דלג לתוכן הראשי
הרדיפה אחר עולם התורה

בדרך לקטסטרופה ברחובות? המפכ"ל הנחה: "כל עריק שניתקל בו יעוכב ויועבר למשטרה צבאית"

שינוי דרמטי בהנחיות המשטרה: מפכ"ל המשטרה רב-ניצב דני לוי החליט על שינוי מדיניות בנוגע לעריקים | לוי אמר לסגל הפיקוד הבכיר כי מהיום, "כל עריק שניתקל בו יעוכב, יועבר דיווח למשטרה צבאית והוא יועבר למשטרה הצבאית להמשך טיפול" (משטרה)

משטרה צבאית (צילום: דו"צ | תמונה פותחת: רונן שטלצר)

אחרי שעד היום נמנעה ממעצר וגם נתנה הנחיות למחוזות שלא להתעסק בנושא, מפכ"ל המשטרה רב-ניצב דני לוי החליט על שינוי מדיניות בנוגע לעריקים. כך דווח היום (שני).

על פי הדיווח של לירן תמרי ב'ווינט', לוי אמר לסגל הפיקוד הבכיר כי מהיום, "כל עריק שניתקל בו יעוכב, יועבר דיווח למשטרה צבאית והוא יועבר למשטרה הצבאית להמשך טיפול".

המשמעות ברורה: עשרות אלפי בחורי ישיבות המוגדרים ב"מדינת היהודים" כ"עריקים", בכל פעם ששוטרים נתקלים בהם, יעוכבו בידי המשטרה - עד להגעת משטרה צבאית.

מדוברות המשטרה נמסר: "בהמשך לפניות כתבים בנוגע לסוגיית עיכוב עריקים, נבהיר את הנחיית מפכ״ל המשטרה רנ״צ דני לוי, אשר ניתנה בתחילת החודש והיום חודדה לספ״כ הארצי: בעת מפגש אקראי של שוטר עם עריק, השוטר יעכב את העריק, ידווח למשטרה הצבאית וימתין עם המעוכב עד להגעת נציג מצ״ח, שנדרש להגיע תוך 30 דקות מרגע הדיווח.

במידה ולא יגיע נציג המשטרה הצבאית, העריק ישוחרר ויימסר לו ע״י השוטר זימון לסור למשטרה הצבאית".

עד כה, הפעילות לגיוס חרדים הוקפאה בזמן המלחמה עם איראן, ובחודש שעבר מסרו גורמים בצה"ל כי אין פעילות אכיפה יזומה נגד עריקים בשל העובדה שהמשטרה לא פועלת ללוות את המעצרים ונמנעת מלשתף פעולה עם הצבא.

לדברי הגורמים, "הצבא לא יכול לפעול במרחב אזרחי בלי תיאום עם המשטרה, הסירוב של משטרת ישראל להיות בתיאום איתנו בנושא הזה לא מאפשר את האכיפה".

סיעת הגיבה להחלטת המפכ"ל בנוגע למדיניות המשטרה במעצר עריקים מצה"ל.

"בתקופה שבה מעשי האלימות והפשע גואים ורוצחים מסתובבים חופשי ברחובות, במקום שהמשטרה תטפל כראוי בבטחון הלאומי, היא מחליטה להפנות משאבים כדי לרדוף אחר לומדי תורה היקרים כאחרוני העבריינים. בושה וחרפה שכך קורה במדינה היהודים. אדוני המפכ"ל, אל תיפול למלכודת הפוליטית שמובילה היועמ"שית וצוותה, שכל מטרתה להפיל את הממשלה. אל תשלח ידך אל בני הישיבות ולומדי התורה", לשון תגובת ש"ס.

86 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

49
בקיצור אם עד היום חשבתי להצביע לבין גביר במקום החרדים אז הוא כבר גם לא על הפרק
שמואל
ללכת לסאטמר לפחות נרוויח כסף
...............
וגם יראת שמים והתבדלות מכופרי הקב'ה ותורתו לא למדתם ספרי ר' אלחנן וואסרמן ששם תראו שכל שיטת סאטמאר אינו שלהם רק של החפץ חיים ור' חיים בריסקר זצ'ל
דוד
מה הקשר בן גביר? זאת לא החלטה שלו.
...
הוא אחראי על המשטרה והאכיפה כנראה שפרוק הממשלה לא בא לו בטוב... ע"ע מתווה מירון תשפ"ו...
הפכתם אותנו לפושעים
48
רשעים ארורים
ישראל
47
יש לציין, כל עריק ספרדי בלבד, נראה אותם גברים על חסידי גור, ויזניץ,
יוסי

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד במשטרה :