רה"מ והרצוג היום, גנץ מחר

"המדינה הכי חשובה באירופה" - הנשיא הרצוג וראש הממשלה נתניהו, נפגשו עם נשיא גרמניה 

ראש הממשלה ונישא המדינה נפגשו היום עם נשיא גרמניה שהגיע לביקור בישראל | נתניהו שיבח את ההזדמנות להעמיק קשרים עם "המדינה הכי החשובה באירופה" | הרצוג: "אני גאה להעניק לך היום את עיטור הכבוד הנשיאותי של מדינת ישראל -על עשרות שנים של אומץ מוסרי | מחר ייפגש גנץ עם הנשיא הגרמני (מדיני)

נתניהו ונשיא גרמניה (צילום: קובי גדעון, לע״מ)

ראש הממשלה נפגש הערב (שלישי) בלשכתו בירושלים עם נשיא גרמניה, פרנק-ואלטר שטיינמאייר.

נתניהו התייחס בעדכון היומי שלו לביקורו: "בעוד זמן קצר יגיע לכאן נשיא גרמניה, זו המדינה הכי חשובה באירופה ואנחנו מטפחים את הקשר איתה, אני בטוח שזו תהיה שיחה מעניינת" אמר ראש הממשלה.

מחר (רביעי), יו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ, צפוי להיפגש עם נשיא גרמניה, פרנק-ואלטר שטיינמאייר, במלון המלך דויד בירושלים

נתניהו ונשיא גרמניה (צילום: קובי גדעון, לע״מ)

בתוך כך, נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק, את ״עיטור הנשיא״ לנשיא גרמניה כחלק מציון 60 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין גרמניה לישראל.

נשיא המדינה התייחס ואמר: “הבוקר שוחחתי עם עידן אלכסנדר ועם משפחתו המופלאה. זו הייתה שיחה מרגשת מאוד. בירכתי את עידן בשובו הביתה בשם אזרחי ישראל, ואמרתי לו עד כמה אנחנו גאים בו ובמשפחתו. עידן אלכסנדר הוא גיבור אמיתי".

כשהוא מוסיף: אנו "מצפים בקוצר רוח לשובם של כל אחינו ואחיותינו. הם צריכים להיות בבית, ולא ננוח עד שיהיו כאן. בעיניי, אין הזדמנות ראויה יותר להעניק את עיטור הכבוד הנשיאותי של מדינת ישראל לאחד מידידיה הגדולים ביותר של ישראל, ולחבר אישי ותיק ויקר שלי – נשיא גרמניה, פרנק-ולטר שטיינמאייר".

הרצוג המשיך ונאם: "כאשר ביקרת בישראל וביד ושם, עמדת שם ואמרת: ‘אנו, הגרמנים, נושאים באשמה שאינה ניתנת להבנה’. לא ביקשת מחילה – דרשת אחריות מעצמך וממדינתך. זו ההתגלמות של מנהיגות".

נשיא גרמניה, פרנק-ואלטר שטיינמאייר אמר: ״ישראל, ההיסטוריה הגאה שלה, עלייתה הבלתי נתפסת מהאפר של השואה ועד להיותה בית לעם היהודי, כמו גם אידיאל של דמוקרטיה חסרת פחד, מגדלור של אנושיות בים של סכסוך וכאב. ישראל, אנשיה, מוחותיה, קולותיה – מגוונים וצבעוניים ככל שיהיו – מהיום הראשון התאהבתי במדינה הקטנה, האמיצה זו שתמיד נאבקת, ובאנשיה. אתם השראה עבורי".

כשהוא מוסיף: "המשאלה העמוקה ביותר שלי הלילה היא שישראל הזו תשרוד ותשגשג שוב. לכן אני מקבל את העיטור הזה בהכרת תודה ובענווה. זה כבוד גדול, אך גם קריאה לפעולה בימים חשוכים. השבעה באוקטובר היה היום הנוראי ביותר עבור העם היהודי מאז השואה. לעולם לא אשכח את ההליכה שלנו בקיבוץ בארי, רק כמה שבועות לאחר המתקפה – הדם, האפר, הכאב שאי אפשר לתאר".

