פרשת שמיני

פינתו של הרב יעקב גלויברמן: מה שאנחנו אוכלים, זה מי שאנחנו | צפו

כמו שהתורה מלמדת – לא רק מה נכנס לפה חשוב, אלא גם מה יוצא ממנו. וכאשר ניזונים בטהרה – זוכים גם לחשוב, לדבר ולחיות בטהרה (פרשת שבוע)

בפרשת שמיני עוסקת התורה בסימני הכשרות של בעלי החיים. הבהמה הכשרה – היא זו שמפריסה פרסה, שוסעת שסע ומעלה גרה. בדגים – הסימנים הם סנפיר וקשקשת.

התורה מפרטת את בעלי החיים הטהורים שמותר לאכלם, לעומת הטמאים – שנאסרו לאכילה.

אבל מעבר לרשימה הטכנית – מסתתר כאן רעיון עמוק. חכמינו זיכרונם לברכה מסבירים שמאכל אינו רק חומר – הוא הופך לחלק מאיתנו, דם ובשר מבשרנו. למאכלים שאנו צורכים יש השפעה לא רק על הגוף – אלא גם על הנפש.

הרמב"ם, שהיה גם רופא דגול, כותב שהבהמות האסורות הן לרוב כאלה החיות בלכלוך וברפש – ובשרן עלול להזיק לבריאות.

הרמב"ן מוסיף: התורה אסרה את העופות הדורסים – אלה שטורפים באכזריות – כי תכונות האכזריות והזעם עוברות, ומשפיעות גם על האדם האוכל מהם.

ומנגד – כל הבהמות והעופות הכשרים, שותפים לתכונה משותפת: הם אינם טורפים. הם רגועים, ניזונים מצומח – ויציבים באופיים.

כמו שהתורה מלמדת – לא רק מה נכנס לפה חשוב, אלא גם מה יוצא ממנו. וכאשר ניזונים בטהרה – זוכים גם לחשוב, לדבר ולחיות בטהרה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפרשת השבוע: