על רקע גל הטרור שהולך וגובר בחודשים האחרונים, ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס הערב (שלישי) מסיבת עיתונאים מיוחדת בה התייחס למצב הנפיץ.
"אנחנו במערכה נגד הטרור. המערכה נמשכת מקום המדינה ועוד קודם לכן. ניצחנו בעבר וננצח אותו גם הפעם" אמר נתניהו.
לדבריו, מדינת ישראל תפעיל יד קשה כנגד מפרי הסדר בארץ: "נפעל להריסת בתי מחבלים, נפעיל יד קשה וענישה מוגברת נגד מתפרעים, ניתן קנסות להורי הילדים המתפרעים, נפעל להוצאה מחוץ לחוק של הגורמים המתסיסים בירושלים ועוד".
לדבריו, "לטרור אין גבולות. הם מנסים להוציא אותנו מכאן - מירושלים, תל אביב וחיפה, הם לא יצליחו. הניסיון של גורמי אסלאם קיצוני להבעיר את השטח לא יצלח. אנחנו נחושים לפעול בכל דרך כנגד מפרי הסדר".
נתניהו תקף בחריפות את נשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן: "למאמץ ההרגעה אבו מאזן לא שותף והוא הוכיח היום עד כמה הוא חסר אחריות. במקום להרגיע את הרוחות הוא מלבה אותם ומפיץ שקרים".
נתניהו הבהיר: "אנחנו לא פועלים נגד הסטטוס קוו במקומות הקדושים. הקהילה הבינלאומית לא מגיבה לדברי אבו מאזן ובכך נותנת לו גיבוי. אני קורא מכאן לאזרחי ישראל הערביים: אל תיסחפו אחרי ההסתה. אתם אזרחים שווי זכויות אבל גם חובות. צריך לכבד את החוק".
"אני מבטיח שנפעל אל מול הטרור וההסתה בנחישות, בשיקול דעת ובהצלחה" אמר נתניהו. "אנחנו חזקים, מצוידים באמונה עמוקה בצדקת דרכנו. אנחנו ננצח".
נתניהו סיים את דבריו ושלח תנחומים למשפחות ההרוגים בפיגועי הטרור האחרונים ולפצועים: "אני מבקש לשלוח תנחומים למשפחות ההרוגים וברכת החלמה מהירה לפצועים. ככל שנהיה מלוכדים יותר כך נהיה גם חזקים יותר".
הלווייתו של החייל אלמוג שילוני הי"ד, היום (צילום: אלי מנדלבאום - ynet)
כאמור, נתניהו תקף בחריפות את נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן, שהודיע היום בטקס לציון עשור למותו של יאסר ערפאת כי בכוונתו לפנות למועצת הביטחון של האו"ם ולבקש הכרה במדינה פלסטינית בגבולות 1967.
לדברי אבו מאזן, פעולות מדינת ישראל מוליכות את האזור ואת העולם למלחמת דת הרסנית. הוא קרא לממשלת ישראל "לחדול מן הפרובוקציות שהיא מבצעת".
אבו מאזן הצהיר: "נמשיך להגן על המקומות הקדושים ונשאיר את אנשינו שם. זוהי זכותם של הפלסטינים שלא יאפשרו למתנחלים ולחיילי צה"ל לטמא את המקומות הקדושים".
0 תגובות