רחוב מלכי ישראל בירושלים משתדרג

הבוקר (רביעי) כינס ראש עיריית ירושלים ניר ברקת מסיבת עיתונאים עם הנציגים החרדים, ושוחח עמם על תחילת העבודות לשדרוג רחוב מלכי ישראל בבירה. ברקת אמר במהלך מסיבת העיתונאים: "הלקחים מפרויקט הרכבת הקלה נלמדו, מודל העבודות ישמש דוגמה לשיתוף פעולה עירוני מושלם"

הבוקר (רביעי) כינס ראש עיריית ירושלים ניר ברקת מסיבת עיתונאים עם הנציגים החרדים, ושוחח עמם על תחילת העבודות לשדרוג רחוב מלכי ישראל בבירה.

ברקת אמר במהלך מסיבת העיתונאים: "הלקחים מפרויקט הרכבת הקלה נלמדו, מודל העבודות ישמש דוגמה לשיתוף פעולה עירוני מושלם".

"העיר ירושלים רואה באזור מלכי ישראל מרכז משמעותי ומרכזי בעיר, אנו מסתכלים לטווח הארוך ומבינים שגאולה שבמשך שנים לא נערכו בה השקעות משמעותיות, חייבת שינוי יסודי של מערך התשתיות להמשך קיום שגרת חיים תקינה במרחב תוך שמירת אופיו הייחודי", אמר ברקת.

סגן ואש העיר ואחראי המע"ר החרדי יוסי דייטש הציג את פרטי הפרויקט ומודל העבודות וציין כי הפרויקט העבודות הינו כורח לפתרון מצוקה וסבל מתמשך של תושבי האזור.

"ההשקעה העירונית בתכנון ובמתווה הביצוע הינה חסרת תקדים וכוללת עוגני תמיכה וייעול משמעותיים, שביצוען בשטח כבר החל, כמו הקמת המע"ר החרדי והטמעה של צרכי התושבים וחיי המסחר בבסיס התכנית". הרב דייטש ציין את הדגש בשימור אופיו של האזור ללא שינוי בניגוד לדרישות שונות שהועלו במהלך השנים, ואת עבודות התיאום המקיפות שנעשו בפרויקט בין כל גורמי התשתית כולם, יחד עם בניית מהלך רוחבי ומיוחד של זירוז העבודות שיתבצעו ברצף, הקמת פורום של כלל הגורמים שיתכנס מידי שבוע באתר העבודות, פתרונות נגישות וחנייה, ועוגני הפעילות לחיזוק ושימור פעילויות המסחר ושגרת התושבים במהלך ביצוע העבודות.

פתרון כולל לפקקים

חבר מועצת העיר ומחזיק תיק תחבורה ציבורית שלמה רוזנשטיין ציין את עומסי התנועה החריגים בציר המשפיעים על האזור כולו מה שחייב פתרון כולל, כאשר התכנית המחודשת מקיפה את מכלול האלמנטים הבטיחותיים להסדרי התנועה. "הפתרון המוצע משתלב בכלל השינויים במערך התחבורה בעיר ויכלול שינוי ותכנון מחודש של שטחי המדרכה והמיסעה, מה שיאפשר זרימת תנועה בטוחה ורציפה, יחד עם בטיחות אופטימאלית להולכי הרגל".

יו"ר סיעת יהדות התורה ומחזיק תיק התשתיות יעקב הלפרין ציין כי לראשונה המסחר באזור ימשיך להתנהל למרות הפעילות יחד עם חבריי נעקוב אחר ביצוע העבודות בשטח באופן אישי, בכדי להבטיח ביצוע ויישום מושלם ויעיל".

בהתאם לתכנית יחולק רחוב מלכי ישראל ל-3 מקטעי עבודות שיבוצעו בהדרגה ובמרווחים, כאשר כל מקטע מחולק לאזורי משנה בכדי לאפשר תנועה רציפה במשך כל תקופת העבודות ולאפשר פעילות עסקית רציפה במרחב ומניעת פגיעה בתושבים. מקטע העבודות הראשון יהיה מכיכר השבת ועד רח' הישיבה ויחל באופן מיידי.

במשך כל תקופת העבודות ייחסם נתיב תנועה מרחוב שרי ישראל לכיוון ככר השבת מרח' יעקב מאיר. קווי האוטובוסים העירוניים הנעים מכיוון רח' שרי ישראל לכיוון ככר השבת, יעתיקו את מסלולם דרך הרחובות ברנדס -ירמיהו - צפניה -יחזקאל, בעוד תנועת הקווים מכיוון רח' שטראוס ורח' יחזקאל לכיוון רחוב שרי ישראל, תימשך כסדרה.

(צילום: ישי כהן)

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
אולי את התושבים ?! הראו לתושבים תכניות?! ניראה יותר לצערי שהם פועלים יותר למען עצמם ולא למען הבוחרים שלהם..הנזק שעשו ברחובות שכבר שופצו מספיק גדול (זה שצמצמו חניות, המדרכות גבוהות מידי וכ'ו) ניראה לי שיש לציבור את הזכות בתור תושבים לקבל אינפורמציה על השיפוץ, לצערי ממתי שנכנסו נציגים חרדים לעיריה יש
תושב
3
וזמה ברוכה - סוף סוף יעשו שם סדר
חיים
2
באמת זה דבר מבורך!!! אבל חברה יש גם את רחוב יחזקאל שחייב דחוף לשדרוג!!!!!!!! מדרכות מאוד מאוד צרות ומלא אנשים עוברים בו יום יום..... שלא נדבר על ימי חמישי-שישי ולפני החגים גם כן, מטורף מה שהולך שם!!! אנשים הולכים על הכביש בגלל שאין מקום ללכת.... ועוד כל אישה הולכת עם עגלה כבר תפסה חצי מדרכה.... וע
מאור ישראל
1
העיקרי שתוכנן ..... תודה......
מבין
יהיה להפוך את רחוב מלכי ישראל לחד סטרי , רק ככה יוכלו להפחית את הפקקים, זיהום אויר,רעש, עשן שחור, ובד בבד להרחיב את המדרכות הצרות בשני הכיוונים כדי להכיל את כמות האנשים שיעברו בו לפני החגים בביטחה ובנעימות!!! אני מציע שהאוטובוסים שבאים משרי ישראל לכיוון כיכר השבת ... יעברו באופן קבוע לנסוע דרך בר א
מאור ישראל
הפיתוח העיקרי הוא שניר ברקת רוצה שבבחירות הבאות החרדים יבחרו בו ולכן הוא "מפתח" להם את השכונות...
calanit60

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ:

טרגדיה 

הלך לעולמו אייל חיימובסקי, מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים

אייל חיימובסקי, מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים בעשור האחרון, הלך לעולמו במהלך השבת, ככל הנראה בעקבות דום לב. בן 51 בלבד היה במותו | איש אהוב ונערץ, חיימובסקי הותיר אחריו את רעייתו אביגיל ושני ילדיהם – ליבי ברכה ושי שמחה | יהי זכרו ברוך (דיין האמת) 

דוד הכהן|

החל מבצע 'מרכבות גדעון'?

חדשות השבת: תכנית הריביירה חוזרת; חודשו השיחות בדוחא

לפי דיווח בארה"ב, הנשיא טראמפ החל בתכנון להעברתם של כמיליון פלסטינים מהרצועה למדינה ערבית סמוכה | בתוך כך, בשבת דווח על הרחבת הפעילות של צה"ל באזורים חדשים ברצועת עזה - האם החל כיבוש הרצועה לאחר סיום ביקורו של טראמפ במזרח התיכון? חדשות השבת (חדשות, בארץ) 

יוני גבאי|

לוחמי האש השתלטו על הלהבות

שריפה פרצה ליד מוצב צה״ל הסמוך לשכם בעקבות הצתה של פלסטינים

שתי שריפות פרצו בשומרון, האחת סמוך למוצב צבאי בשכם והשניה לכיוון היישוב הר ברכה | לוחמי האש השתלטו על הלהבות והחקירה העלתה כי מדובר בהצתה מכוונת מאחד הכפרים הפלסטיניים באזור (חדשות)

קובי רוזן|
ש

במערת צורים שעמדת: מעמד ישועות במערת פקיעין

הנחייה ברורה של מרן שר התורה רבינו הגר"ח קנייבסקי לגבי התפילה המועילה במערת פקיעין בה הסתתרו רבי שמעון בר יוחאי ובנו רבי אלעזר – שם קנה רשב"י הודו והדרו • גם השנה יתקיים מעמד ישועות מיוחד במערה הקדושה (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

תיעוד ממאמצי הכיבוי

לוחמי האש פעלו במספר מוקדי שריפה בירושלים; הושגה שליטה

לוחמי האש בירושלים פעלו במספר מוקדי שריפה בירושלים | באזור רמת אשכול, נחל צופים בסמוך לכביש 9 ובאזור ליפתא ושריפה נוספת בסמוך לרחוב סורוצקין ויוסף גבאי בשכונת שמואל הנביא | לאחר שעה קלה הושגה שליטה (חדשות)

קובי רוזן|

בִּשְׁעַת הַדְּחָק

דיווח: עומסים כבדים והמתנה ארוכה לתחבורה ציבורית ביציאה מהר מירון לרחבי הארץ

עומס כבד למרגלות הר מירון בדרך ליציאה באמצעות התחבורה הציבורית לרחבי הארץ |  לפי כוחות המשטרה והאכיפה בהר מירון עד השעה 10 בבוקר הגיעו להילולת הרשב"י מ- 110 אלף מתפללים וחוגגים | הציבור נקרא להזדרז לצאת מההר למנוע חילולי שבת (חדשות, בארץ)

דניאל הרץ||
9

צפו בתיעוד

מזרח ירושלים: זירת כלי נשק נחשפה במסיבת חתן רועשת

שוטרי מחוז ירושלים פשטו על מתחם בו נערכה מסיבת חתן רועשת ותפסו שני אקדחים מסוג ׳גלוק׳ ונשק מסוג M16 ותחמושת | שני החשודים בשימוש והחזקת אמצעי לחימה אלו נעצרו על ידי השוטרים (חדשות, בארץ)

קובי רוזן||
1

ואיפה נפלו שברים?

"לשכב על הרצפה": אזעקות במרכז ובירושלים באמצע ההדלקות

ארגון הטרור החות'י לא עוצר - ושיגר הערב טיל נוסף לעבר ישראל, שגרם לאזעקות עולות ויורדות בשורה של יישובים במרכז הארץ, באמצע זמן הדלקת המדורות. בחלק מהמקומות נקראו חוגגים לשכב על הרצפה (בארץ)

דוד הכהן||
2

לקול בכיות ההמונים

אלפים ליוו למנוחות את צאלה גז הי"ד שנרצחה אמש בפיגוע הקשה

אלפי בני אדם ליוו למנוחות את צאלה גז הי"ד בהר המנוחות גבעת שאול בירושלים | צאלה הי"ד נרצחה אתמול בפיגוע הירי ליד ברוכין שבשומרון | הוריה ואחיותיה של צאלה נשאו דברי הספד קורעי לב. חננאל, בעלה של צאלה נפרד ממנה בדמעות (בארץ)

חזקי שטרן||
2
ש

עוד כמה שעות

יבטל כל הגזרות! בית הדין המיוחד שיוקם בציון הרשב"י

מעמד נורא הוד יתקיים בהילולת הרשב"י במירון, בראשות רבי מיכל זילבר, ורבה של בני ברק רבי מסעוד בן שמעון • יחד יעמדו שני גאוני עולם בראשות בית דין בהרכב של תלמידי חכמים מופלגים, בציון המצוינת של אדונינו הרשב"י, בעיצומו של יום ההילולא, ויבטלו את הגזירות הקשות מעל הכלל והפרט • ניתן לשלוח שמות לביטול הגזירות מעליכם ומעל היקרים לכם (בארץ)

אסף מגידו|מקודם

רגע לפני ההילולה

בציון, במתחמים ובצירי התנועה: בכירי המשטרה באתרא קדישא

רגע לפני תחילת אירוע הילולת הרשב״י במירון, מפכ״ל המשטרה דני לו ובכירים נוספים בארגון ערכו סיור נרחב בהר מירון, במתחם קבר הרשב"י, ומתחם ההילולות המורחב - 89 | המשטרה: ״החל משעות הבוקר המוקדמות נפרסו אלפי שוטרים, לוחמי מג"ב ומתנדבים בשטח ההר״ (המשטרה)

קובי אטינגר||
1

בעיר הדרומית

״המאבטח נשאר תלוי על החלון״: אירוע חריג במעבר הביטחוני

מאבטח של רשות המעברים הורה לרכב שהגיע מכיוון באר שבע למעבר מיתר לעצור, אך במהלך הבידוק האיץ הרכב - כשהמאבטח נמצא עם פלג הגוף העליון בתוך רכבו | המאבטח נפצע קל והועבר להמשך קבלת טיפול רפואי, הרכב נמלט לכיוון העיר הדרומית (בארץ)

יאיר טוקר||
1

״עלול להגיע לרצח״

זה מה שגילו השוטרים בפעילות ממוקדת בכפר קאסם

שוטרי מחוז מרכז ביצעו הלילה אכיפה ממוקדת בכפר קאסם במסגרת פעילות כנגד סכסוכי משפחות בעיר | במהלך הפעילות תפסו הכוחות נשק מסוג קרלו, חשפו מעבדת סמים, כשלאחר מכן בוצעה ביקורת בבית עסק ואכיפת תנועה נחושה (משטרה)

קובי אטינגר|

קידוש השם

בעלה של צאלה: "זה הגיע מהמלך האחד, מקבל באהבה"

בעלה של הקדושה צאלה גז מי שנרצחה אמש בפיגוע הקשה כתב: ״היינו בדרכנו לבית החולים כדי ללדת בשמחה את בננו הרביעי״ ואז התרחש הפיגוע הרצחני | עוד כתב: ״כמובן שאני שבור, זה טבעי, אבל אני גם מודה לה' שנשארתי בחיים ואהיה חזק כדי להמשיך ולהיות אור לעולם״ ( חדשות)

יוני כץ||
15