צפו בתיעודים

הנער החרדי באמת הותקף על ידי שוטרים?

האם הנער החרדי בן ה-14 מירושלים, באמת הותקף באכזריות על ידי שוטרי משטרת ישראל, או שהתנהג בכוונה באופן פרובקטיבי - שהצדיק את מעצרו? כל הפרטים • תיעוד (בארץ)

קרב גירסאות בין משטרת ישראל לבין נער חרדי בן 14 בירושלים, גרם היום (שני) למשטרת ישראל לשחרר תיעוד רגעים לפני המעצר הברוטאלי של הנער. עורך דינו של הנער, איתמר בן גביר תוקף בחריפות את המשטרה ומגיב על התיעוד.

ידידיה אפשטיין בן ה-14, מתגורר ברובע היהודי בירושלים, ומשתייך לארגון 'קדושת ציון', ארגון חרדי המנסה להחדיר ערכים ציוניים לציבור החרדי.

ביום חמישי האחרון, לפי טענתו של אפשטיין לכלי התקשורת, הוא הלך יחד עם חבריו לסובב את חומות העיר העתיקה, ולטענתו, המשטרה עצרה אותו באלימות וברוע ללא כל סיבה והוא נאלץ לבלות לילה שלם בתא מעצר כשהוא אזוק בידיו וברגליו.

כאמור היום, החליטה המשטרה לשחרר את גירסתה לסיפור עם אפשטיין, "ביום חמישי האחרון מעט אחרי השעה 23:00 התקבלו דיווחים שונים על קבוצת צעירים שמקימים רעש, דופקים על דלתות, מקללים ועושים פרובוקציות תוך התגרות באוכלוסייה המקומית בעיר העתיקה".

לדברי המשטרה: "שוטרים שהגיעו למקום התבקשו מהם להתפנות מהאזור ולחדול מהקמת הרעש והפרת הסדר הציבורי. כפי שניתן לראות בתיעוד המצורף, בשלב מסוים הקטין וחבריו החליטו להתיישב על הרצפה וסירבו להישמע להוראות השוטרים. למרות שניתן להם זמן סביר להתפנות, חלקם המשיכו בביצוע פרובוקציה והפרת הסדר במקום".

"בשלב מסוים", ממשיכים לספר במשטרה, "הקטין דחף שוטרים והמשיך לסרב להוראותיהם, תוך שהצעירים שהיו במקום צעקו לעבר השוטרים קריאות גנאי וקללות נאצה שונות".

"אז החליטו השוטרים לעכב שלושה מעורבים בהם החשוד לחקירה במשטרה בגין הפרת הסדר הציבורי וסירוב להוראותיהם. מתוך שלושת המעורבים, החשוד בן ה-14.5 התנהג באופן פרובוקטיבי וניסה להכשיל את העיכוב בכל מהלכו תוך סירוב להישמע להוראות השוטרים ולכן נעצר. כשהחל לצלוע לפתע אף הוצע לו טיפול רפואי ותחילה סירב לו".

לדברי המשטרה, הקטין לא היה אזוק כמעט בכלל בכל משך שהייתו בתחנה לא בידיו ולא ברגליו. לאחר שהובא ביום חמישי בלילה תחנה ובטרם נחקר יצרה המשטרה קשר עם אביו ועדכנה אותו על שארע, "אולם האב טרח מסיבותיו שלו שלא להגיע. בפעם השנייה שניסו ליצור אתו קשר אפילו לא טרח לענות לחוקרי המשטרה", מוסיפים במשטרה.

"במקביל לאור טענות שהשמיע המשטרה זימנה למקום את מד"א בכדי שיעניקו לו טיפול רפואי לאור טענותיו, אולם משום מה הקטין בחר שלא להתפנות לקבל טיפול רפואי בעת שהגיע צוות מד"א למקום".

עוד מציינים במשטרה להגנתם, "בניגוד מוחלט לטענות מופרכות שהושמעו, בתחנת המשטרה לא בוצע שימוש בכוח כלפי הקטין, אלא להיפך. השוטרים שמרו עליו כשהוא ללא אזיקים, נתנו לו אוכל ושתייה ודאגו לצרכיו. עוד בניגוד לנטען, בטרם חקירתו התייעץ עם עורך הדין ונשמרו כל זכויותיו כדין".

View post on X

הנער ואחיו מספרים מה קרה באותו לילה

לגבי הצליעה של הנער, מציינים במשטרה: "במהלך הלילה זיהה אחד השוטרים את החשוד בתחנה כשהוא הולך לפתע באופן רגיל ללא צליעה, וכשהשוטר פנה אליו וכשהבין החשוד שראו אותו - החשוד חזר ללכת בצליעה".

"לאחר שנחקר, נלקח החשוד לבית משפט ושוחרר בתנאים מגבילים, והחקירה בעניינו נמשכת. לצערנו כוחות המשטרה נדרשים לעיתים קרובות לטפל בפרובוקציות פסולות והתפרעויות מעין אלו באזור, חלקם במעורבות של קטינים המנסים להתגרות ולהפר את הסדר בדרכים שונות".

במשטרה אף צירפו לטענות שלהם, סרטון המתאר את השתלשלות האירוע בדגש על שהותו בתחנת המשטרה.

בתוך כך, היום נודע כי מי ששיצג את הנער הוא איתמר בן גביר. שמתכנן להגיש תביעת ענק נגד המשטרה בעניינו.

משפחתו של הנער שכרה את שירותי עורך הדין שמתמחה בין היתר בתביעות נגד המשטרה ואומר הערב בתגובה לסרטון שהודלף ממשטרת ירושלים ומתפרסם בשעה האחרונה: "אנו מבין שהמשטרה בלחץ, אולם שום סרטון ערוך שהמשטרה מוציאה מחדרי החקירות בניגוד לחוק, ותדרוך נגד קטין בניגוד לחוק הנוער לא יכול להסביר את העובדה מדוע הקטין לא נכלא בבית מעצר לנוער, מדוע נאלץ לישון על ספסל, מדוע נאזק - גם אם לטענת המשטרה הוא נאזק לחמש שעות "בלבד" - הגיע הזמן שבמשטרת ירושלים יקחו אחריות על טעויות במקום להשתמש בכלל הידוע ההגנה הכי טובה היא ההתקפה בוודאי לא נגד קטין".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (88%)

לא (12%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

31
עכשיו מגיע לו מכות. חצוף שקרן.
רבויניק
30
אחלה ידידיה
ביבי
29
אני שונא את המשטרה שנאת מוות ונלחם נגדה בבתי המשפט רבות בשל פגיעתם בניגוד לחוק פעם אחר פעם ללא מורא, אך הפעם הסיפור הזה לא מריח לי טוב כי הזאטוט בסיפור הוא פרובקטור ידוע ולא שכחתי איך הוא הצטלם לא מזמן כאשר בני גנץ הגיע לכותל המערבי ואותו זאטוט טען שהוא תקף אותו ורץ להתלונן עליו בתחנת לב הבירה ודאג
משפטן בכיר
28
אני במקום השוטרים פשוט הייתי מאשפז את כל החולי נפש האלו קדושת ציון היא עוד כת מסוכנת
ג'פרי
27
איזה שטויות רואים שהוא לא צולע באמת... שחקן
אני
סתום כבר.....................
מלאך
26
רואים שזאת צליעה לא אמיתי לקראת הסוף גם הוא הלך די רגיל וגם הגיע אליו טיפול רפואי והוא לא רצה להתפנות משמע שלא קרה לו כלום כי אם כן הוא היה מתפנה
יהודההה
הוא קטין הוא לא יודע מה הוא צריך בלי ההורים שלו ומובן שלא רוצה להתפנות בלי מבוגר אחראי
חובש
מה זה הוא לא יודע מה אתה עושה צחוק הוא בן ארבע עשרה לא בן שנתיים, כל בן אדם שמבין יודע שאם אומרים לא להיכנס לניידת צריך להיכנס, אתה חושב שעצרו אותך סתם אז אחרי שאתה נכנס תשאל ואחרי זה אתה יכול להגיש תלונה אבל אל תיקח אחריות ותפעיל אלימות בתור עצור
יהודההה
מזתומרת??? מה הוא מעדיף בית חולים שהוא "צריך" עם מיטה וכו או בתחנת המשטרה על ספסל, ובשתי האפשרויות הוא בלי ההורים שלו.
שומר נפשו
הציעו לו ללכת לבית חולים הוא לא רצה.
יהודההה
25
ידידיה ילד גבר אני חבר שלו טוב
ברוך רזניק
"רחוק מרשעים ישועה"
שומר נפשו
24
הוא נמצא בארגון שמנסה להחדיר ערכים ציוניים לחרדים?? אז למה הוא רב עם המשטרה??
מישי
23
תחשבו.. גם אני הייתי משחק אותה צולע אם הייתי יודע שבזה הייתי מונע המשך אלימות של המשטרה כלפי
יוסי
22
בושה בושה בושה
המשטרה חזקה על ילדים חרדים
21
המישטרה אלימה
ברוך רזניק
20
עו"ד איתר בן גביר שנשכר ע"י משפחתו של הצעיר, הודיע כי יגיש תביעת ענק נגד המשטרה על שפרסמה סרטון מבושל ושקרי.
נחום
19
אני חבר של ידידיה והוא אחלה בחור שהמשטרה כל הזמן מתנכלת לו ולאחיו
דב
18
אירגון שמנסה... אז הוא מסיונר
יהודה המכבי
17
אל תתבלבל אחי ...בלי כל קשר לחוסר האיפוק של חלק מהשוטרים ולחוסר המידתיות בהפעלת כח ...המשטרה עושה עבודה מדהימה עבודת קודש ומסירות נפש בסיכול ארועי פח"ע... מובן התסכול שגורמת המשטרה בכך שמטייחת את המציאות של הקלקול בין שורותיה ..אך אין לזה כל קשר למה שציינת בסופו...
בתגובה ל4
16
זה השקרן הקטן יהיה פגע רע בבגרותו.
שלמה
15
ועוד יותר את מי שלא אכפת לו, ומגיב בצורה אדישה!!!!!!!!!!!!!!!!!
שונאת ת'משטרה!!
14
הנער לא הותקף. מדובר בפרובוקטור קטן וחצוף שהחליט לעשות קופה על חשבון המדינה.
אזולאי
יואווו אתה דפוק ברמות על יואוווווו תגיד מה אתה מחרטט את המוח ???? ילד לא מענין אותו כל החירטוטים שאתה אומר סבבה ?!ראית מה עשו לו ?!
בת
13
בחור שאני מכיר ולמשטרה קל מאוד לצנזר פשוט עוול
לאמת ויציב
12
משטרה = ארגון פשע
פוץ
11
שקרנים עם רישיון תמיד צודקים רק צילומים יוכיחו
יעקב
10
מצד אחד לא מאמין לאף מילה של הילד. רואים שהוא משתדל לדקלם את המסרים כפי שהונחה. בנוסף החבר'ה של להב"ה מחפשים אקשן ולא בדיוק כבשים תמימים. מאידך מקרה כזה יכול להועיל להרבה מקרים אמיתיים שאולי שם המשטרה תחשוב פעמיים לפני שהיא פועלת בברוטליות. לא לשכוח שהשמאל והערבים מפיצים בתקשורת פייק ניוז על בסיס יו
משה
9
משעמם למשטרה?! הם נלחמים עם צעירים חרדים במקום להגן על המדינה ולהילחם במחבלים...
שוקי
חחח מה אתה חושב שיש לנו רק שלושה שוטרים שאם הם לא מטפלים במחבלים הם מטפלים בחרדים כלשונך יש לנו הרבה שוטרים שמטפלים גם וגם זה לא או או
יהודההה
8
עזבו אותכם מהשטויות האלה
איתי
זה לא שטיות
אייר
7
משטרה מטמטמת, מתעמתת עם ילד בן 14- ''האב טרח שלא להגיע ואפילו לא ענה לחוקרים'' היא מוסיפה חטא על פשע וגם מכניסה לילד עקיצות מעליבות בנוסף לכל העוגמת נפש שעשתה
יאיר
6
מישהו יכול להסביר לי מה רואים בדיוק בסרטון שמצדיק את המשטרה
ש ר
שהוא לא אזוק ושהוא בילף צליעה ושהמשטרה כן דאגה לו בזה שהביאו לו אוכל ומד"א עקב "הצליעה"
שומר נפשו
5
הבחור לא משחק את זה טוב....
עה
4
רואים בבירור שדוקא המגבניקים כעשר דקות היו סבלנים מאוד לקבוצת הבחורים, והנערים הציקו דחפו וקללו ואפילו צעקו דברי נבלה כנאצים, והשתוללו באופן פרובקטיבי מאוד
אמת ונכון
שקר!!! אני חבר שלו אני היתי שם
אחד שהיה שם
מדוע הקטין לא נכלא בבית מעצר לנוער, מדוע נאלץ לישון על ספסל, מדוע נאזק - גם אם לטענת המשטרה הוא נאזק לחמש שעות "בלבד"
אבא
בסרטון ערוך תוכל לראות גם יהודים רוקדים ושמחים בתאי הגזים, וכידוע לא זה מה שקרה. כך גם עם הסרטון הערוך והשקרי של משטרת ישראל ששוטריה ברובם הנם כידוע שקרנים, אלימים ודפ"רים
אבי
קוראים לך אבי איכן במקרה
חי על זה
3
נשרטים. שוטר ש- שקרן ו- וירוס ט- טייחן ר- רשע רע
רואים חרדים
חח מטופש
ח
2
אני חבר של ידידיה ואני מכיר אותו אישית, אחלה בחור!!! ובתור אחד שהיה שם אני יכול לומר... המשטרה איבדה את זה !!!!!!! גם אני מצטרף ותומך בידידיה! ושוב... אין לנו שום ביטחון במשטרת ישראל!!!!!!!!!!
דוד
1
שוטר בגימטריה= חסר לו בורג (בורג= בישנים רחמנים וגומלי חסדים. מתלמידי בלעם הרשע לו יש.. בידי..)
פרשת השבוע

אולי גם יעניין אותך:

עוד במשטרה :