מסרב להיפגש

דיווח: ח"כ ניר אורבך מסרב לענות לרב חיים דרוקמן

מי שנחשב זקן רבני הציונות הדתית, הרב חיים דרוקמן, מנסה לתפוס את מי שיכול להפיל את מיזם ממשלת בנט-לפיד - אך הוא מסרב לענות • בימינה מעריכים: אורבך לא יתנגד (פוליטי)

תוצאות הבחירות הרביעיות יצרו מצב בו כל חבר כנסת, בכל צד, הפך להיות משמעותי במיוחד. דבר זה קיבל משנה תוקף עם התקדמות מהלך הקמת ממשלת בנט-לפיד, שהייתה אמורה להיות המורכבת מ-8 מפלגות ומ-62 ח"כים. אחד מהח"כים נגרע, עמיחי שיקלי, וכעת עם סירוב של ח"כ נוסף, המהלך יכול להתמוטט.

הליכוד והציונות הדתית מפעילות את כל הלחץ על שני חברים במפלגתו של רה"מ המיועד, עידית סילמן וניר אורבך. השם החם ביותר עכשיו הוא אורבך, מנכ"ל מפלגת הבית היהודי לשעבר וכיום ח"כ בימינה. אורבך שקל ברביעי האחרון להודיע כי יתנגד לממשלה, והחליט לחכות עם החלטתו. מאז מתקיימות תחת ביתו מחאות כמעט מידי ערב, בניסיון להניא אותו מהמהלך.

הערב (ראשון) פורסם ב'סרוגים' כי הרב חיים דרוקמן, מבכירי רבני הציונות הדתית ומי שנחשב לאחד מרבותיו האישיים של ניר אורבך, מנסה לקבוע עימו פגישה כדי לשכנע אותו להפיל את מיזם ממשלת השינוי - אך אורבך מסנן שיחות מבית הרב ואנשיו.

ע"פ הדיווח, למרות שאורבך קיבל מסרים על ידי מספר גורמים כי הרב דרוקמן מעוניין להיפגש עמו, הח"כ מימינה לא יצר קשר חזרה עם הרב או עם גורמים מטעמו.

צריך לומר שבימינה מעריכים כי אחרי שבלם את הצהרתו כי יתנגד לממשלה, אורבך כבר לא יהיה אבן-נגף שימנע מחברו הקרוב, בנט, להגיע למשרד רה"מ. ע"פ ניתוח המצב שם, אם אורבך לא יצביע בעד, הוא יתפטר ויאפשר את הקמת הממשלה ע"י שירלי פינטו, שבאה אחריו.

מטעמו של ניר אורבך נמסר: "ח"כ אורבך מוצף בהודעות ושיחות טלפון, הוא מעולם לא סינן ולא יסנן את הרב, ובעזרת השם הם יקבעו ויפגשו בימים הקרובים". מלשכת הרב דרוקמן סירבו להגיב לדיווח.

לפני חמישה ימים פרסם הרב דרוקמן פנייה לציבור מביתו, ובו ביקש שיפעלו כדי למנוע את ממשלת בנט-לפיד - בדרכים מתאימות. "עם קדוש, עדיין לא מאוחר. יש אפשרות לשנות את המציאות שאמורה להיות לא טובה. כל מי שיכול לפעול למען השינוי, יבורך. כמובן לפעול בדרכים מתאימות. אבל חייבים לפעול! ובפירוש, הדברים ניתנים לשינוי. זה לא מאוחר מדי. אנא, נתגייס כולנו על מנת שבעזרת ה' תקום ממשלה טובה לישראל".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

37
נתנו לו כח לברית עם אח בשם יאיר לפיד כדי להתעלל בחרדים בלומדי התורה ומשפחות ברוכות ילדים ועוד . היום זה חוזר בצד שלהם נפתלי לא רואה בעין . העיקר סה להיות ראש ממשלה
פטריק
36
לכוין עליו בלמינים ולמלשינים אל תהי תקוה
מבין
35
יקוללו הבוגדים
מבין
34
שכחת. את. אשר. יורוך. ועוד. כתוב. השומע. עצה. מיזקנים. לא. יכשל
דוד
33
שָׂרִים֙ בְּיָדָ֣ם נִתְל֔וּ פְּנֵ֥י זְקֵנִ֖ים לֹ֥א נֶהְדָּֽרוּ׃
נורא
32
אני מהמגזר החרדי כולם יודעים שהכול רק להחליף את נתניהו מה קרה תנו לו לפרוש בכבוד יש לו זכויות גדולות ראינו שזרקו טילים בנט פחד כמו שפן הוא עדיין לא בשל להיות ראש ממשלה והוא עוד הולך עם אויבי העם זה מסוכן מאוד למדינת ישראל. אנה חבר הכנסת הנכבד אורבך תשמע לפחות לרב דרוקמן ועל תסנן אותו.
דהן שלומה
31
לצערי כמעט לכל המזרוחנקס אין כבוד לרבנים אבל זה אומר לכולם כולל הרבנים שלהם
מעוז
30
כל אחד חושב שהחוכמה ניתנה רק לו .יש תורה פוסקים לפי תורה .ולא לפי רבנים
מחמוד אגס
29
הרב חיים דרוקמן שליטא כבוד הרב וכו' נא לא להנמיך בכבוד הרבנים לא משנה מאיזה זרם הם. במיוחד שהם לא עסקנים וענווים. אתמול היה ההילולה של הרב מרדכי אליהו זצוקל שהוא היה יחד עם הרב שפירא שכנו מאותה שכונה הרבנים של הציונות הדתית. הצדיקים בגנזי מרומים נא לא לזלזל ברבנים החיים עימנו המצב גם ככה לא משהו
בת ישראל
28
מי שלא מסוגל לעמוד בלחצים, אין לו מקום בכנסת. אצל לפיד וליברמן שיקלי היה עף מהמפלגה
יעקב

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: