חוסר תפקוד הממשלה

בנט מצא 'אשם' במחדל; "הוא איבד שליטה"

במקום לטפל במשבר הקורונה הפוקד את ישראל. בנט, סימן את 'האשם' ויצא בחריפות נגד ראש האופוזיציה; "הוא משקר ביודעין ומסכן חיי אדם" • ומה נתניהו הגיב להאשמות? (בארץ)

(צילום: נעם ריבקין, יונתן זינדל פלאש 90)

יום אחרי שיו"ר האופוזיציה נתניהו פרסם סרטון המגחיך את בדיקות האנטיגן והתנהלות ממשלת בנט, ראש הממשלה בנט תוקף ואומר היום (רביעי): "אין לי דרך אחרת לומר זאת: נתניהו משקר ביודעין ומסכן חיי אדם, רק בשביל רווח פוליטי."

במקום לטפל בבעיות האמתיות הפוקדות את ישראל, בנט מצא זמן לחפש אשמים, לדבריו: "הוא (נתניהו) מרבה לשקר ובדרך כלל איני טורח להגיב, אך הפעם אם נאפשר לשקר שלו להתבסס, ישראלים עלולים לחלות, או חלילה למות."

"בדיקות האנטיגן כבר הצילו רבבות חיי אדם ברחבי העולם מקורונה באמצעות זיהוי אנשים מדבקים ובידודם, ומניעת המשך הדבקה של אנשים שעלולים היו לחלות ואף למות."

בהמשך הוסיף וכתב כי "האנטיגן הוא כלי יחסית מדויק ביחס לשאלה: האם האדם הוא מדבק בעת הבדיקה. ה-PCR אכן יותר רגיש ומסוגל להשיב על השאלה: האם אתה נושא את הנגיף בעת הבדיקה. (ייתכן אדם שכבר נדבק, אך עוד לא צבר מספיק עומס ויראלי להדביק. אדם כזה אכן עלול לקבל תוצאה שלילית באנטיגן ותוצאה חיובית ב-PCR). ה-PCR הוא חיוני לשימוש אצל הציבור המבוגר והפגיע, על מנת שנזהה מוקדם ככל האפשר שהאדם נושא את הנגיף ונספק לו תרופה בזמן."

"בישראל, כמו בכל העולם, קיבולת ה-PCR מוגבלת (אגב, אצלנו היא גבוהה מאד באופן יחסי). אם כולם, כולל צעירים, ילכו להיבדק רק ב-PCR, אנחנו נקבל תוצאות רק 5-6 ימים אחרי. במצב זה, אותו זקן שנדבק כבר יהיה במצב קשה, ותרופת ה-Paxlovid, שחייבת להינתן בשלב מוקדם, כבר לא תעזור."

עוד כתב בנט כי "מכיוון שאנו רוצים לייעד את בדיקות ה-PCR לציבור הפגיע, אנחנו מנתבים את הציבור הצעיר יותר לבדיקות האנטיגן שבהחלט מסייעות לאתר אנשים מדבקים, ולהוציא אותם מהקהילה לבידוד כדי לצמצם הידבקות.
עלינו לקוות שנתניהו יגביל את עצמו לשקרים שאינם מסכנים חיי ישראלים."
את דבריו סיים וכתב: "בינתיים, אל תקשיבו לפייק, וודאי אל תוותרו על בדיקות האנטיגן. הן כלי חשוב במלחמה של כולנו נגד האומיקרון."

ראש האופוזיציה הגיב לדברי בנט ואמר: "כראש ממשלה דאגתי לכל אזרחי ישראל לבדיקות קורונה PCR אמינות בחינם, בכל מקום בארץ ובלי תורי ענק. בנט שלח את אזרחי ישראל לקנות על חשבונם בדיקות קורונה ביתיות שמשרד הביטחון קבע שאינן אמינות! בנט איבד שליטה על הקורונה והפקיר את אזרחי ישראל לגורלם - 0 סיוע כלכלי ו-0 החלטות בבריאות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

50
כבר יותר הולך לו הטיקטוק ישאר שם ישלו שם יותר עוקביםםםםםםםםםםם
אלי
49
בנט . כמה תקבל בבחירות הבאות ?
בושה וחרפה
48
חכו חכו..... עוד מעט מגיע הכלומניק הזחוח הבן של טומי
תעודת בגרות
כן... רק להכין את עצמנו למכה הגדולה ביותר שידעה מדינת ישראל. יאיר לפיד ראש הממשלה. שיהיה לנו בהצלחה אחים.
בננה
47
אין נושא אחד שבנט לא התקפל בו, אחד!! חסר בושה הבנאדם הזה ועוד חצי שנה שלמה הוא מדבר נגד נתניהו וזה לא העלה אותו במנדט אחד אבל הוא ממשיך זה או שהוא מטומטם או שהיועצים שלו ממש עושים ממנו צחוק ומשרתים את לפיד בסתר.
גלעד
46
ההצגה של אורבך ממש גורמת לי להתרגש. אחרי שנכנעו לרעמ התנועה האיסמית תחזור בהקדם לכנסת, ואז נראה את אורבך ממש מנצח, כביכול בזכות השרירים שלו הוא הכניע אותם. בושה! לא מצאת נושאים מהותיים להאבק עליהם ולעשות עליהם משבר?
עילאי
45
חרבנט מי מאמינים לך הבאת את המדינה לאובדן
דניאל
44
ברור כל מילה שניה של ממשלת הדחלילים של עבס זה ביבי הם חולים
ראובן
43
תוריד את הכיפה בנט תחזור לגנון אכלו לי שתו לי לשתול עץ אתה לא יכול בלי אישור של רעם
עמנואל
42
יש את ההקלטה של שרה שאומרת ,אם ביבי לא ראש הממשלה שתשרף המדינה.וביבי הוכיח שמזיק למדינה כאשר הצביע בעד איחוד משפחות המחבלים מעזה והגדה לישראל,אדם רע שלא רוצה ללכת.
אבא
41
וואווו צדקיהו שיר מדהיםם!! אהבתי ממש ממששש
רוני לביא

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: