
מבצע צוק איתן - כניסה קרקעית: ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע בשעות הצהריים (שני) לאוגדת 'עוצבת הפלדה' שבדרום וקיים הערכת מצב עם שר הביטחון משה בוגי יעלון, הרמטכ"ל רב-אלוף בני גנץ ומפקד פיקוד דרום האלוף סמי תורג'מן.
בפתח הערכת מצב אמר נתניהו: "צה"ל מתקדם בשטח בהתאם לתכניות, והמבצע ילך ויתרחב עד שיושג היעד, השבת השקט לאזרחי ישראל לתקופה ממושכת. ההישגים בלחימה בשטח מובהקים. אני מתרשם מהפעולה לפגיעה במנהרות, היא משיגה תוצאות מעבר למה שציפינו"
"בשם עם ישראל", הוסיף ראש הממשלה: "אני מוסר לכל החיילים בשטח שאנחנו גאים בעוז רוחם ומתפללים לשלומם".
"מערכה צבאית היא דבר מורכב ויש בה רגעים קשים. אני בטוח שיחד בכוחות משותפים נגיע אל היעד", הוסיף ראש הממשלה.
השר גלעד ארדן אמר הבוקר בביקור בבית החולים 'ברזילי' באשקלון כי "לא תהיה הפסקת אש עד השלמת המשימה. זה חלק מהפקת הלקחים. ידענו שזה לא יהיה פשוט ולא קל, אבל אנחנו משיגים תוצאות מהר משחשבנו. אנחנו נותנים אור ירוק להרחיב את הפעולה".
השר יובל שטייניץ, שהגיע לבית החולים סורוקה בבאר שבע, אמר כי "אני מעריך שהלחימה תימשך זמן ממושך ויכולה לכלול הרחבות נוספות. המטרה הראשונה היא מכה לחמאס ומיטוט התשתיות. היעד השני הוא השבת השקט. היעד הזה עוד לא הושג. ואנחנו נשתלט על כל עזה אם צריך. היעד השלישי הוא פירוז עזה".
הבוקר, לאחר הפוגה קלה, נורה מטח רקטות לעבר המרכז והדרום. מערכת "כיפת ברזל' יירטה שתי רקטות מעל גוש דן, רקטה שלישית התפוצצה בשטח פתוח.
בנוסף, חמש רקטות יורטו מעל העיר אשדוד, רקטה נוספת פגעה בבית בעיר ו-6 רקטות התפוצצו בשטחים באזור אשדוד.
בשעה 13:20 נשמעה אזעקה באשקלון ובמועצת חוף אשקלון. כיפת ברזל יירטה 3 רקטות מעל העיר.
מוקדם יותר הבוקר נורה מטח רקטות לעבר העיר שדרות והמועצה האזורית אשכול. אחת הרקטות פגעה ישירות בבית בשדרות. בני הבית, אמא ושלוש בנותיה שאחת מהן תינוקת שהו באותה העת במרחב המוגן ובחסדי שמים לא נפגעו.
הבוקר, נרשמה תקרית חמורה בגבול עזה. שתי חוליות מחבלים חדרו לשטח ישראל דרך מנהרה בצפון הרצועה. כלי טיס של חיל האוויר תקף ופגעה בחוליה הראשונה. כוח מחטיבת הנח"ל הוקפץ לזירה ולאחר חילופי אש חיסל כ-10 מחבלים מהחוליה השנייה.
מאז שעות הבוקר עורכים כוחות צה"ל סריקות ומצוד אחר המחבלים שנמלטו לשטח הרצועה.




0 תגובות