אמנון לוי מסביר: מאיפה שנאת החרדים?

בטור אישי שהעלה השבוע לרשת, מגיש "שומר מסך", אמנון לוי, כותב: "אני אתאיסט אדוק. לא רוצה לשתות ממימי הדת המורעלים"

אמנון לוי (פלאש 90)

אמנון לוי, שמרבה לאחרונה לערוך תחקירים שניחוח שנאת חרדים נודף מהם, העלה השבוע בבלוג האישי שלו פוסט המנסה להסביר מהיכן השנאה הזאת, ומתי, אם בכלל, יעבור לטפל בנושאים בוערים יותר.

"אחרי לא מעט שאלות שהופנו אלי בזמן האחרון, מדוע אני מטפל בעונה האחרונה יותר בנושאים הקשורים לחרדים, לדת ולמדינה, אני רוצה לענות בפירוט לשאלה הזו. החלטתי לעשות זאת בעקבות גל של תגובות עוינות, ככל הנראה של דתיים וחרדים, שקיבלנו לאחרונה בטוקבקים על כתבות שלנו. בתא הקולי של שומר מסך התקבלו השבוע אפילו איומי רצח. איך יכול להיות שכתבה על ברית מילה גורמת לאיומים יותר מכתבה על משפחת אברג'יל? על מה בכלל הכעס?", כותב אמנון לוי.

בפוסט, מתאר אמנון לוי את הקשר עם החרדים שראשיתו לפני עשרות שנים. "מוניתי לכתב לעניני דתיים בעיתון "חדשות" המנוח. התאהבתי בתחום. התאהבתי כי היה שם סיפור מעולה, אינטנסיבי מאוד, אנשים מרתקים, צורת חיים שקוראת תיגר על החיים החילוניים. הכל נראה לי משונה, סוער, מושך. הדת עצמה אף פעם לא עניינה אותי. הדתיים כן. איך הם חיים, מי ממנה את האדמו"ר החדש אחרי מות קודמו, למה הבגדים של כל חוג שונים, חינוך הילדים, הכל עניין אותי".

אמנון לוי מסביר כי הדת לא משכה אותו, אלא האנשים. הוא מגדיר את עצמו חילוני, אתאיסט אדוק כל ימיו הבוגרים. מימי הדת, הוא אומר, מורעלים. כך, בפשטות.

אבל לוי רואה גם בתחקירים שהוא עורך סוג של שליחות. "פעם אחר פעם אני מגלה איזה בורות יש לרוב הציבור בנושאים החרדיים. כמה מעט יודעים על אורחות הציבור החרדי. אין לי שום כוונה לפגוע ברגשות החרדים, כל כוונתי היא להביא את רגשותי שלי, יהודי חילוני, בנושאים של דת ומדינה, והתגלית העצובה שלי מהתגובות המתלהמות היא שלרגשות החילוניים אין לגיטמציה. אם אתה רוצה להביא כתבה שתציג את האופציה החילונית, אתה נתפס משום מה כפרובקטור".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

24
זאת ממש לא חוכמה ככה להקדים רפואה למה ולהגיד שאתה לא רוצה לפגוע במישהו - אבל אז אתה אומר דברים ש כ ן פוגעים בו , זה מזמן כבר לא הולך ככה. זה כמו להגיד למישהו שאתה לא רוצה להרוג אותו - ואז אתה שולף רובה ויורה בו. אמנון לוי הזה פשוט מבייש את השם משפחה שלו ואת השושלת המשפחתית שלו , לוי , עאלק...
אוראור
23
אנרגיה להכחיש את קיומו.
איש
22
לא שווה אפילו תגובה.מה שנותר זה לרחם עךיו ולהתפלל שהוא יחזור בתשובה.וכול השנאה הזאת נובעת מקנאה ולא מסקרנות.כמו כול מי ששונא חרדים.
רות
21
ראיתי את הכתבה על הדיבוק והבריתות! אמנון! אתה בור בענייני חרדים ובענייני הדת בכלל! אין לך ולו מושג אחד מהיכן אפשר אפילו למצוא אדם כלשהוא שיעזור לך להבין מה החרדים עושים, איך הם מתנהלים ומה הם מתפללים! תארו לעצמכם שערוץ טלויזיה כה גדול שמבין ויודע הכל ותחקיריו הם ממש מקצועיים ובמיוחד בתכנית כזו הח
ביקורתי
20
מה לעשות אנחנו רגילים להשמיץ כל מי ששונה מאיתנו במילים לא פחות חריפות והדבר עובר די חלק רק כשאנו מושמצים אנו נזעקים בגיואלד...אז ככה חלק גדול ממה שמטיחים בנו אנו זוכים לו בזכות (או שתקרא לזה בחובה מצידנו) ההתנהגות שלנו תרמה לא מעט לכך והנה לך דוגמא מהיום הבלאגן במירון הכיא אותנו לזריקת אבנים על אוט
איציק
19
די לטוקבקים עילגים שמנסים ליצור דמות חרדית רדודה
חזי
18
אלא שונה את תורת משה אלא שנם מיתוכניתו אפשר לראות את מצבו העגום של עם ישראל נזר הבריאה ללא תורה. [הו פשוט גאון בלערב אמת ושקר] עלוב נפש שחושב שהמצי את הגלגל אבל קדמו לו הרבה תיפשים שלא הצליחולערער לעם ישראל את אמונתו 3350 שנה
טוביה
17
שאנשים כמו אמנון לוי אנחנו עוד מתייחסים אליהם ונותנים להם במה רחבה להפיץ את הדעות המשובשות שלהם ועוד הם נחשבים כאנשים טובים לך תתמודד עם זבל כזה
int7
16
לדעתי כן צריך להשאיר את תוכניתו, כדי שידעו כמה טיפש הבן אדם הזה, וכל מי שכמותו לא מאמין בהקב"ה.
דודי
15
כיון שהוא יודע שזו האמת, שהרי היה במגע אדוק עם הציבור החרדי - הוא מנסה לנגח כדי להתכחש. אבל בסופו של דבר - האמת תנצח! לא יעזרו לו שום תירוצים וניגובים.
בחורציק
חוץ מזה שהתכוונת שהוא יפסיק לשנוא כ ש י ת ח י ל לאהוב - ולא חשבנו אחרת.
אוראור

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעיתונות ומדיה: