
לאור ריבוי מקרי המוות הטראגיים בשבועות האחרונים של דריסת ילדים בחניה, ארגון זק"א ת"א בשיתוף 'בטרם' יצאו בקמפיין ארצי נרחב. המקרים הטרגיים כוללים את האירוע הקשה בעיר בית שמש, כשילדה כבת ארבע שסיימה את הלימודים באותו היום נדרסה למוות כשירדה לשחק עם בימבה בחניה - מול עיני אמה. מקרה נוסף התרחש בעיר ירושלים, שם נהרג ילד כבן 5 לאחר שנפגע בעת שרכב על אופניים.
המסרים של הקמפיין מתריעים: "הצחוק בחניה עלול להיגמר בדממה", "משחק בחניה שווה טרגדיה בהמתנה", "משחק תמים בין רכבים נגמר לא פעם בדמעות של הורים" ו"הם קטנים - אנחנו האחראים". בזק"א ת"א מדגישים, כי חובת הזהירות מוטלת על ההורים, והחניה היא לא גן משחקים. ילדים קטנים אינם נראים במראות הרכב, והסכנה נמצאת בכל תזוזה בחנית הבניין.
הארגון קורא להורים ולמבוגרים להסביר לילדים באופן ברור שאסור לשחק בחניה, לבדוק היטב את סביבת הרכב לפני נסיעה ולדרוש אמצעי בטיחות מחמירים בכניסות לחניה בבניין. הארגון מזכיר: "כל ילד הוא עולם ומלואו. אל תחכו לאסון הבא כדי להבין שזו אחריות שלכם".
לפי נתוני ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים, בין השנים 2020-2024 נהרגו 31 ילדים כתוצאה מדריסה בסביבת הרכב. הגב' אורלי סילבינגר, מנכ"לית 'בטרם' ציינה כי "תאונות דרכים הן גורם התמותה מספר אחד בתאונות בקרב ילדים בישראל ולעיתים רבות הן מתרחשות בסביבת הבית. כאשר ילדים משחקים או רוכבים ברחובות בהם נוסעים כלי רכב, הסיכון להיפגעות קשה עולה משמעותית. לילדים מאפיינים פיזיים ייחודיים - הם נמוכים, בעלי ממדי גוף קטנים, ואינם מסוגלים לאמוד סיכונים כפי שמבוגרים יודעים לעשות. לכן, שהייה, משחק או רכיבה על גלגלים קטנים בסמוך לאזורי חנייה או כבישים מהווים סכנה ממשית".
ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים מדגיש, כי יש להקפיד על הפרדה בין סביבת המשחק של הילדים לבין אזורים בהם ישנן מכוניות חונות ותנועת כלי רכב. בנוסף, מדגיש הארגון כי בכל פעילות בקרבת כבישים וכלי רכב יש להקפיד על השגחה צמודה ומרחק נגיעה מהילד וילד עד גיל 9 לא חוצה כביש לבד.
ישראל חסיד, דובר זק"א ת"א שהיה בזירה הקשה בעיר בית שמש, אומר: "זה מסוג המקרים שאנחנו יכולים למנוע אותם בהסברה והעלאת המודעות של הסכנה. אני מתחנן להורים ולמבוגרים תפסיקו לשלוח את הילדים לשחק בחניה זה מסוכן זה מוות מיותר! אין מקום למחשבה שהנהגים אחראים, ולהגיד 'הילד שלי אחראי, זה לא יקרה לו'".
במסגרת הקמפיין הארצי להעלאת המודעות לנושא באופן שמותאם גם לבני הגיל הצעיר, על מנת שגם הילדים – לצד ההורים כמובן - יבינו את גודל הסכנה, ניתן לקבל חומרי הסברה בפנייה לזק"א ת"א, על מנת לתלותם בבניין או בכל מקום ציבורי.
מנכ"ל זק"א ת"א, צבי חסיד, שטיפל במספר מקרים טראגיים, מסביר: "בסוף, הכל מתחיל ומסתיים בחינוך ובהרגל. אנחנו, כהורים, מחויבים בביטחון ילדינו. לעולם לא אתן לנכדיי להיות לבד בחניה, משום שראיתי מקרוב את ההשלכות ואני יודע שהיא בדיוק כמו כביש. אפשר וצריך למנוע את האסון הבא. זה בידיים שלנו, ההורים, האלטרנטיבה לחניה זה גינות ופארקים והרשויות המקומיות צריכות וחייבות להתאים את שטחי הפארקים בהתאם לכמות הילדים שבשכונה", מחדד מנכ"ל זק"א ת"א."
חסיד מדגיש כי עם תחילת החופש הגדול, יש גם להקפיד שלא לשכוח ילדים ברכב. "בימי הקיץ החמים, יש לשים לב לא להשאיר ילד ברכב אפילו לא לרגע קטן".
סילבינגר מנכ"לית בטרם מוסיפה: "עם פתיחתו של החופש הגדול, תקופה שבה ילדים מבלים יותר בבית, חשוב במיוחד להגביר את הערנות ואת הזהירות. אל תגידו 'לי זה לא יקרה'. אין לאפשר לילדים לשחק או לרכב באזורים בהם יש תנועת רכבים, גם אם נדמים שקטים ובטוחים. הקפידו להפריד בין אזורי המשחק לסביבת החנייה והנסיעה, ופעלו באחריות, במודעות ובזהירות כדי למנוע את האסון הבא".
בקריאה לנהגים, מדגישים ב'בטרם' כי "נהג צריך לדעת ששטח החניה הוא ככביש לכל דבר ואפילו יותר מסוכן - כיוון שמצויים בו יותר ילדים קטנים. חשוב לפקוח עין, לנסוע בזהירות ולא להסתפק בצפצוף לילדים. יש לצאת מהרכב לבקש מהילדים לזוז, ולוודא שהשטח נקי לנסיעה".
0 תגובות