קואליציה במשבר

אייכלר: החילונים רוצים להוריד לילדים החרדים את הכיפות

על רקע גזירת הגיוס והמשבר עם נתניהו, ח"כ הרב ישראל אייכלר מציג חזית אחידה עם ש"ס, ומבהיר: "כשגדולי ישראל יורו לפרוש - גם מפלגת ש"ס וגם יהדות התורה יפרשו". חושף את הצביעות: "הם לא רוצים שילדים ילמדו תורה, הם לא רוצים אותם בצבא". ראיון מיוחד (אקטואליה)

"אני מקווה שראש הממשלה יבין שהוא חייב לקיים את ההסכם הקוליציוני, ושלא יעלה על דעתו להעניש את מי שלומד תורה" - כך התבטא השבוע חבר-הכנסת הרב ישראל אייכלר, מי שבעיני רבים משמש דוברה של היהדות הנאמנה בכנסת. על רקע גזירת הגיוס והמשבר עם נתניהו, הרב אייכלר נשמע נחרץ מתמיד: "הרעיון שמי שילמד תורה באמת ייענש בשלילת זכויות אזרח, של ארנוננה או של משכנתאות ודברים כאלה? מאז הקומוניסטים לא היה דבר כזה".

על פני השטח, נראה כי יהדות התורה וש"ס, שתי המפלגות החרדיות, חלוקות בכל הקשור לאסטרטגיה הפוליטית מול ראש הממשלה. אייכלר: "יש לנו עם ש"ס שיתוף פעולה מלא ברוב העניינים, כי אין הבדל בין תורתו של מרן הרב עובדיה יוסף למרן הרב שטיינמן או למרן האדמו"ר מבעלזא, ושאר גדולי ישראל. יש תורה אחת".

לפי אייכלר, מטרת חוק הגיוס פשוטה: "הם לא רוצים שילדים ילמדו תורה, הם לא רוצים אותם בצבא, אמרתי למישהו אם אני נותן לך עכשיו הבטחה שאנחנו מסירים בכל שנה לאלף תלמידים את הכיפות - לא תרצה את אותם ילדים בצבא. זה מספיק לך".

על שיתוף הפעולה עם ש"ס, מוסיף אייכלר: "אני לא רואה מצב שש"ס תישאר בתוך הממשלה כשיהדות התורה תצא.

"אני מאמין באמונה שלמה שש"ס ויהדות התורה יישארו בחזית אחידה. אם גדולי התורה יגידו לפרוש - כולם יפרשו".

לסיום, שאלנו את אייכלר האם יהדות התורה מתייעצת גם עם מרן הראשל"צ הרב עובדיה יוסף: "אנחנו מגיעים למרן הרב עובדיה יוסף בכל עת ובכל שעה, בשמחה רבה, ומתקבלים באהבה. אני לא חושב שאלי ישי מגיע לגדולי תורה 'האשכנזים' אם זה אצל האדמו"ר מבעלזא וגם אצל הרב שטיינמן יותר מאשר אנחנו באים למרן הרב עובדיה יוסף, ואין שום בעיה בעניין הזה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

17
האמת והשלום האהבו זה לא רק מצד אחד אלא דורש את שני הצדדים מר אייכלר
בן של הקב"ה
16
הייתי הדתי היחיד בבסיס. החיילים היו צמאים לשמוע דברי תורה ואם לא הייתי מלמדם, לא היו לומדים כלום. בשבת אני זה שעשיתי קידוש לכולם, ואם לא הייתי שם בשבת לא היו שומעים קידוש. בוז בוז בוז למפונקים שדואגים רק לעצמם ולא אכפת להם כלום מאחרים.
חסיד ששרת בצבא
15
כמו שהורידו פאות לאלפי ילדי תימן ,אנו בגלות בארץ ישראל בתוך הערב רב שונאי התורה ושונאי ה'.רדיפת התורה ולומדיה היא לא דבר חדש תמיד היו מצרים לאורך ההיסטוריה אבל המכנה המשותף לכל המצירים זה שהם נופלים וכושלים וישראל מצליחים ועולים.את המנגינה הזו אי אפשר להפסיק זמירות היו לי חוקיך בבית מגורי.
קונילמל
אתה מראה מה שקורה עכשיו כאילו זה מה שהיה לפני חמישים שנה, אז אולי כבודו יברר היטב מה היה מצב הדת לפני חמישים שנה ומהו היום, איזו החזקת תורה ה"כופרים" עושים, כל הישיבות שהיו באירופה כולל וולוז'ין גרודנה - זה עוד לא קצת מכמות הישיבות שיש בארץ ובמדינה ה"חילונית". רק לחפש רע בלי לנסות לראות טוב -
תנחום

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: