לסעודת החג: מתכון לכיסוני בצק ממולאים בבשר טחון

בעדת החסידים נהגו לאכול בסעודת החג כיסונים (קרעפאלך) ממולאים בבשר טחון. הכינו אותם מבעוד מועד, הקפיאו, ורגע לפני סעודת החג השליכו אותם למרק עוף רותח (מתכון)

מרכיבים:
  • 2 כוסות קמח (אפשר גם מלא או כוסמין)
  • 1 ביצה שלמה
  • 10 כפות מים
  • 1 חלמון ביצה
  • למילוי:
  • בצל גדול קצוץ דק
  • חצי קילו בשר טחון טרי
  • תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

תחילה מכינים את המלית: מטגנים את הבצל במחבת עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומפוררים היטב ומתבלים במלח פלפל ותבלינים אהובים.

כשהבשר משנה את צבעו, מוציאים אותו מהמחבת ומקררים.

הכנת הכיסונים:

שופכים לקערה את הקמח ויוצרים גומה ובה מניחים את הביצה והחלמון. בהדרגה מוסיפים מים ומלח ומערבבים.

לשים הכל יחד היטב עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה.

מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, וחורצים עיגולים.

כשהמלית קרה, מניחים במרכז עיגול הבצק כפית גדושה בבצק וסוגרים משני הקצוות.

מבשלים במרק עוף רותח כרבע שעה.

חג שמח!

]]>

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
קרפעלך אוכלים בימים שיש בהם חבטה: ערב יום-כיפור – מלקות, הושענא רבה – חיבוט ערבה, פורים – חיבוט המן. וכבר מרומז הדבר בתורה: "הכה תכה" (ראשי תיבות) : הושענא, כיפור, המן תאכל כרפלעך הרבה. (מתוך ספרה של אסנת לסטר "סיר לשבת"
אריה.

עוד באוכל:

הטעם של החופש!

||
2
ש

חובה במטבח

ציקי גל|מקודם
ש

אהוב ומוכר

ציקי גל|מקודם
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם
ש

מחלום למציאות

כיכר בשיתוף מלכת הג'לי|מקודם

המתכון לאושר

||
1

נגמרו התירוצים

||
1

בינה פוגשת תאבון!

||
1
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם

"שירבו זכויותינו כרימון"

||
1

בקלות ובכיף

||
3
ש

"עכשיו תורי"- מבצע קיץ

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם

פרי הקיץ

||
3

בריא וטעים

||
1

אופים עם הילדים

||
4

לכבוד ט"ו בשבט

||
1

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

||
2

שוחרי בריאות

||
1

לאפות בכיף!

||
1