סופגניות בריאות? יש כזה דבר

כל בר דעת יודע כי בסופגניה יש שומן רב משום שדרך הכנתה עוברת דרך טיגון בשמן עמוק. אז איך מצליחים לשמור על תזונה בריאה כאשר המזון המסורתי הוא כה לא בריא?

אלחנן הכהן | כיכר השבת |
סופגניות. (פלאש 90)

כל בר דעת יודע כי בסופגניה יש שומן רב משום שדרך הכנתה עוברת דרך טיגון בשמן עמוק. אז כן, הסופגניה עשירה בשומן, שיחד עם הבצק שמרכיבו העיקרי קמח וסוכר מעניקים לה את ערכה הקלורי הגבוה. בסופגנייה שקונים במרכולים יש כ450 ק"ל וכמות רבה של שמן שלמרות שמקורו בשמן צמחי הרי אין הוא בריא משום שעבר טיגון בחום גבוה, דבר שלא משפר את ערכו התזונתי ואף הפוך הוא.

אז איך בכל זאת מתמרנים ומצליחים לשמור על תזונה בריאה כאשר המזון המסורתי הוא כה לא בריא?

עינת לב ארי, דיאטנית קלינית בקופת חולים "לאומית", מגישה מספר טיפים חשובים:

עדיף להכין סופגניות בבית בגודל קטן יותר מאלו הקנויות בסופר, כך שבכל יחידה כמות האנרגיה והשומן תהיה קטנה יותר.

לאכול רק אחת ביום, וגם זאת במקום ממתק אחר!!

לאפות את הסופגניות במקום לטגן ( אפשר!!).

להשתמש בשמן טרי ואם שומרים, יש לדאוג לכלי סגור היטב עד לטיגון הבא על מנת למנוע חמצון ע"י האויר( לא יותר משני טיגונים לאותו השמן).

להכניס את הסופגניות לשמן רק כשהוא מאוד חם, כך הסופגנייה מיטגנת מהר וסופגת פחות שמן.

לא לשרוף מידי את הסופגניות. השחמת יתר של הסופגנייה יוצרת בה חומרים מסוכנים לבריאות.

ליהנות מהריבה. דווקא במרכיב הזה אין שומן רק סוכר. תאכלו בכיף!!

אם מכינים סופגניות בבית כדאי לספוג את עודפי השומן ע"י מגבת נייר סופגת.

ולבסוף: שעה הליכה גורמת לאיבוד אנרגיה בערך קלורי של כסופגנייה שלמה. אז תאכלו, תיהנו ואחר כך " תשרפו".

המלצה מיוחדת לסוכרתיים: אכן הסופגניה בגלל היותה מתוקה היא לא רצויה עבורכם, אך לביבות תפוחי האדמה יכולות להתאים יותר. אם אתם מאוזנים ע"י דיאטה ותרופות, כדאי להתייחס ל2 לביבות כאלו כאל 2 פרוסות לחם. החליפו את הלחם בלביבות וגם אתם תוכלו לחגוג!!

המידע באדיבות, עינת לב ארי- דיאטנית קלינית בלאומית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר