בדרך לבחירות שלישיות?

ליברמן: "נתניהו נאחז בגוש החרדי-משיחי ומוביל לבחירות"

בעוד המשא ותמן להקמת ממשלת אחדות - תקוע, יו"ר 'ישראל ביתנו' אביגדור ליברמן כבר מאשים את ראש הממשלה נתניהו כי הוא מוביל לבחירות. מחר, יכנס ראש הממשלה את סיעות גוש הימין (בארץ)

ליברמן (צילום: Hadas Parush/Flash90)

יו"ר מפלגת 'ישראל ביתנו', ח"כ אביגדור ליברמן, מאשים הבוקר (ראשון) את ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הוא מוביל לבחירות בפעם השלישית. "העם לא יסלח לו", קבע ליברמן.

"כבר 48 ימים עברו מאז הסתיימה מערכת הבחירות עם אמירה חד משמעית של העם, הרוצה בהקמת ממשלת אחדות ליברלית. לצערי הרב, ישנם גורמים המנסים בכל דרך לטרפד הקמת ממשלה ובמקום להתמקד במהות מתעסקים בעניינים אישיים", כתב יו"ר 'ישראל ביתנו' בעמוד הפייסבוק שלו.

לדברי ליברמן, "מאז ה- 17 בספטמבר 'ישראל ביתנו' דחתה הצעות שונות שהגיעו אליה למהלכים חד צדדיים, שיכולים לפגוע במו"מ להקמת ממשלה, כגון תמיכה בחוק המונע מח"כ שיש נגדו כתב אישום להציג מועמדות לראשות הממשלה ולהחליף יו"ר כנסת בתקופת ביניים.

"עשינו זאת משתי סיבות: 1. אנו מתנגדים בתוקף למהלכים חד צדדיים שנויים במחלוקת בתקופת מעבר, טרם הקמת קואליציה. 2. מדובר בחוק פרסונלי, גישה שאנו ב'ישראל ביתנו' מתנגדים לה באופן עקרוני.

"על מנת לזרז את מהלך הרכבת הקואליציה, 'ישראל ביתנו' הציעה מתווה להקמת ממשלת אחדות, כאשר ברוטציה בנימין נתניהו יכהן ראשון כרה"מ. פנינו לליכוד בכתב ובעל פה בהצעה לפתוח במו"מ קואליציוני אך לא זכינו למענה".

ליברמן, מוסיף וכותב כי "המסקנה היחידה ממשיכת הזמן היא שנתניהו מוביל את מדינת ישראל לבחירות נוספות. נתניהו נאחז בגוש החרדי-משיחי מסיבות אישיות בלבד ולכן היה מוכן להקריב גם את יו"ר ועדת חוץ וביטחון וגם את העולים מחבר העמים לטובת הגוש".

"הניסיון להחזיק במקל משתי הקצוות – גם לבוא למו"מ להקמת ממשלת אחדות עם הגוש חרדי-משיחי וגם להיות ראשון ברוטציה – מצביע בוודאות על כך שכל האחריות על שיתוק מוסדות המדינה וסיבוב בחירות שלישי יהיו על נתניהו, ועל נתניהו בלבד", סיים ליברמן את דבריו.

בתוך כך, הבוקר דיווחו מורן אזולאי ויובל קרני ב'ידיעות אחרונות' כי מאחורי הקלעים נעשים מהלכים שמטרתם לפרק את גוש הימין, המונה את סיעות 'הליכוד', ש"ס, 'יהדות התורה' ו'ימינה'.

לפי הדיווח, גורמים מטעם 'כחול לבן' קיימו בימים האחרונים מגעים עם אנשיהם של נפתלי בנט ואיילת שקד, והבהירו כי יהיו מוכנים לתת להם חבילה נאה בתמורה להצטרפות לממשלת 55 עם 'ישראל ביתנו', 'העבודה' ו'המחנה הדמוקרטי', בתקווה שבהמשך יצטרפו גם המפלגות החרדיות.

ב'כחול לבן' הכחישו את הדרבים ומסרו כי "צוות המו"מ של כחול לבן פועל להקמת ממשלת אחדות בראשות שתי המפלגות הגדולות. כיסאולוגיה לא תקדם לאידיאולוגיה ולא הוצעו תפקידים לאף מפלגה, בוודאי לא למפלגות קטנות".

נתניהו, יכנס מחר את גוש הימין, ככל הנראה בעקבות החשש שמתנהלות שיחות שכאלה מאחורי הקלעים ובמטרה לשמור על שלימות בלוק הימין.

כפי שדווח בסוף השבוע בחברת החדשות, נתניהו אף שוקל למנות את בנט לשר הביטחון. בנט מצדו טען אמש כי לא קיבל כזו הצעה ואף הודיע בראיון ב'פגוש את העיתונות' כי הוא משחרר את נתניהו ממחויבות אליו אם יקים ממשלה וימנע בחירות.

בנתיים, המגעים להקמת ממשלת אחדות, תקועים ובמערכת הפוליטית גוברת ההערכה כי המפלגות הגדולות כבר נתונות בקמפיין בחירות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

41
ליברמן לך לעזאזל נמאסת
אדם
40
צודק. הסמוטריצים ואיתמר בן גבירים הם הסיקריקים של ימנו....גיס חמישי שתוקע סכין בגב לאמריקאים ולרוסים
ירדן
ואולי אתה השטן.. אוהב ערבושלכים
אבא
39
שאלה אם נלך לבחירות מועד ג' , האם המיפלגות יקבלו מחדש מימון מיפלגות? שיחזירו את המימון שקיבלו מועד א' ומועד ב" . האם זו דרך למלא את קופות המיפלגות במזומנים? לדעתי אסור שכך יהיה.
דיעה
38
ואתה יו"ר ישראל ביתנו לדעתי, נאחז בקולות של עולי ברית המועצות החילונים שכבר מזמן לא עולים חדשים, הם ותיקים מאד כבר אבל אתה דואג להחזיק אותם לדעתי בזכות תקציבים שאתה דורש עבורם בלי עולי ברית המועצות לשעבר , שכבר לא עולים חדשים לא היית נבחר לדעתי.
דיעה
37
הוא האשם המרכזי ומתנער מכך, הוא פוחד מבחירות שלישיות כי הוא יודע שהפעם העם לא טיפש והוא יירד הרבה במנדט שלו, אמן
ללא שם
36
כמה רעל ושנאה בתגובות של ציבור שמתיימר לייצג ערכים. ואולי גם אנחנו (קצת קצת) אשמים? מה פתאום! אנחנו נעשה מה ואיך שבא לנו ונכנס לחילונים לחיים כי הרי רק אנחנו מייצגים יהדות אמיתית (תסתובבו בבני ברק ותיווכחו שאנחנו מסוגלים לנהל מדינה...). שבוע טוב
מוטי
35
תה תה תח תחמ תחמן מאומן ליברמן הוא תחמן
אלי
חזק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אוראור
34
הולך נגד הקב"ה - תחבורה בשבת - אוכל שלא כשר - זורע שנאה בין יהודים - מנסה לכפות תכנים נגד היהדות על צאן קדושים ..... חיסל את הניייה בתוך 48 שעות, מדינאי מס' 83174719387459387 במדינה... ועוד
שמעון חיים
33
בחירות שלישיות זה אחריות שלך ומקווה שהפעם הבוחרים שלך יהיו חכמים לא להצביע לך יותר..... רק בנימין נתניהו ראוי להיות ראש ממשלה ואתה מהקנאה שלך רק עושה טעיות חבל בישבילך
מעיין
32
למה צריך להעלות הפרצוף שלו בכותרת ראשית ??
ירון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: