שבועות: טיפים לשמירה על טריות הגבינות שלכם

מתוך מגוון עצום של כ-400 סוגי גבינות המוצעות כיום, כמה ימצאו את דרכן למקרר שלכם

את סוגי הגבינות ניתן לחלק ל-3 קטגוריות ברורות: גבינות קשות, גבינות רכות וגבינות לבנות. השתיים האחרונות מוצעות לרוב במיכלים קשיחים המקלים על אחסון נוח וקל במקרר (קוטג', אורדה, מסקרפונה, מוצרלה, פילדלפיה ועוד).

אולם הבעיה מתעוררת כאשר רוכשים גבינה קשה/חצי קשה במשקל, הנארזת לרוב בנייר עטיפה ושקית ניילון.

טכנולוגים בענף המזון טוענים כי שימור ואחסון מושכל של גבינות קשות או חצי קשות מאריך את חייהן ואפילו עשוי לשפר את טעמן.

המומחים של LOCK&LOCK מותג קופסאות המזון הבינלאומי הנודע ביכולת האטימה הודות לפסי הסילקון וארבעת כנפי הנעילה ההרמטית ליקטו עבורכם את הטיפים החשובים לאיחסון גבינות קשות.

ככלל, גבינות טריות יש לאחסן תמיד בכלי מכוסה, במקרר. גבינות בשלות רצוי לעטוף ביריעת ניילון ולאחסן בחלק הקר ביותר במקרר.

גבינות בגוש נשמרות טוב יותר מגבינות פרוסות. גבינות גידים (כחולות) מאחסנים בכלי סגור, כשסביבן מעט אוויר. גבינות בעלות ריח עז יש לאחסן במקרר, במיכל אטום, כדי שריחן לא ידבק במוצרים אחרים.

אפשר להקפיא גבינות קשות, אם כי הן מאבדות את מרקמן אחרי ההפשרה. גבינות שהופשרו מתאימות לגירור, לבישול ולתיבול.

אחסון גבינות

- הימנעו משימוש בעטיפת הגבינה הקשה בניילון נצמד, זה מעודד צמיחה של בקטריות על הגבינה.

- גבינות קשות אוהבות סביבה יבשה ונטולת לחות.

- מומלץ לעטוף גבינות קשות בנייר אפייה ולאחסן בקופסא אטומה, מחוץ למקרר. הימנעו מלאחסן אותן במקרר, שכן הקור עשוי להרוס להן את המרקם.

- גבינות חצי קשות ניתן לשמור בקירור אך גם הן מעדיפות סביבה יבשה ונטולת לחות לכן מיכלי אחסון אטומים ייעשו את העבודה.

- גבינות עובש קשות למחצה "ריחניות", במיוחד בעלות ארומה חריפה יותר מומלץ לשמור בקופסאות אטומות בכדי למנוע דליפת הריח אל חלל המקרר.

- גבינות קשות באטימה הרמטית טובה ובאחסון טמפרטורה נכון יישמרו מספר חודשים. ככל שהגבינה הקשה בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר כך יכולתה להישמר לאורך זמן ארוך יותר.

- אם אתם שייכים לסוג האנשים המקפיאים הכל, תוכלו להקפיא גבינות קשות וחצי קשות בהקפאה יבשה בקופסאות ייעודיות להקפאה ובעלות אטימה מוחלטת.

- בגין שיטת הקירור היבש NO FROST הנפוצה היום במקררים, חשוב ביותר לאחסן גבינות יבשות במיכלים אטומים. אטימה מפני יובש וקור תשמור על יציבות הגבינה ותמנע מראה מצומק שלה.

]]>

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד באוכל:

ש

חובה במטבח

אין לך כוח לבישול מסובך, אבל כולם בבית רעבים? באתר "בישולים" תמצאי מאות מתכונים קלים, מגוונים וטעימים בטירוף – כאלה שאפילו הילדים יאכלו בלי תלונות | הציצי, שמרי, תתמכרי – "בישולים" זה כל מה שאמא צריכה במטבח (אוכל ומתכונים)

ציקי גל|מקודם
ש

אהוב ומוכר

והנה הגיע החג הזה של עוגות הגבינה המיתולוגיות מבית סבתא שמלוות אותי מידי שנה בשנה, החג שבו לאכול גבינת שמנת הופך לחלק ממצוות היום. אין ספק שמעבר לשמחת קבלת התורה, החלק הקולינרי הופך את חג השבועות לחביב ואהוב במיוחד (אוכל ומתכונים)

