמה (ביטחון)

||
1
ש

הילדים מרוויחים

מתחת לאף שלכם, במערכת הבריאות הציבורית, מסתתרת זכאות מפתיעה שלא כולם מכירים — כזו שיכולה לשנות את חיי הילד שלכם. היא לא זוכה לפרסום רב, אבל קיימת ונגישה: אז איפה בדיוק תמצאו את קופת החולים שמציעה לא פחות מ-30 טיפולים רגשיים בשנה? (בריאות)

ציקי גל|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות