
״כל מעשה טוב מקרב את הגאולה״. הכיתוב הזה, לצד כיתובים נוספים, שהופיעו על אופנוע שעשה דרכו למחסום משטרתי - הוביל לתפיסת פלסטיני החשוד בגניבתו. כך מסרה היום (ראשון) המשטרה.
זה קרה אמש, שבת. במהלך פעילותם של שוטרי תחנת שפט במחוז ירושלים, הבחינו השוטרים באופנוע שעשה דרכו לכיוון מעבר חיזמא ועליו מדבקות שעוררו חשד.
על אחת המדבקות נכתב "כל מעשה טוב מקרב את הגאולה" לצד לוגו של חב"ד. על מדבקה אחרת נכתב "בעזרת ה' יחד ננצח" ומסרים דומים כמו "אבא שבשמים" ו"משיח".
כאמור, הכיתובים שעל המדבקות עוררו את חשד השוטרים באשר לזהות של הנוסע והללו עצרו את רוכב האופנוע לבדיקה.
בבדיקה התברר כי מדובר בפלסטיני בן 17 המתגורר מעבר לקו הירוק, ועלה החשד כי הוא גנב את האופנוע והגיע למחסום במטרה להעבירו לשטחי יהודה ושומרון.
בנוסף, בבדיקת המסוף המשטרתי התברר לשוטרים כי האופנוע שייך לתושב מרכז הארץ. כמו כן הבחינו השוטרים בסימני התפרצות וחוטים קרועים באופנוע.
החשוד נעצר והועבר לחקירה בתחנת שפט. במהלך חקירתו טען כי נכנס לשטחי המדינה ללא היתר במטרה לבלות בחוף הים במרכז הארץ, שם פגש באנשים ששידלו אותו לבצע את המעשה הפלילי.
החשוד נחקר בגין עבירות של גניבת רכב, קשירת קשר לעשות פשע ונהיגה ללא רישיון נהיגה. זאת לצד העבירה של כניסה או ישיבה בישראל שלא כחוק.
המשטרה מסרה כי היום החשוד הובא לדיון בעניינו בבית משפט, שנעתר לבקשת המשטרה להאריך את מעצרו במספר ימים לטובת מיצוי החקירה בעניינו.
"שוטרי מחוז ירושלים ממשיכים לפעול בנחישות נגד עברייני הרכוש באשר הם הפוגעים בשלום הציבור וברכושו. זאת לצד הפעילות הממוקדת כנגד תושבי השטחים הנכנסים לשטחי מדינת ישראל בניגוד לחוק ולא פעם מעורבים בעבירות פליליות וביטחוניות", נמסר מהמשטרה.
0 תגובות