ציקי גל|מקודם
ש

סוד הקסם

ליאת חתוכה גילתה במקרה את הסוד ששינה לה ולעשרות אלפי לקוחותיה את החיים: "כיצד תוספת ג'ליאת לקפה מדי יום עזר לה לרדת כ-20 קילו בפחות מ-6 חודשים | כולם מכירים את ליאת כ'מלכת הג'לי' בשל היותה אלופת אירופה לעיצוב עוגות ראווה מג'ל.  יצאנו לסקר את המוצר מסיפורי הצלחה מרגשים ועד טיפים מעשיים - הכל על ג'ליאת, דיאטה, חלבון וחומצות אמינו - ליאת והלקוחות בגילויים מרגשים (בריאות, אוכל)

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם
ש

מחלום למציאות

הזדמנות יוצאת דופן, בואי ללמוד ממלכת הג׳לי לייצר עוגות במינימום השקעה ומקסימום הכנסה | עוגות הג׳לי שמשגעות את העולם (נשים)

כיכר בשיתוף מלכת הג'לי|מקודם

המתכון לאושר

יש משהו קסום בלערבב חומרים פשוטים ולהפוך אותם למשהו חדש. בין אם זה לישת בצק, חיתוך ירקות או עיטור עוגה | לאחרונה, מחקרים מדעיים תומכים במה שרבים מאיתנו הרגישו באופן אינטואיטיבי: המטבח הוא לא רק מקום להכין בו אוכל, אלא גם מרחב תרפויטי שמסייע להפחתת לחץ ושיפור מצב הרוח (מאמע, אוכל)

||
1
ש

חסר תקדים!

חדרה, אחת הערים המתפתחות ביותר בישראל, נמצאת כעת במרכזו של גל פיתוח חסר תקדים | העיר, שמשלבת בין היסטוריה עשירה לתשתיות מודרניות, מושכת אליה משקיעים מכל רחבי הארץ להשקעה במגוון פרויקטים. כעת, חברת נדל"ן בבני בברק, הודיעה שתקצה 3 דונם להסכם שיתוף מיוחד למגזר החרדי בלבד (נדל"ן) 

כתבה מקודמת|מקודם|
1

נגמרו התירוצים

כולם מכירים את הרגע הזה שבו סיימנו ארוחה דשנה, אבל איכשהו אנחנו מוצאים את עצמנו מחפשים קינוח. ומה עם הביס ההוא שניקח "רק כדי לבדוק אם עוגת השוקולד באמת יצאה טעימה?" למה אנחנו אוכלים גם כשאנחנו לא רעבים? בואו נצלול לנושא (בריאות)

||
1

בינה פוגשת תאבון!

שוב עומדים מול המקרר ומנסים להחליט מה להכין- כולם כבר התעייפו מהמנות הרגילות, ולמי יש כוח לרוץ לחנות שוב? | בדיוק בשביל הרגעים האלה נוצרו אפליקציות הבישול החדשות, שמבינות אתכם יותר טוב מכל ספרי המתכונים | עם בינה מלאכותית חכמה שמנתחת את ההעדפות שלכם ואת המלאי בבית, הבישול  הופך לחוויה מותאמת, מגוונת, והרבה יותר פשוטה! (מאמע, נשים, אוכל, טכנולוגיה)

||
1
ש

סוד הקסם

ליאת חתוכה גילתה במקרה את הסוד ששינה לה ולעשרות אלפי לקוחותיה את החיים: "כיצד תוספת ג'ליאת לקפה מדי יום עזר לה לרדת כ-20 קילו בפחות מ-6 חודשים | כולם מכירים את ליאת כ'מלכת הג'לי' בשל היותה אלופת אירופה לעיצוב עוגות ראווה מג'ל.  יצאנו לסקר את המוצר מסיפורי הצלחה מרגשים ועד טיפים מעשיים - הכל על ג'ליאת, דיאטה, חלבון וחומצות אמינו - ליאת והלקוחות בגילויים מרגשים (בריאות, אוכל)

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם

"שירבו זכויותינו כרימון"

"שירבו זכויותינו כרימון"- הרימון, הוא פרי שמסמל שפע, הוא יותר מסתם כדור אדום ויפה עמוס בזרעים עסיסיים. הוא מביא איתו לשולחן גם טעם וגם יתרונות בריאותיים | בואו נחקור את עולם הרימונים, מאופן גידולם ועד לחומרי הזנה המרשימים שהם מכילים, ונסיים עם כמה רעיונות למתכונים מעוררי תיאבון (אוכל ומתכונים)

||
1

בקלות ובכיף

ראש השנה מתקרב ופתאום, אתם מוצאים את עצמכם מתחרים בתוכנית משחקי בישול שמעולם לא נרשמתם אליה. השעון מתקתק, רשימת המכולת באורך 12 עמודים, ואיכשהו אתם מנסים להישאר רגועים, אבל המחשבה על החג מעבירה לכם צמרמורת במורד עמוד השדרה: האם יהיה מספיק קוגל כדי להאכיל את הצאן? ברוכים הבאים להכנה לחג- שם אפילו לאדם המאורגן ביותר יש מיני התמוטטות, אבל עם קצת תכנון נכון זה יעבור בקלות (מאמע, נשים)

||
3
ש

"עכשיו תורי"- מבצע קיץ

בתוך המולת החופש הגדול ובין הזמנים ושלל המשימות היום-יומיות, מותג היוגורט יופלה של תנובה, מחזיר אותנו לחשיבות הרגעים הקטנים שאנו מקדישים לעצמנו. תחת הסלוגן "עכשיו תורי - יופלה", המותג האהוב מזמין את כולנו לעצור לרגע ולהתפנק עם יוגורט יופלה טעים ומרענן (אוכל)

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם

פרי הקיץ

כשחום הקיץ לוהט, יש פרי זהוב שהופך את העונה לקצת יותר מתוקה: המשמש. הפרי הקטן והקטיפתי הזה הוא תענוג אמיתי, מפוצץ בטעם ייחודי שלוכד את תמצית השמש. אבל משמשים הם יותר מסתם פינוק טעים- הם מעצמה תזונתית ומרכיב רב תכליתי במטבח | גלו את יתרונותיו הבריאותיים של הפרי | נסו כמה רעיונות קולינריים עם משמש- בתאבון (אוכל)

||
3

בריא וטעים

נגיסה באפרסק קטיפתי חושפת מרקם ערב של טעמים קיציים משכרים- גלו את הערך התזונתי של כל נגיסה כזו, את יתרונותיו הבריאותיים ואת כל המאכלים בהם תוכלו לחגוג עם האפרסק- בתאבון! (אוכל ומתכונים) 

||
1

אופים עם הילדים

במקום לשמוע שוב ושוב את המשפט: "משעמם לי", עשו טובה לעצמכם ולילדים והפשילו שרוולים. אין כמו חוויה קולינרית משותפת עם הילדים. השוקולד משפריץ בכל פינה, האצבעות מתלכלכות, אבל כולם שמחים ומלאי סיפוק • התנסו במתכון האהוב על כל הילדים- כדורי שוקולד (אוכל ומתכונים, מאמע)

||
4

לכבוד ט"ו בשבט

כשהגזר, הפלפלים, המלפפונים והעגבניות חוברים לזר פרחים מושלם, הילדים לא יכולים להישאר אדישים אל מול הירקות המגרים- הסתכלו בסרטון ולמדו כיצד להאהיב את הירקות על הילדים- בתאבון! (אוכל, נשים).

||
1

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

בחיינו המהירים והתובעניים, מציאת דרכים לחיסכון זמן במטבח, מבלי לוותר על איכות הארוחות שלנו הפכה להכרח. עם כמה התאמות אסטרטגיות לשגרת הבישול שלכם וכמה פריצות חכמות שחוסכות זמן, אתם יכולים ליהנות גם מיעילות וגם ממצוינות קולינרית (נשים, אוכל).

||
2

שוחרי בריאות

סופגנייה- קשה לעמוד בפני הארומה המתוקה והזיגוג הממותק, אבל חיוני להיות מודעים לתכולת הקלוריות ולהשלכות התזונתיות של הפינוקים המענגים הללו (חנוכה, נשים).

||
1

לאפות בכיף!

אפייה היא הרפתקה קולינרית מענגת הדורשת דיוק, סבלנות ומגע של יצירתיות. טלו טיפים חיוניים אשר יסייעו לכם להשיג תוצאות טובות יותר, להימנע ממלכודות נפוצות ולהפוך את התהליך כולו למהנה יותר (אוכל, נשים).  

||
1

לכבוד שבת

לרבים מאיתנו קליעת חלה מ-6 רצועות, נראית מסובכת ובלתי ישימה. הסרטון שלפניכם יהפוך את המשימה לפשוטה וקלה. כך תגשימו את חלת החלומות. • בתוספת מתכון מעולה לחלה מתוקה (אוכל ומתכונים).

||
15
ש

חובה במטבח

אין לך כוח לבישול מסובך, אבל כולם בבית רעבים? באתר "בישולים" תמצאי מאות מתכונים קלים, מגוונים וטעימים בטירוף – כאלה שאפילו הילדים יאכלו בלי תלונות | הציצי, שמרי, תתמכרי – "בישולים" זה כל מה שאמא צריכה במטבח (אוכל ומתכונים)

ציקי גל|מקודם