

בראיון לעיתונאי חגי סגל שיתפרסם בגיליון החג במוסף 'דיוקן' של העיתון 'מקור ראשון' מתייחס שר האוצר לגיוס הכללי לקראת חידוש המחאה החברתית ומודה כי יש בה משהו מתסכל: "להיות שר האוצר זה תמיד מתסכל. אם אתה נכשל כולם לועגים לך, ואם אתה מצליח האזרחים שואלים מדוע הם לא מרגישים את ההצלחה בכיס שלהם.
"הרי רמת החיים של מעמד הביניים כאן עלתה בתקופת המשבר, והיקף העוני ירד. אך התקשורת משבשת את תמונת המציאות. היא לא מבליטה מספיק אתהאסון הכלכלי באירופה ובאמריקה, שהוא גם אסון חברתי איום, ולכן הציבור הישראלי לא מעריך מספיק את העובדה שיש לו עבודה כאשר באמריקה ובחלק ממדינות אירופה שוררת אבטלה קשה.ואתה יודע מה, גם המחירים פה לא עלו. מחיר הדלק אמנם קפץ בגלל העיצומים על איראן, אבל מחירם של רוב המוצרים המיובאים ירד מאוד: בגדים, נעליים, מוצרי חשמל, כלי בית, אפילו מוצרי מזון בסיסיים".
שטייניץ אינו מרוצה מהסיקור התקשורתי שלדבריו אינו משקף את התמונה האמיתית של כלכלת ישראל: "אני רקא ומר שתפקידה של התקשורת הוא לשדר לציבור את האמת. והאמת היא שלא רק שניצלנו מפיטורים המוניים ומקיצוצי שכר, אלא שקרה פה בדיוק ההיפך. בזכות צמיחה מאוד בריאה אנחנו משפרים את השירותים הציבוריים באופן ניכר. זאת הממשלה הכי חברתית ב-15 השניםהאחרונות. בעוד חודשיים נתחיל עם מס ההכנסה השלילי, שיחזק מאוד משפחות חלשות, וגםניתן נקודות זיכוי להורים צעירים ויום חינוך ארוך. כל הדברים האלו שווים בערךאלפיים שקל לחודש לזוג צעיר עם שניים-שלושה ילדים".
לשאלת המראיין חגי סגל כיצד ממשלה כזאת תוכל לתקוף באיראן אם אין לה אומץ לעמוד מול קצת ביקורת ציבורית על תעריפי הדלק?
השיב שר האוצר כי "הממשלה הזאת דווקא מפגינה המון נחישות. למשל, בשיא המשבר הבינלאומי יצאנו עם תקציב דושנתי, שבזכותו הצלחנו לעמוד במשבר הכלכלי טוב יותר ממדינות אחרות. הממשלה הזאת גם קיבלה החלטות מאוד נועזות שלא לפרוץ את המסגרת התקציב. ב-2009 רבים הציעו את זה,כולל סטנלי פישר ואהוד ברק ואפילו שרים בליכוד. הם אמרו שמותר לנו לשפוך כסף כמו שעושיםבאירופה ובאמריקה כדי לעודד כביכול את הכלכלה, אבל נתניהו ועבדך הנאמן סרבו ללכת בדרך הזו. יצרנו מדיניות אנטי משברית שונה ומוצלחת יותר. גם עכשיו אין פריצה שלמסגרת התקציב כדי לקזז את הפחתת המס על הדלק. אנחנו נאזן את ההפחתה על ידיהתייעלות ממשלתית".