יישאר בכנסת?

חשש בקואליציה שאין רוב להדחת עודה | בוארון: "תלוי במחנה הממלכתי"

חבר הכנסת תכננו להצביע מחר על הדחת יו"ר הרשימה המשותפת בעקבות דבריו נגד המדינה בזמן המלחמה – אך מסתמן שהקואליציה לא מצליחה לגייס את 90 הקולות הנדרשים להשלים את ההליך לפי החוק (פוליטי)

העימות בכנסת (צילום: באדיבות ערוץ הכנסת)

בהערכת מצב פוליטית לקראת ההצבעה הצפויה להיות מחר (שני) בכנסת, סבורים גורמים בקואליציה כי אין סיכוי ממשי לגייס את הרוב הדרוש להדחת יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה, בעקבות התבטאויותיו במהלך הלחימה. כך דווח היום (ראשון) באתר Yent

נכון להיום, הקואליציה מונה באופן רשמי 68 חברי כנסת. לפי ההערכות, מספר המתנגדים להצעה נע בין 31 ל-34 ח"כים – מה שמותיר את ההצבעה רחוקה מהסף הנדרש של 90 ח"כים.

גם אם כל חברי הסיעות החרדיות יתמכו בהדחה (תסריט שנחשב לא ודאי בשל משבר הגיוס שמסרב לרדת מסדר היום), ובצירוף ששת חברי ישראל ביתנו – יעמוד מספר התומכים על 74 בלבד. המשמעות: יש צורך בגיוס של לפחות 16 חברי אופוזיציה נוספים – יעד שנראה כרגע לא ריאלי.

עם זאת חה"כ בוארון שיזם את המהלך כתב כי המהלך תלוי בהצבעת חברי המחנה הממלכתי היות וגם בקרב באופוזיצה מתוך סיעת יש עתיד - יש תמיכה במהלך ההדחה

איימן עודה בהתייחסות להליך ההדחה (צילום: ערוץ כנסת)

לפי הערכות עדכניות, אין בידי הקואליציה את הרוב הדרוש (90 ח"כים) להדחת יו"ר הרשימה המשותפת ח"כ איימן עודה בשל התבטאויותיו במהלך המלחמה. עשרה חברי כנסת ערביים צפויים להתנגד למהלך, אליהם יצטרפו לפחות ארבעה מחברי העבודה. בכחול לבן וביש עתיד ניתן חופש הצבעה – כשכחצי מחברי שתי הסיעות צפויים להצביע נגד.

במצב זה, חסרים לקואליציה בין ארבעה לחמישה קולות – פער שעלול להתרחב אם הסיעות החרדיות יתמידו באיומיהן להימנע מהצבעות, אם לא תוצג נוסחת פשרה מוסכמת לחוק הגיוס. לאור הזמן הקצר שנותר עד תום כנס הקיץ, קיים חשש שהקואליציה תתקשה לקדם את הנוסח, ונותרת ללא יכולת ממשית להשלים את מהלך ההדחה. זאת גם לנוכח העובדה שעודה צפוי לפרוש מהחיים הפוליטיים בתום כהונתו.

לפני כשלושה שבועות ועדת הכנסת התכנסה לדיון בבקשה להדחת חה"כ איימן עודה שהגיש ח"כ אביחי בוארון, בעקבות שורה ארוכה של התבטאויות בעייתיות.

במהלך הדיון פרץ עימות סוער בין יו"ר הקואליציה, שהוביל את הדיון, ובין עודה. "אתה מחבל, ארכי מחבל", הטיח כ"ץ בעודה. "לא היית פה, אם היית באיראן או בעזה היו תולים אותך הפוך וסוקלים אותך באבנים, אתה מחבל ארכי מחבל, זה בושה שאתה יושב בכנסת ישראל".

עודה השיב לו: "אתה טרוריסט".

כזכור, חה"כ איימן עודה, יו"ר חד"ש-תע"ל, השתתף בצעדה שנערכה לציון "58 שנים לכיבוש" ותקף בחריפות את הממשלה, "ישראל הפכה למדינה מנודה בכל העולם, בקרב כל העמים ובמערב".

"היום, אחרי 600 ימים - יש רוב בקרב שני העמים שאומר: הלוואי שלא היו את 600 הימים והלוואי שלא היו את 20 החודשים האחרונים. זהו הפסד היסטורי לאידיאולוגיה הימנית שהובסה בעזה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (72%)

לא (28%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
לא צריך רוב. תומכי טרור ישר לכלא. עדיף מאסר עולם
יואל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: