

המצפה התת-ימי באילת נסגר הבוקר (רביעי) לכניסת קהל לאחר שצוללן שעבד במקום, תושב העיר בשנות ה-20 לחייו, נהרג במהלך הצלילה.
סמוך לשעה 09:00 בבוקר, הוזעקו כוחות ההצלה למקום בשל דיווח על גבר שנמשה מהמים כשהוא מחוסר הכרה בחוף באילת.
לאחר פעולות החייאה, חובשים ופראמדיקים של מד"א קבעו את מותו של הצוללן.
עדיין לא ברור האם מדובר בבעיה בבלון החמצן שנשא או שמא במצב רפואי של הצוללן שבעקבותיו טבע למוות.
פראמדיק מד"א יוחאי דרעי, סיפר: "הובילו אותנו אל הגבר ששכב כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה. סיפרו לנו שמשו אותו מהמים כשהוא מחוסר הכרה. התחלנו בהענקת טיפול רפואי שכלל עיסויים הנשמות ומתן תרופות כשבסופן נאלצנו לצערנו לקבוע את מותו".
מהמשטרה נמסר כי "משטרת מרחב אילת פתחה בחקירת תאונת צלילה, בעקבותיה נקבע מותו של תושב אילת (שנות העשרים לחייו), ואשר אירעה במסגרת מקום עבודתו. כוחות משטרת אילת, בהם חוקרים וחוקרי זירה הוזעקו לזירת האירוע ואוספים ממצאים וראיות".
מפארק המצפה התת ימי נמסר: "התעוררנו הבוקר לטרגדיה, ואנו בעיצומו של תהליך בירור ואיסוף פרטים. הפארק ייסגר היום למבקרים ואנחנו מתמקדים בטיפול באירוע ובאנשינו. מפאת כבוד המשפחה אנו מבקשים לכבד את הפרטיות של כל הנוגעים בדבר. נעדכן בפרטים נוספים כשנוכל".
בעקבות הטרגדיה, המוסד לבטיחות ולגהות מפרסם הנחיות שיצילו חיים:
1. כל צלילה תעסוקתית מחייבת צוות מלא: אין לבצע צלילה מקצועית ללא נוכחות של ראש צוות צלילה, מפקח בטיחות וצולל כוננות. השלושה אחראים לפיקוח, תקשורת, וחילוץ מידי במקרה חירום.
2. אין צלילה ללא תכנית כתובה ומוסכמת: לפני כל עבודה נדרשת תכנית צלילה בכתב הכוללת לוח זמנים, עומק הצלילה, פרופיל העבודה, ציוד נדרש, נתיבי פינוי ומיקומם של אמצעי טיפול רפואי סמוכים. התוכנית חייבת להיות מאושרת ומובנת לכל חברי הצוות.
3. נוכחות ציוד חירום – חובה: בכל אתר צלילה תעסוקתית חייב להימצא ציוד חירום הכולל ערכת חמצן תקינה, ציוד החייאה, אמצעי קשר ישיר עם מוקד רפואי, ותוכנית פעולה לפינוי נפגע בזמן אמת.
4. כשירות רפואית מעודכנת: כל צולל תעסוקתי חייב להחזיק באישור כשירות רפואי בתוקף, כולל בדיקות מקיפות שנערכות אחת לשנה או שנתיים בהתאם לגיל הצולל. גם ניסיון אינו תחליף לבדיקות עדכניות.
5. יומן צלילה מתועד: כל פעולה תת־ימית חייבת להירשם ביומן צלילה מסודר הכולל את מהלך הפעולה, שמות המשתתפים, דיווח על ציוד בשימוש, אירועים חריגים וחתימת ראש הצוות.
6. המעסיק – אחראי לשלמות המעטפת הבטיחותית: האחריות למניעת תאונה מוטלת בראש ובראשונה על המעסיק, בין אם מדובר בגוף פרטי ובין אם ברשות ציבורית. מעסיק שאינו עומד בדרישות – עלול להימצא אחראי לרשלנות קשה.
המוסד לבטיחות ולגיהות קורא היום לכל הגופים המעורבים לאמץ את הנהלים הוולונטריים כסטנדרט מחייב בפועל, לרבות חברות קבלניות ורשויות מקומיות. במקביל, שב וקורא המוסד לעגן את ההוראות הללו בחקיקה מחייבת – טרם יתרחש האסון הבא.
"אסור שהשיקולים הכלכליים יגברו על חיי אדם", אומר מיקי וינקלר, מנכ"ל המוסד לבטיחות ולגהות. "הנהלים וההנחיות נועדו לשמור על חיים. כל חריגה ממנו – עלולה להסתיים באובדן נורא, כפי שראינו הבוקר. זה בידיים של כולנו".
0 תגובות