דעה: ארץ טורפת חרדיה

לא רוצה לשרת בצבא, לא רוצה תקציבים מהמדינה, לא מתפלל לשלום המדינה, לא רוצה לחיות במדינה - מדינת ישראל. אנשי יוזמת ז'נווה, קחו אותי לאבו מאזן. קחו אותי לרשות הפלסטינית. קחו אותי למנהיג שמתנצל לאחר שבטעות הוא מושיט ידו לאשה חרדית ואינו בז לאנשים ששומרים על אמונתם דעה (בארץ)

לא רוצה לשרת בצבא, לא רוצה תקציבים מהמדינה, לא מתפלל לשלום המדינה, לא רוצה לחיות במדינה - מדינת ישראל. אנשי יוזמת ז'נווה, קחו אותי לאבו מאזן. קחו אותי לרשות הפלסטינית. קחו אותי למנהיג שמתנצל לאחר שבטעות הוא מושיט ידו לאשה חרדית ואינו בז לאנשים ששומרים על אמונתם.

הפנייה כאן היא לנוני מוזס ושאר הקברניטים העומדים מאחורי מסע ההסתה המתוזמן, המחושב והעקבי הזה. לרגע, אפילו קט, לא חשבתי שכל המסע הזה הוא סתמי כי אלו ענייני השעה, או מתוך שיקולי רייטינג ויצר העיתונות. יש כאן מסע מדוקדק שספקולציות רבות נכרכות אחר מניעיו, אבל המניעים לא מענינים אותי. לכופף את נתניהו או לנקום באלי ישי, לי זה לא משנה.

מה שמפריע לי זה, שדמי הותר. בימים כאלו אני בהחלט יכול להצטער על כך שאינני אתיופי/רוסי/מרוקאי או ערבי. אם מישהו, הכי קטן וזניח שלא יהיה, היה מנהל מסע כזה של הסתה, השנאה והפחדה נגד כל אחת מהקבוצות האלה, אותם גופי תקשורת היו נועצים בו את טלפיהם ומורחים כותרות אדומות בגנותו.

אני קטן, וכך גם כולנו - הציבור החרדי קטנים וחלשים. כוחנו בתורתנו וברוך השם בשום מישור אחר לא. אנחנו לא יכולים עליהם. לא יכולים על מוזס, לא יכולים על ידיעות, גם לא על ynet. הברירה היחידה שתוותר לנו אוטוטו, היא לוותר. לוותר על אזרחותנו, לוותר על מנעמי המדינה שרוקדת לצלילי חלילי התקשורת, גם כשבכך היא בעצם מתירה דמם של 800,000 אזרחיה.

לא רוצה לשרת בצבא שקציניו מדליפים ללא בושה, בשמותיהם ותמונתם, נתונים מעוותים כדי להשחיר פני חברה שלמה. מצטער, לא סומך עליכם. בצבא כזה לא יפריע לאף אחד להכשיל אותי במאכלות אסורות. הסיכון הזה גדול מידי עבורי. ואם אני לא יכול לסמוך עליכם, לא אשרת בצבא, גם במחיר שיזעקו לי ברחוב - משתמט. וגם אם תמונתי תימרח בכותרת הראשית עם הכיתוב 'חולה נפש עם פרופיל 21'.

לא רוצה כסף ממדינה שכל בעיותיה יפתרו כביכול, אם רק תחזיר לקופתה את אותו מיליארד שקל שהיא מפנה לצרכי הציבור החרדי - תורה, חינוך, ילדים ובריאות. אני משוכנע שהציבור החרדי מייצר לפחות את הסכום הזה עבור המדינה. כך שהכסף הזה מגיע לי בזכות ולא בחסד. לא רוצה כסף ממדינה שיו"ר וועדת הכלכלה שלה פועל למסות את שדות הגז "העיקר שהכסף לא יגיע לישיבות". אדוני, שדה הגז הזה הוא שלי בדיוק כמו שלך. ואם אני בכלל צריך להסביר לך את זה, אני לא רוצה לחיות במדינתך.

לפחות אותם אנשים שכל כך משחירים את פנינו כעת, פועלים כדי למצוא לנו גם פתרון. מדינה אחרת. פלסטינית. הם עובדים קשה מאוד על השלום שבעקבותיו אולי תהיה לנו מדינה לחיות בה. אפילו ירושלים הקדושה תוחזק בידי המדינה הזו, הם אומרים, אז מה אנו צריכים יותר? זו תהיה מדינה בה לפחות יכבדו את אמונתנו. מדינה בה לפחות יכבדו אנשים שמוכנים לחיות בעוני, בצרות ואפילו במלחמות, העיקר לעבוד את בורא העולם ולקיים את מצוותיו.

מדינת ישראל ואזרחיה, אם לא תקומו ותתעוררו למחות על המסע הגזעני להשחרת ציבור שלם רק בגלל היותו חרדי. אם לא תיפסק האלימות המילולית שכפסע בינה לבין אלימות בפועל, כולנו נייחל ונמתין להזדמנות הראשונה שלנו לעזוב. אני הראשון.

נכון, אני יודע שהטור הזה מוגזם, בוטה מידי, חריף מידי, אבל זה מבטא בדיוק את התסכול שלי כחרדי.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

52
לא להתפלל לשלום המדינה? כנראה שאתה לא מבחין בין עורכי כתבות שנאה לבין חילונים פשוטים וטובים בעע
יוסף חיים
לשלום אחיו היהודים וודאי שהוא מתפלל. כך אני מניח. אבל בכל אופן הוא לא כתב שלא. על שלום המדינה, כיישות, מדינה שמתאכזרת לנתיניה, בעיקר החרדים, אין צורך להתפלל. הוא צודק. הראה נא לי רב אחד, כמובן לא מהמזרחי, אלא חרדי שמתפלל על שלום המדינה. מתפללים לשלום עם ישראל. מתפללים לשלום כל יהודי. והבן.
השקפה
51
וזה עוד כשאתה מנסה להסתיר את ה"מגיע לי, תעשו לי" שלך..
גל א
50
זה שאתה רוצה הרבה דברים עכשיו, זה מאוחר מידי, לאחר שעצם קיומך וחייך היו ועודם תלויים בזכות המדינה והצבא, כך שגם אם מעתה ואילך כל ימי חלדך תעניק את כל אשר לך למדינה, עדיין תישאר אתה וכל החרדים כולם חייבים עד סוף כל הדורות את תמצית קיומם למדינה לראשיה למקימיה ולכל חייל וחילל אי פעם בצבא. אבל כרגיל, כ
לורנס
יש לך כישרון גדול ללימוד תור וגמרא טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי. פיקודי ה' ישרים משמחי לב. מצות ה' ברה מאירת עיניים. יראת ה' טהורה עומדת לעד. משפטי ה' אמת צדקו יחדיו. הנחמדים מזהב ומפז רב ומתוקים מדבש ונופת צופים. אם תבקשנה ככסף וכמטמונים תחפשנה, אז
מנסיון
49
יש כאן חוסר הבנה מוחלט של מושגים כמו "אחריות לעם ישראל" ודברים שוליים כמו זה שללכת לצבא זו לא טובה שמישהו עושה או לא עושה כי מספיק נחמדים אליו. זוהי חובה בסיסית של כל יהודי במדינת ישראל. אם יש בעיות אז צריך לפתור אותן.
יאיר
48
ארץ ישראל הקדושה מקיעה החוצה חברה כמוך. כל כמה שתקדים ללכת כן ייטב לכולנו, ולארצנו הקדושה.
עבד השם
47
דמי 22 ילדי מעלות הי''ד!!!
44444
לא יותר
zaka1220
46
משתמט עלוב
מילואימניק
אתה פרזיט !! מה הקשר !? למה נשיא המדינה היה בצבא ?
משה כהן
שמעון פרס היה במחלקה מסויימת (אם אני לא טועה הוא היה ברכש הביטחוני) שהיתה בהתחלה בצה"ל וכעבור כמה ימים עברה למשרד הביטחון. אז בצה"ל הוא כמעט לא היה אבל הוא בהחלט פעל למען ביטחון המדינה.
דתל"י.
שמעון פרס היה ב"הגנה".
משה
45
חז"ל אומרים שכאשר מגיעים לאדם ייסורים - יפשפש במעשיו. מדוע לדעתך כל ה''עליהום'' הזה על הציבור החרדי? מה קרה פתאום? אז, אם תענה לי, תתחיל לפרוט כל מיני שמות של אנשי תקשורת וכו'. לא תשובה כזו אני רוצה מחרדי. אני רוצה תשובה של מבט למעלה לשמיים ופשפוש במעשים. יש מושג שאומר ''צריך שניים לטנגו'' כלומר
בני ברקית
רק, לא חיפשתי למצוא אשמים. רציתי לחדד וללבן את האחריות של המדינה לאזרחיה. אחריות שאיננה, כשזה מגיע לחרדים.
מני
44
מני גירא חזק ואמץ סוף סוף אני רואה כתב שפוי פה בארץ ישראל
יהודי
אשתי הייתה נעלבת מחיקוי זול.
שמעלץ
43
תאמן לי,גם אם תחליטו לעזוב כנראה שאף אח לא יכרע בפניכם ברך.
דתל"י.
ותמשיכו ללקק להם, להתפרס, ולהתחנף- זה מה שאתם שווים.........
wer
זרקו אותו לבור, מכרו אותו לעבד.. ועדיין בסוף הוא ידע לומר "אתם חשבתם עלי רעה- אלקים חשבה לטובה".
שמעלץ
גם אם אתה תבא למאחז יפנו אותך, בדיוק כמו כולם בין אם תהיה חילוני ובין אם תהיה חרדי - לא נראה לי שהם בודקים אם יש כיפה על הראש לפני שהאלה מונפת.
דתל"י.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: