יאיר לפיד: "הריני מקבל על עצמי מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך"

יו"ר 'יש עתיד' יאיר לפיד, פרסם סרטון ברכה לקראת חג הפסח, הבטיח לפעול למען הציבור ודרש בין היתר שכל אזרח יקבל על עצמו בכל בוקר מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך (פוליטי)

יו"ר סיעת "יש עתיד" יאיר לפיד, פרסם הבוקר (שישי) סרטון ברכה לקראת חג הפסח, בו הבטיח לפעול למען הציבור ונגד השחיתות.

לפיד דרש בין היתר שהמדינה תהיה כזו שאדם קם בבוקר ומקבל עליו מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך. לפיד אומר בסרטון: "קודם כל חג שמח. הסיפור הזה של חג הפסח הוא סיפור של דרך והרעיון בחג שהוא מכריח אותך לבחון את הדרך שאתה עושה. לזכור שאף אחד לא הבטיח לך להגיע לארץ המובטחת, אתה צריך לעבוד בזה.

"אנחנו ממשיכים לעבוד. אנחנו פה להרבה שנים. לשמור על הקופה הציבורית כדי שלא תהיה מכירת חיסול של ההישגים שלנו, לא לוותר לעולם עד שנביא את מדינת ישראל למקום שבו היא צריכה להיות - מדינה חזקה, בטוחה שאויביה יודעים שאסור להתעסק איתה. מדינה שבה זוג צעיר שעובד יכול לגמור את החודש ואפילו לקנות דירה.

"מדינה שהפוליטיקאים שלה לא מוכרים אותה בזול בשביל הכסא אלא עובדים בשביל הציבור. מדינה שבה כל אדם אומר לעצמו כל בוקר 'הריני מקבל על עצמי מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך'.

"תהנו בסדר. תחשבו על הדבר היפה והעתיק הזה שבכל העולם יושבים יהודים כמוכם - סבא בראש השולחן, אחיין אחד נרדם ודודה חנה שואלת 'איך החרוסת?' וכולם מספרים ביציאת מצרים וכולם שואלים את עצמם רק דבר אחד - 'מתי אוכלים'. שיהיה חג חירות שמח לכולם".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

29
מי שצווה על ואהבת לרעך כמוך צווה גם על והגית בו יומם ולילה אז למה אתה רוצה לגייס אותנו
איציק
28
חבל שלא תהיה בקואליציה כולנו נפסיד מזה ש"ס יעשקו את כולנו בשם התורה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי
אם אתה מעריץ את האנטי שבו, נגד כל דבר שבקדושה, אתה רשע כמוהו.
יעקב
27
מדוע לפרסמו טמא מת
אבי
26
וזה לא הפריע לו "לקבל" מצוות עשה מחד ולרמוס ציבור שלם מאידך. אז שלא יבלבל במח, נוכל ארור זה, ומי יתן ןלאחר הבחירות הבאות ייעלם מהמפה הפוליטית בכלל.
אבי
25
בלוס אנדזשעלעס דואגים גם לעניים האם מוכן לפיד למבחן על כל רמח מצות עשה דל גאה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיים צבי שניטצער
24
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
23
כמה מרגש לשמוע מיהודי כזה שרחוק מהתורה והמצוות, בא לקיים מצווה אחת מהתורה.. אומנם לא כל המצוות, אבל מצווה אחת ! כאילו קיים עולם ומלואו.. אסור לשנוא יהודי באשר הוא יהודי.. אם כבר יש משהו שאני מסכים איתו שצריך להרבות באהבה כדי לכפר על השנאת חינם שלנו וקח תבוא הגאולה השלמה במהרה בימינו אמן (נשלח באמ
רועי
איפה כתוב כל המקיים מצוה אחת כאילו קיים עולם מלא?נראה לך שאפשר להמציא ממרים לפי הצורך? גם מה שכתבת שאסור לשנוא יהודי באשר הוא, לא נכון-דווקא בעושה מעשה עמך נאמר לא תשנא ולא במי שאינו שומר תורה ומצוות ולא עושה מעשה עמך. אז אם יש לך זמן לכתוב תגובות עדיף שתעשה לעצמך שיעור תורה פעם ביום...נתחיל עם רבע
חיים
22
מי שצווה על ואהבת לרעך כמוך אותו הקב''ה צווה על והגית בו יומם ולילה אז אל תנסה לגייס אותנו
איציק
21
מלו שאמורים להתעלות בדרגתם הרוחנית מוכיחים את נחיתותם. כל אחד מהתגובות האלה עובר על תורתנו שקיבלנו מהר סיני. ואחר כך מתפלאים למה בלוויה של צדיק הדור הולכים אנשים לעולמם. כפרת עוונות של ציבור שלם. שנאת חינם. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יואב
אני אוהב אותך אחי יאיר כל מילה בסלע חוץ מהאוכל הרי אף יהודי לא היה מתכנס לליל הסדר אם לא היה יכול לקטר שעתיים לפני האוכל על כל הצרות שעברו סבי סבותיו ב 3500 שנה אחרונות ויותר , באמת דיינו... לא הייתי בוחר להיוולד בשום עם אחר
חגי
20
הבנאדם שעלה לגדולה על גלי שנאה של "שוויון. בנטל" ועל הכסף שמצוי איפשהו בין יצהר לאיתמר... נו, נקווה שחזר בתשובה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחת

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: