

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הערב (שלישי) בלשכתו בירושלים עם נשיא גרמניה, פרנק-ואלטר שטיינמאייר.
נתניהו התייחס בעדכון היומי שלו לביקורו: "בעוד זמן קצר יגיע לכאן נשיא גרמניה, זו המדינה הכי חשובה באירופה ואנחנו מטפחים את הקשר איתה, אני בטוח שזו תהיה שיחה מעניינת" אמר ראש הממשלה.
מחר (רביעי), יו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ, צפוי להיפגש עם נשיא גרמניה, פרנק-ואלטר שטיינמאייר, במלון המלך דויד בירושלים


בתוך כך, נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק, את ״עיטור הנשיא״ לנשיא גרמניה כחלק מציון 60 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין גרמניה לישראל.
נשיא המדינה התייחס ואמר: “הבוקר שוחחתי עם עידן אלכסנדר ועם משפחתו המופלאה. זו הייתה שיחה מרגשת מאוד. בירכתי את עידן בשובו הביתה בשם אזרחי ישראל, ואמרתי לו עד כמה אנחנו גאים בו ובמשפחתו. עידן אלכסנדר הוא גיבור אמיתי".
כשהוא מוסיף: אנו "מצפים בקוצר רוח לשובם של כל אחינו ואחיותינו. הם צריכים להיות בבית, ולא ננוח עד שיהיו כאן. בעיניי, אין הזדמנות ראויה יותר להעניק את עיטור הכבוד הנשיאותי של מדינת ישראל לאחד מידידיה הגדולים ביותר של ישראל, ולחבר אישי ותיק ויקר שלי – נשיא גרמניה, פרנק-ולטר שטיינמאייר".
הרצוג המשיך ונאם: "כאשר ביקרת בישראל וביד ושם, עמדת שם ואמרת: ‘אנו, הגרמנים, נושאים באשמה שאינה ניתנת להבנה’. לא ביקשת מחילה – דרשת אחריות מעצמך וממדינתך. זו ההתגלמות של מנהיגות".
נשיא גרמניה, פרנק-ואלטר שטיינמאייר אמר: ״ישראל, ההיסטוריה הגאה שלה, עלייתה הבלתי נתפסת מהאפר של השואה ועד להיותה בית לעם היהודי, כמו גם אידיאל של דמוקרטיה חסרת פחד, מגדלור של אנושיות בים של סכסוך וכאב. ישראל, אנשיה, מוחותיה, קולותיה – מגוונים וצבעוניים ככל שיהיו – מהיום הראשון התאהבתי במדינה הקטנה, האמיצה זו שתמיד נאבקת, ובאנשיה. אתם השראה עבורי".
כשהוא מוסיף: "המשאלה העמוקה ביותר שלי הלילה היא שישראל הזו תשרוד ותשגשג שוב. לכן אני מקבל את העיטור הזה בהכרת תודה ובענווה. זה כבוד גדול, אך גם קריאה לפעולה בימים חשוכים. השבעה באוקטובר היה היום הנוראי ביותר עבור העם היהודי מאז השואה. לעולם לא אשכח את ההליכה שלנו בקיבוץ בארי, רק כמה שבועות לאחר המתקפה – הדם, האפר, הכאב שאי אפשר לתאר".
הנשיא הגרמני המשיך בנאומו: "הלילה, אני חושב על החטופים, אלה שעדיין מוחזקים בידי הטרוריסטים, בכלובים ובמנהרות, ואני חושב על משפחותיהם. החטופים צריכים לחזור הביתה – החיים והמתים, ללא קשר לדרכונם. הטראומה של השבעה באוקטובר עדיין נוכחת בכבדות במדינה הזו. נלחמים בטרור, ושואפים לשלום בו זמנית – אני חושב שעלינו לעשות את שניהם. גרמניה מוכנה לתמוך בשניהם. אנו עומדים לצד ביטחונכם מהיום הראשון, היום, ולעד, ואנו מוכנים לעבוד עם כל מי שמוכן לכך, כולל שכניכם באזור, למען השלום, הסבל לא יכול להימשך לנצח.
כשהוא מסיים: "אולי זה מה ש-60 שנות יחסים גרמניים-ישראליים יכולים ללמד אותנו היום – שלום אפשרי. פיוס אפשרי, אפילו מהתהום העמוקה ביותר. בעזרת אומץ ומעורבות של רבים, מי ייתן וישראל תשגשג בשלום עם שכניה, בשלום עם עצמה. גרמניה לצידכם. תודה״








0 תגובות