"ברית בנט - לפיד היא הרת אסון"

ח"כ יעקב ליצמן: "החרמת ציבור שלם הינה התנהגות בזויה ומעוררת שאט נפש, המטילה אות קלון על הנהגת הבית היהודי". מנגד, גורמים בכירים בבית היהודי סרבו להתרשם מהמתקפה החריפה כנגד ואמרו לכיכר השבת: "כפי שבבחירות לא הגבנו כשכינו אותנו ״בית של גויים״, כך גם כעת לא נגיב לאמירות והכפשות נגדנו"

פרוש וליצמן. מתקפה חריפה (צילום: פלאש 90)

גובר משבר האמון בין המפלגות החרדיות למנהיג הבית היהודי, נפתלי בנט. להתקפותיו החריפות של חבר הכנסת משה גפני הצטרפו גם עמיתיו למפלגה וכך, שעה קלה, לפני כניסת השבת הגיב סגן שר הבריאות ח"כ יעקב ליצמן: "החרמת ציבור שלם הינה התנהגות בזויה ומעוררת שאט נפש, המטילה אות קלון על הנהגת הבית היהודי".

ליצמן הוסיף כי "כזכור היטב, החיבור הפסול שהיה בעבר, בין מפלגות ׳המפד״ל׳ ו׳שינוי׳ בגלגולן הקודם, שגרם לביצוע ההתנתקות ולפגיעה אנושה בילדי ישראל ומשפחות ברוכות ילדים, הביא בסופו של דבר לנפילת שתי המפלגות. אין ספק שהברית הנוכחית בין בנט ללפיד, הטומנת בחובה סכנה נוראה לעולם התורה ולמשפחות החלשות, תהיה הרת אסון גם להתיישבות וגם לעתידן הפוליטי של הבית היהודי ויש עתיד כאחד״.

ח״כ מאיר פרוש בתגובה להחלטת הבית היהודי: "ההתנתקות של הבית היהודי מעולם התורה מחזקת את נתניהו לנקוט במהלך יחד עם ׳יש עתיד׳, לבצע מהלך של התנתקות מיהודה ושומרון, וכל זה יזקף לחובת הבית היהודי. לא האמנתי שאנשים מ׳הבית היהודי׳ שפעלנו יחד לחיזוק ארץ ישראל, הדרדרו למהלך כה מסוכן ופוגע נגד החרדים ועולם התורה״.

מנגד, גורמים בכירים בבית היהודי סרבו להתרשם מהמתקפה החריפה כנגד ואמרו לכיכר השבת: "כפי שבבחירות לא הגבנו כשכינו אותנו ״בית של גויים״, כך גם כעת לא נגיב לאמירות והכפשות נגדנו, בבחינת הנעלבים ואינם עולבים וכו׳. רק נאמר שאנו נשמור על עולם התורה בכל מקום שנהיה, בקואליציה או באופוזיציה, וצר לנו כי התוקפים אותנו היו שותפים למאמץ אחרי הבחירות שנישאר באופוזיציה״.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
חזל עבדו ולמדו רמבם מי שלומד תורה על גב הציבור סופם להיות מושחתים אתם בדרך ללא מוצא
חרדי עובד ולומד
9
אילולא הברית יש מצב גדול שהחרדים והשמאל + ביבי וליברמן ימכרו לנו את ארץ ישראל . לא נותר לנו ברירה מחבירה ללפיד משום: א. החרדים לא רוצים הליכה משותפת איתנו. ב. בשביל החרדים אנחנו סוג ב' ביהדות.
אבישי
הם ישמרו על ארץ ישראל
רפי
8
למה החרדים צריכים להיות בכל ממשלה ?????????
אבי
7
על כך שיתחילו להחזיר ישובים לידי הערבים,אז נראה את פרצופם המלוכלך של אנשי בנט וחבריו
בורג
שלהם ביחד -בבחירות הבאות לא תהיה מפלגת הבית היהודי כלל כדי שלא יגרם חילול השם נורא עוד פעם
אבי
6
לכם החריידים. לנו אנשי הדת במדינה היא טובה מאד!!!!!!!!!!!!
מוישה
לא אכפת לכם מהתורה בכלל!!!
אבי
תפסיקו להתערב באורח חיו של הציבור החרדי.
ש
5
אני רק לא יודע איך יאיר לפיד יכול לשמור על עולם התורה בזמן שאתם בברית איתם
תורתנו
4
מי קובר את החילונים? החרדים. מי מחתן את החילונים? החרדים. מי מגן על החילונים בלימוד תורה? החרדים. מי מאכיל את החילונים? החרדים בתפילתם.
דן סגל
3
אחים, אבל מעשיו כעשו הרשע, מחריב כל עולם התורה. עוד נראה אתכם מגורשים מבתיכם ביהודה ושומרון, על ידי הצבא שאתם כל כך רוצים לחזק.
בית של גויים
2
ליבני היתה עכשיו על כס ראש הממשלה וירושלים המזרחית היתה כבר מעבר לגבול. אם המזרחים רוצים את זה בעתיד קדימה.
בנט
1
לא דתי ושמאלן עבד על כולם
מני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: