יהדות התורה החרימה את נאום לפיד

שר האוצר יאיר לפיד הציג היום (שני) בכנסת את הצעת התקציב לקריאה ראשונה במליאת הכנסת. ח"כי יהדות התורה נעדרו בהפגנתיות, ואילו ח"כי ש"ס שווקא כן השתתפו בדיון, במהלכו, אף השתיק יו"ר התנועה אריה דרעי את ח"כ נסים זאב שהעיר הערת ביניים ללפיד • צפו (פוליטי)

שר האוצר יאיר לפיד, הציג הצהריים (שני) את הצעת תקציב המדינה לקריאה ראשונה במליאת הכנסת, חברי הכנסת של 'יהדות התורה' נעדרו מהמליאה בהפגנתיות, וזאת בכדי שלא להשתתף בנאומו של לפיד.

בשונה מהם, חברי הכנסת של ש"ס השתתפו במליאה, אך יו"ר ש"ס אריה דרעי ביקש מהם שלא להעיר הערות ביניים לעבר שר האוצר. כשח"כ ניסים זאב העיר הערת ביניים, דרעי הסתובב אליו וביקש ממנו להפסיק.

בסיום נאומו של לפיד, חברי הכנסת של יהדות התורה נכנסו בזה אחר זה לאולם המליאה, דרעי שראה את ח"כ משה גפני נכנס אמר לו: "ידעתם שלא תוכלו להתאפק בלי להעיר לו בנאום..".

יצוין, כי גם חברי הכנסת של 'ישראל ביתנו' נעדרו מהמליאה ומבין חברי הכנסת של הליכוד נכחו רק שניים.

בנאומו הציג לפיד את תקציב המדינה ובין היתר אמר: "בשבוע שעבר הוצג לכם התקציב, מי שקרא בו ביושר, ולא רק חיפש איך להתנגח ואיך לייאש את הישראלים, יודע שהתקציב הזה לוקח את הקיצוץ הגדול והופך אותה להזדמנות. הוא תקציב של צמצום פערים, של הגדלת היקף ההשתתפות בשוק העבודה ורמת הפריון במשק".

לפיד התייחס לחברי הכנסת מ'העבודה' שהפריעו לו במהלך הנאום, וטענו כי הוא מפר את ההבטחות לבוחריו, לפיד אמר: "שמתי לב לדאגה הכבדה שמעיקה על האופוזיציה לגבי ההבטחות שלנו לבוחרי יש עתיד, זה נוגע ללב, בוחרי יש עתיד מאוד מרוצים, אני אסיר דאגה מלבכם, הם לא חושבים שלא קיימו את ההבטחות, רק אתם חושבים, וזה בסדר".

אחריו, נאמה יו"ר האופוזיציה שלי יחימוביץ שכינתה את הקיצוצים כ"מעילה קיצונית וחסרת תקדים באמון הציבור".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
אני יקנה מוצץ לגפני .. אז הוא יפסיק לבכות וגם לדבר שטויות
חסיד דן סגל
11
"ויהי כי זקן יצחק ותכהין עיניו מראת"(בראשית כז, א) במדרש תנחומא (פרשת תולדות סימן ח') מובא: למה כהו עיניו של יצחק וכו', מפני שנסתכל בדמות עשו הרשע. ובגמרא במגילה כח, א מובא: שאל רבי את רבי יהושע בן קרחה: במה הארכת ימים? אמר לו: מימי לא נסתכלתי בדמות אדם רשע. דאמר רבי יוחנן: אסור לאדם להסתכל בצ
יהודי
רשע הביא אחד כמוך לעולם.
אזולאי
למען כלל ישראל שילכו לעזאזל חברי ש"ס נוהגים כפי פלס ההלכה בל קיצוניות לכאן ולכאן
יהודי מפולס
10
אני כל פעם רואה את זה ומת מצחוק מי יכול לקרוא את כל זה אז נכון שכל אחד קורא את מה שרלוונטי לגביו אבל מי באמת יודע מה התמונה השלמה יותר נכון מי יכול בכלל לדעת מה התמונה השלמה ויותר נכון אם יש אחד כזה לא נראה לי שהוא יודע לדבר
מי קורא כל זה?
9
מפחדים לקרוא קריאות ביניים, פן לפיד יקרע אותם.איזו רמה ירודה של החרדים, זה מה שקורה בלי ליבה.
דן סגל
8
לפיד עושה פוזות
משה
7
אני גם לא מסוגל להסתכל או לשמוע אותו. פשוט לא מסוגל!
נפגע לפיד
6
אריההיקר הרבה זמן אני יושב ומצפה שתבין שמה שהיה אולי יהיה אבל כרגע לא קיים . הציבור מנוכר לחרדים ולא משנה בגללכם הפוליטיקאים ובפרט הליטאים שבניכם שנופלים פעם אחר פעם במלכודת של לפיד ושותפיו . תתחילו לשתוק ולכבד רק ככה תתצליחו להשמיע ולהביע בלי להוסיף שמן למדורת השנאה אני בטוח שגם אתה יודע שרוב העם
יניב
5
ממש איכפת לו או למישהו אחר שהחכים הנכבדים החרדים מחרימים אותו. תגידו מי סופר אתכם? הרי אתם לא מסוגלים להסכים על כלום. זה רשע, זה צלם בהיכל וזה גוי. בקיצור, ליצנים...
שיקה
אתה לא מכיר אותו הבן אדם הזה אוהב שואו ורושם. וכשאין לו צופים הוא בבעיה. זה פוגע בנימים הכי פנימיים שלו. האגו הנפוח מתפוצץ. חבל לך על הזמן.
רק שתדע
מהשירות של שניכם בעיתון "במחנה". נאום לעניין לשם שינוי. בלי שטויות והערות מיותרות וחסרות תועלת של גפני ופורוש.
רינגו
4
למה השתיק את זאב הוא היחיד שיודע לדבר אמת ולעניין.
יודה
תתחיל אתה מדבר לעניין. ניסים זאב פרמטיבי וטיפש.
זאב
3
אין לנו חלק ונחלה בכנסת ישראל, בעם ישראל, ובארץ ישראל, אנחנו בגלות האחרונה והקשה ביותר לפני הגאולה. בגלות אירופה רצחו את הגוף, ועתה רוצחים את הנפש. לכן החרמת לפיד זה צחוק מהעבודה, אף אחד לא לוקח את העסקנים החרדים ברצינות.
דן סגל
2
טוב עשו חכ'י מפלגות החרדים , בהנהגת גפני ודרעי לא לשחק לידיו של לפיד , דבריו חמורים ותמוהים גם ככה ופראיים ומשתלחים כלפי כל השכבות החלשות ובכללם החרדים . להיות אופזיציה לוחמנית לעבוד ימים כלילות בוועדת הכספים לשנות את הגזירות מבפנים , להרים את נס המרד נגד לפיד וביבי ,זה מה שצריך לעשות ולא ויכוחים טי
מ.ינקוביץ
1
שש"ס מעירים הערות בינים ושלפיד השתיקם
שמשון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: