
האם ברגע האחרון אנחנו הולכים, שוב, למשבר במשא ומתן הקואליציוני? 'יש עתיד' ו'הבית היהודי' טוענים כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח להם את תפקיד סגן ראש הממשלה אך מסרב לקיים את ההבטחה.
צוות המשא ומתן של 'הבית היהודי' מסרב להגיע לחתום עם צוות המשא ומתן של 'הליכוד ביתנו' על ההסכם הקואליציוני, לאחר שלטענתם במהלך המשא ומתן הבטיח נתניהו להעניק לנפתלי נבט ויאיר לפיד את תפקדי 'סגן ראש הממשלה', וכעת בשלב הסיכום ורגע לפני החתימה הוא לא עומד בהסכם.
תפקידו של סגן ראש ממשלה הוא יותר תואר, אך יש בו גם אחריות להחליף את ראש הממשלה כשזה שוהה בחו"ל.
ב'בית היהודי' אומרים כי "הסכמים יש לקיים. מילה זו מילה ולא משנה על מה".
בעקבות כך, צוותי המו,מ של 'הבית היהודי' עדיין לא הגיעו לישיבה עם עו"ד דוד שמרון, שנקבעה לשעה 12:00 בצהריים.
האם אנחנו לפני פיצוץ נוסף, על כבוד אישי, בין צוותי המשא ומתן, שעות יגידו.
מוקדם יותר אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך ישיבת סיעת 'הליכוד ביתנו': "עשינו את המיטב עם 31 מנדטים", אמר נתניהו , "שמרנו על התיקים החשובים. החזרנו את תיק הביטחון והשארנו אצלנו את תיק החוץ. יש מצבור של תחומי אחריות שמאפשרים לנו לעשות דברים חשובים. התנאי להצלחה הוא שיהיה לנו רוב בממשלה ופעלנו יחד על מנת שיהיה לנו רוב בממשלה".
0 תגובות