הליכודניקים ברחו

הכנסת הצביעה נגד חקירת ניגודי העניינים של השופטים; "החרדים יצאו פראיירים"

מליאת הכנסת דחתה את הצעת ח"כ סמוטריץ' להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת ניגודי העניינים בבית המשפט העליון • בכיר חרדי: "שוב יצאנו הפראיירים של הליכוד" (בארץ)

(צילום: דוברות הכנסת – עדינה ולמן)

לאחר דיון סוער: מליאת הכנסת דחתה הצעה להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת ניגודי העניינים בבית המשפט העליון ברוב 54 מתנגדים לעומת 43 תומכים.

ההצבעה נפלה אחרי שלמרות הצהרת הליכוד כי הם יצביעו בעד הצעתו של ח"כ בצלאל סמוטריץ', 13 חברי כנסת ושרים, בהם ראש הממשלה נתניהו, לא נכחו.

על פי מיפוי חברי הכנסת עולה כי מרבית חברי הכנסת מיהדות התורה ומש"ס הצביעו בעד ההצעה: בש"ס הכריזו תחילה כי יתנגדו להצעה, אבל לאחר זמן קצר חזרו בהם והודיעו כי הסיעה תצביע בעד הצעתו של סמוטריץ.

מבדיקה עולה כי חברי הכנסת שהצביעו בעד הם: משה גפני, ישראל אייכלר, יצחק פינדורס, יעקב אשר, אליהו ברוכי, אליהו חסיד, אוריאל בוסו, יעקב מרגי, יוסי טייב, משולם נהרי, יעקב טסלר, מיכאל מלכיאלי וינון אזולאי.

ביהדות התורה הודיעו על חופש הצבעה, כאשר חברי הכנסת התייצבו להצבעה בעד הצעתו של סמוטריץ'. יו"ר סיעת יהדות התורה, ח"כ יצחק פינדרוס מסר ל'כיכר השבת' לאחר ההצבעה: "למרבה הצער, התהליך כולו לא התנהל בתיאום בין סיעות הקואליציה כמקובל".

ל'כיכר השבת' נודע כי בישיבת יהדות התורה הפעיל שר השיכון יעקב ליצמן לחץ באמצעות אנשיו על מנת שההחלטה תהיה להימנע בהצבעה, אך עמדתו לא התקבלה.

לאחר שההצעה נפלה במליאה בשל היעדרות של חברי כנסת רבים מהליכוד, בכיר ביהדות התורה אמר ל'כיכר השבת': "שוב החרדים יצאו הפראיירים של הליכוד. הגשנו את הלחי השנייה שלנו למפלגה שעשתה לנו תרגיל והצילה את עצמה ממשבר קואליציוני".

ח"כ בצלאל סמוטריץ' הציג את ההצעה: "ההצעה הזו מבקשת לתת לכנסת כוח לפקח, זה תפקידה של הכנסת, לפקח על הממשלה ולפקח גם על הרשות השופטת. אין שום דבר שמחזק את שלטון החוק, אין שום דבר שמחזק את בית המשפט העליון ואת אמון הציבור בו, בציפוף שורות ונתינת גיבוי לעיוותים שקיימים במערכת הזאת".

"עובדים הרבה יותר זוטרים בשלטון הציבורי, במערכת הציבורית וגם בשוק הפרטי עוברים את הסדרי ניגודי העניינים כדי לוודא שההחלטות מתקבלות משיקולים ענייניים ושאנחנו לא נמצאים בפוטנציאל ניגוד עניינים, שעלול חלילה להטות את שיקול הדעת. מה לעשות אנחנו בני אדם אבל אני רוצה לגלות לכם סוד, לא רק אנחנו בני אדם גם השופטים הם בני אדם".

סמוטריץ' הוסיף, "יותר מקומם מהתחקירים של קלמן ליבסקינד וצח שפיצן, ומהעובדות שנחשפות בתחקירים המטלטלים האלה, אלה התגובות השערורייתיות של השופטים, שפעם אחר פעם לא מבינים מה הבעיה".

שר המשפטים אבי ניסנקורן השיב בזעם: "אני מתבייש בהצעה של ח"כ סמוטריץ', מתבייש בימינה, ומתבייש בליכוד שנכנעים לימינה. מתבייש בליכוד שיש שם אנשים הוגנים שאני מקווה שיפעלו לפי צו מצפונם".

"יש לנו מבחן לדמוקרטיה הישראלית, יש לנו מבחן לשלטון החוק, מה שעושה הליכוד זו הפרה בוטה של ההסכם הקואליציוני, של מערך יחסי העבודה של ממשלה. אבל יותר מיזה, אני מתבייש גם שראש הממשלה הורה לחברי הליכוד להצביע בעד ההצעה הזו. אנחנו היום בנקודת מבחן של פני החברה הישראלית. ביום שקוראים לשופטים לבוא לפה לוועדת החקירה, שמאיימים על הרשות השופטת, ממתי כנסת ישראל הפכה להיות הגורם שיאיים על שופטים?".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

17
מגעיל לראות את הפרצופים האלו שם, אנשים תלושים מהמציאות
א
16
אחרי זה שהליכודניקים מבלבלים תמוח על הפיכה שלטונית ובלה בלה בלה , שידעו שהם עשו זאת לעצמם, לא ללכת לשום הפגנה , שום כלום, מגיע להם , בסוף גם סיפוח לא נראה מהם .
ינון
15
פחדנים נמושות!!! מה קרה אסור לבדוק אותם??? מה הם קודש קודשים?? גועל נפש
ח
14
הייתה לחרדים הזדמנות לתקן עוולות של בתי המשפט. אל תבואו בטענות יותר שבית המשפט נגדכם.
אזולאי
13
צר לי.החכים החרדים כבר לא מייצגים את הציבור החרדי. קיבלו את הקול שלנו ומתנהלים בהפקרות וחוסר אחריות.
פופ
12
חשבתי שיהדות התורה מתייעצת ומקבלת הוראות מגדולי ישראל פתאום אני רואה שמקבלים מגפני או כל אחד מעצמו טוב! אולי הם עוד לא החליטו את מי לשאול האם את ר' חיים שהם צפצפו על דבריו בתחילת הקורונה כשהם סגרו את הישיבות... או את ר' גרשון שהם צפצפו עליו כשהם החזירו למחצה לשליש ולרביע את הישיבות נגד דעתו שאוחז ל
טבעון
11
אוי השיבה שופטינו כבראשונה והסר ממנו יגון ואנחה וכל הרשעה כרגע יאבדו
אבא
איך אפשר להתפלל על דבר אחד ולעשות בדיוק הפוך?
אני
10
בושה לנציגים החרדים השופטים כל השנים רומסים את הציבור החרדי וכשיש חק צודק נגד השופטים שעושים כל העולה על רוחם החרדים בורחים בושה וכלימה לחכים שלנו
חיים
9
עכשיו יהיה להם זמן אולי להתעסק בקורונה ובכלכלה המתרסקת. נראה לכם . עכשיו הם התעסקו איך לבנות עוד בית לביבי אחרי הפרישה ואיך להגדיל את השרים החוקי הנרבגי השונים
חיים
8
עצוב
בוס

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: