דלג לתוכן הראשי
עימות מדיני

נתניהו נגד קושנר: "התקיפה בקטאר אילצה את חמאס לסגור עסקה"

הליכוד מגיב לדברי קושנר על כישלון החיסול בדוחא | לפי המפלגה, הכניסה לעזה והתקיפה הם שהביאו לשחרור החטופים (פוליטי מדיני)

מימין נתניהו, משמאל קושנר (צילום: שאטרסטוק)

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב היום (ראשון) לדברי ג'ארד קושנר, שליחו וחתנו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שטען כי ניסיון החיסול בדוחא בספטמבר שעבר נכשל מבצעית ואילץ את ישראל לסגור עסקה עם החמאס.

לפי הודעה של מפלגת הליכוד, ההחלטה של ראש הממשלה בנימין נתניהו להיכנס לעיר עזה ולתקוף את ראשי חמאס בקטאר, יחד עם הלחץ הגדול של הנשיא טראמפ, הם שהביאו את חמאס להסיר את דרישותיו ולהסכים לשחרר את כל החטופים שנותרו בעזה.

"כשלון שהביא לבידוד"

קושנר חשף את הדברים במהלך שיחת וידאו ממלטה, כשהוא שוהה שם במסגרת מאמצי הבית הלבן להביא לסיום המלחמה באוקראינה. השליח האמריקני נפגש עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, יום לאחר שקיים שיחה בת שלוש שעות במוסקבה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

"זה היה כישלון מבצעי שהביא לבידוד... השתמשנו בדינמיקה הזו כדי לדחוף אותם לעסקה", אמר קושנר בשיחת הוידאו. דבריו מגיעים על רקע מתיחות מתמשכת בין ממשל טראמפ לממשלת ישראל בנוגע ליישום תוכנית השלום ברצועת עזה.

(Chaim Goldberg/Flash90)

התייחסותו של קושנר לניסיון החיסול בקטאר מגיעה על רקע לחץ שמפעיל הבית הלבן על ישראל להתקדם בפירוק נשקה של חמאס ובשיקום התשתיות ברצועה. בחודש שעבר נפגש קושנר עם ראש הממשלה במשך ארבע שעות, במסגרת מאמצים לקדם את תוכנית השלום.

במהלך הפגישה הושגה הסכמה שלא יבוצע כל שיקום ברצועת עזה ללא פירוק כולל של חמאס מנשקו. הצעד הראשון לפירוז הרצועה הוא שחמאס ימסור את כל הנשקים להשמדה תחת פיקוח של הגנרל ג'פריס.

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: