"האירוע יתקיים"

"בעקבות הסערה - יש זמרים שרוצים להגיע"

סערת איסור שמיעת קול אישה במופע המחווה לשלמה ארצי: בניגוד לדיווחים, מנחם גשייד, דוברו של הרב אלימלך פירר מספר בראיון ל'כיכר השבת' כי האירוע יתקיים כמתוכנן (בארץ)

הרב פירר ושלמה ארצי (צילום: Mark Neyman/GPO - Yonatan Sindel/Flash90)

הסערה שפרצה בעקבות הדיווח כי לבקשת הרב אלימלך פירר יתקיים מופע מחווה לציון חמישים שנות יצירה מוזיקלית של הזמר שלמה ארצי ללא הופעת זמרות - הביאה לדיווחים בכלי תקשורת כי האירוע יתבטל.

בשיחה עם 'כיכר השבת', מבהיר מנחם גשייד, דוברו ועוזרו של הרב פירר כי האירוע יתקיים כמתוכנן, ואדרבה: יש זמרים שדווקא עכשיו מבקשים לבוא ולהופיע.

"בעקבות הסערה יש דווקא אומנים וזמרים שרוצים להגיע ולהופיע, לא משנה מה יהיה ומי יבטל - האירוע יתקיים כמתוכנן", אומר גשייד.

"עזרה למרפא תמשיך בהשתדלותה למען הכלל והפרט ומשכילה להבין כי רוב מוחלט של כל גווני הקשת הישראלית, יודעים להפריד בין דעותיהם האישיות לבין סיוע לאנשים במצוקה. כל וויכוח ציבורי אינו יכול להיעשות למול דמעות של ילד חולה או בכיה של אמא. עזרה למרפא תמשיך להיות כתובת לכל פונה מכל רובד שהוא".

לדבריו, עובדי ועובדות, מתנדבי ומתנדבות עזרה למרפא, מתחייבים לפעול במסירות רבה לטובת הציבור תחת הנהגתו של חתן פרס ישראל הרב ד"ר אלימלך פירר, כפי שנעשה על ידי הרב בארבעה העשורים האחרונים. עזרה למרפא בראשותו של הרב מעולם לא היתה ולא תהיה חלק משיח מפלג ולא תיגרר לוויכוחים על חשבונם של מאות אלפי חולים ונדכאים הנזקקים לשירותי האגודה והעומד בראשה".

שלמה ארצי עצמו הגיב היום בעמוד הפייסבוק שלו: "רק אתמול בערב הובא לידיעתי שערב התרמה לעמותה 'עזרה למרפא' של הרב פירר, ששירי אמורים להיות חלק ממנו, למעשה מדיר נשים".

"כל חיי שרתי והופעתי על במות עם נשים ואף כתבתי דואטים רבים אותם שרתי עם זמרות. אמנם זהו ערב למען מטרה נעלה ואכן כל אחד רשאי להשתמש בשירי, אבל אני מתכוון כעת לעשות כל שביכולתי לשכנע את כבוד הרב לשנות את דעתו".

הזמר מוש בן ארי מסר כי יבטל את השתתפותו אם הדרת הנשים תימשך. "מטרת האירוע חשובה ולכן התגייסתי לכך מלכתחילה. אבל לאור העובדה שמדירים נשים מהאירוע, לא אוכל לבגוד באני מאמין שלי, ואבטל את השתתפותי במידה שלא יתקנו את העוול".

עילי בוטנר, המופיע עם הרכב הכולל זמרת ואישר להשתתף ולשיר באירוע בלעדיה הגיב הערב בעמוד הפייסבוק שלו וכתב: "לא אוכל לתת את ידי להדרת נשים במרחב הציבורי. זה עוול לזמרות הנהדרות שלנו ובעיקר לקהל. אדגיש שבשום שלב לא ידעתי מהי רשימת הזמרים שישתתפו באירוע, וגם כשפנו אליי לא ביקשו את 'ילדי החוץ ללא אדר', אלא ביקשו שנבצע שיר אחד, רק אוהד ואני. לכן, פניתי אתמול בכתב למפיקי האירוע ואמרתי להם שנשמח להופיע בהרכב המלא של 'ילדי החוץ' הכולל את אדר גולד. בלעדיה לא נשתתף".

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אמור אף הוא להשתתף באירוע ומטעמו נמסר הערב: "נשיא המדינה הוזמן לשאת דברים בערב לכבודו של הרב פירר אשר אותו ואת פועלו הוא מוקיר שנים רבות. פרטי המופע הנלווה שהופק לכבוד הערב לא היו ידועים לנו וייבדקו בהקדם".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

24
זמרים עמי ארצות !
מרדכי היהודי
23
א
יצחקי
22
השמאלנים לא יודעים להעריך אדם חרדי כמו הרב פירר וזה למרות שיש לרב פירר כבוד גדול בכול העולם. כמו כן השמאלנים מתעלמים מהאירגונים הנפלאים של החרדים כמו זקא וכו'. הרי גם המוסלמים נוהגים בהפרדה בין נשים לגברים והעובדה שבביטוח לאומי בירושלים יש כניסה נפרדת לנשים אז מדוע הם לא נלחמים במוסלמים בדיוק כמו שנ
אנושי
21
האכזריות של הרפורמים, הסתה שקרית של הדרת נשים יותר חשוב מחיי אדם.
דני
20
נראה אותם מוציאים מהמגזר שלהם אדם כמו הרב פירר/הרב צ'ולק וכו'
אדם עם הגיון
19
אדם מיוחד הרב פירר עוזר לכל זקוק המשך בעשייתך ביתר שאת
אבג
18
אפו הרה"ג חסידים הרב שכאילו מבין את נפש הסלב שיעשה משהו??
יצחק
17
תגטבה מס 1 ממש מדוייק!!!
שלי
16
אני מאחל מכל הלב לאלה שהפכו את התרמה הזאת כדי לבכות בחרדים שיזתקקו לטובה של הארגון הזה. יש אנשים שרק ככה מבינים
יצחקי
15
באותה מידה של 'הגינות' צריך ייצוג של זמר אתיופי, זמר מזרחי, זמר הודי, זמר בדואי, זמר ערבי (וכן זמרות של אותם מגזרים) ועוד (סליחה אם שכחתי מישהו) כדי שאף מגזר ח"ו לא ייעלב וייחרד מזה ש'ידירו' אותו? ולמה רק שירים של שלמה ארצי? מה עם שאר הזמרים? למה מדירים אותם???
בטי
14
הצביעות בהתגלמותה, פשוט לא ייאמן כמה נזק קשורת יכולה לחולל, תהיו בטוחים שאם לא הלחץ התקשורתי אף זמר לא היה מבטל שום מופע, אפשר לחשוב, אירוע למען ארגון שמציל חיים וזה מה שיש לכם לעשות???? להיעלב בשם זמרות אם ישירו באירוע או לא??? איפה האחריות?? איפה טיפת כבוד לארגון כזה ענק שמציל נפשות ועובד ללא ליא
חרדי
13
איש מקסים.
שירן
12
אני לא מבין את כל ההסתה הזאת? מדובר פה מערב לכבודו של ר' אלימלך פירר שעוזר לכל אדם, איש ואשה, לא משנה דתי או חילוני, מפקיר את כל יומו לעזור לאנשים. כל אחד זוכר כשראש המוסד נעזר בו כדי לעבור השתלה ועוד מאות אנשים שחבים לו את חייהם, הוא לא בודק בציציותיו של אף אחד, כולו מסור לאחרים, אז עכשיו רוצים לער
יואל
11
חבל שלא מכבדים את רצון הדתיים גם
חננאל
10
מדינה של חולים וצבועים זה המדינה הזאת
יהודי
9
מצוין הזמרים החילוניים הפוצים לא יגיעו (בתשלום........) והזמרים היהודיים יגיעו בהתנדבות .
יהודה
8
קצת בושה!...
רוטוויילר
7
במקום להסתובב סביב הנושא למה לא להסביר לכולן ששמירת הלכה וחיים על אמונתו של האדם אינם ולא קשורים כלל להדרת נשים?
ויקי
6
כבוד המארגנים של עזרא ומרפא, איזה היתר יש על פי ההלכה לערב הזה (גם אם לא ישירו נשים)? זה ועידת ז' שמתודים עליו בכיפור משום שיושבים במעורב ומה עוד שהלבוש לא צנוע וכו' ובכלל תרבות החילוני של המזמרים והמשתתפים הוא חתיכת סט"א. כל הנ"ל הוא חילול השם שפיקוח נפש אינו דוחה. אני מבין שהאירגון צריך הרבה הרבה
מיכאל
5
השנאה וכפיות הטובה מציבור, שהלבנת פנים בתקשורת זה לחם חוקו, וחצי מציבור הנשים שם, פגוע במידה כזאת או אחרת רח"ל פתאום נהיה מצווה שחלילה לא יפגעו... יש להם יצר הרע הבנו,... אבל כמה שחיתות וכפיות טובה יש להם...
אבא
זה הנשים של היום שהרימו את הראש ,הנשים של היום הם מאד רעות
יוסי
4
שיעופו מהחיים ולא יבואו אח"כ לבקש טובות.....
ננ
3
תהיה המטרה נעלה ככל שתהיה. הקב"ה יכול לעזור לרב פירר הצדיק מבלי שיגייסו אמנים חילונים. ושאמנים אלה ישארו עם 'האני מאמין ' שלהם הצבוע. ברור שידעו מראש שלא יהיו נשים לא יתכן שהרב לא סוגר את הפינה הזו מראש.
שמילו
2
הדרת נשים אה? כל האירוע הזה עם נשים. קהל מעורבב סרטים על נשים הרב מחלל שבת בשביל לעזור לנשים אז על איזה הדרה את מתכוונים? משחקי כדורגל בלי נשים אז זה לא הדרה? נראה אותם מצרפים נשים לכדורגל מעניין שלזה אין הדרה נכון? צבועים
חרדי
1
אולי קצת
כלב נובח לא נושך

אולי גם יעניין אותך:

עוד באנשים: