היום כבר ברור מעל לכל ספק: ביקורו של האפיפיור בישראל לא הביא ולו אחת מן התוצאות לה קיוו בדרג המדיני בירושלים.
בפגישה של חלק נכבד מראשי הצוותים הישראליים שטיפלו בהכנת ביקורו של האפיפיור בישראל, נחשף אתמול, כי האפיפיור התחייב באמצעות שליחיו, כי "ימצא את ההזדמנות להכריז בעת סיורו בארץ כי הוא קורא לכל המוני הנוצרים בעולם לבוא ולבקר בישראל".
בתמורה ביקשו אנשיו לקבל לשליטתם את אתר "קאסר אל יהוד" הנמצא בדרך מירושלים ליריחו, על גדות הירדן ואשר לאורך שנים רבות קודם למלחמת ששת הימים שימש כאתר נוצרי להמרת דת. אלא שמאז המלחמה ב-1967 נסגר המקום וסביבתו הפכה לחלק מבסיס צבאי בשליטת צה"ל שמנע כניסת אזרחים למקום.
לאורך שנים, לוחצים אנשי הוותיקן לפתיחת המקום לפעילות נוצרית מחודשת ורק באחרונה, סביב ביקור האפיפיור והבטחתו לצאת בהצהרה לעידוד התיירות לישראל, נכנעה הממשלה לדרישות הוותיקן ונקבעו הסדרים להוצאת האתר מידי הצבא והעברתו לידי הנוצרים, כשבשלב ביניים יכשירו אנשי החברה להגנת הטבע את האזור כגן ביקורים גדול.
ואכן המנהל האזרחי של צה"ל ביהודה ושומרון יחד עם רשות הטבע והגנים כבר פתחו השבוע את האתר וזאת למרות שהאפיפיור התחמק בסופו של דבר מלהשמיע את הצהרתו לעידוד הביקורים בארץ.
האתר שבו מדובר נמצא מימין לכביש עוקף יריחו אחרי הצומת שבה פונה הכביש לכיוון בית שאן. הוא משתרע על שטח של 329 דונם. על פי המסורת היהודית, להבדיל, זהו בדיוק המקום שבו חצו בני ישראל את הירדן בעלותם ממצרים, לאחר 40 שנות נדודים במדבר. זהו המקום שעליו נאמר "ויעמדו הכוהנים נושאי הארון ברית ה´ בחרבה בתוך הירדן הכן, וכל ישראל עוברים בחרבה עד אשר תמו כל הגוי לעבור את הירדן". הנוצרים שינו את זהותו של המקום והפכו אותו לאחד מן האתרים החשובים להם, ועתה מקבלת מדינת ישראל את גישתם ומתנערת מכל קשר יהודי למקום.