הנשיא הגרמני המשיך בנאומו: "הלילה, אני חושב על החטופים, אלה שעדיין מוחזקים בידי הטרוריסטים, בכלובים ובמנהרות, ואני חושב על משפחותיהם. החטופים צריכים לחזור הביתה – החיים והמתים, ללא קשר לדרכונם. הטראומה של השבעה באוקטובר עדיין נוכחת בכבדות במדינה הזו. נלחמים בטרור, ושואפים לשלום בו זמנית – אני חושב שעלינו לעשות את שניהם. גרמניה מוכנה לתמוך בשניהם. אנו עומדים לצד ביטחונכם מהיום הראשון, היום, ולעד, ואנו מוכנים לעבוד עם כל מי שמוכן לכך, כולל שכניכם באזור, למען השלום, הסבל לא יכול להימשך לנצח.

כשהוא מסיים: "אולי זה מה ש-60 שנות יחסים גרמניים-ישראליים יכולים ללמד אותנו היום – שלום אפשרי. פיוס אפשרי, אפילו מהתהום העמוקה ביותר. בעזרת אומץ ומעורבות של רבים, מי ייתן וישראל תשגשג בשלום עם שכניה, בשלום עם עצמה. גרמניה לצידכם. תודה״

נשיא המדינה עם מקבילו הגרמני (צילום: מעיין טואף/ לע״מ)
נשיא המדינה עם מקבילו הגרמני (צילום: מעיין טואף/ לע״מ)
נשיא המדינה עם מקבילו הגרמני (צילום: מעיין טואף/ לע״מ)
נשיא המדינה עם מקבילו הגרמני (צילום: מעיין טואף/ לע״מ)

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (88%)

לא (12%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני:

רה"מ והרצוג היום, גנץ מחר

ראש הממשלה ונישא המדינה נפגשו היום עם נשיא גרמניה שהגיע לביקור בישראל | נתניהו שיבח את ההזדמנות להעמיק קשרים עם "המדינה הכי החשובה באירופה" | הרצוג: "אני גאה להעניק לך היום את עיטור הכבוד הנשיאותי של מדינת ישראל -על עשרות שנים של אומץ מוסרי | מחר ייפגש גנץ עם הנשיא הגרמני (מדיני)

|

"מאבק משמעותי ביוקר המחיה"

מליאת הכנסת אישרה את הצעת 'חוק הבנקאות', שקובעת כי לראשונה בישראל - תתקיים תחרות על מאגר הפיקדונות | על פי ההצעה: "הבנקים לא יוכלו להתנות פתיחת פיקדון בפתיחת חשבון עובר ושב, והאזרח יוכל להפקיד את כספו בכל בנק בו ירצה גם אם חשבונו לא מתנהל באותו הבנק" (כנסת)

|

העדכון היומי | צפו

ראש הממשלה נתניהו ממשיך לפרסם את העדכון היומי בסרטון אותו הוא צילם בלשכתו | על השיחה עם החייל ששוחרר: זהו בוקר מאוד מרגש | החמאס נדב את עידן אלכסנר כי הוא מרגיש את הלחץ של חיילי צה"ל (פוליטי)

||
2

השיחה המרגשת

ראש הממשלה נתניהו בשיחה עם עידן אלכסנדר ששוחרר משבי החמאס: ״כל עם ישראל מאושר. אנו מוקירים את הסיוע האמריקני, ומעריכים מאוד את חיילי צה”ל שמוכנים לפעול בכל דרך, אם שאר החטופים האחרים לא ישוחררו״

|

"האדם לא צפוי"

ברקע ההסכם הישיר מול חמאס ללא תיאום ישראלי וההבנות עם החות'ים, תקף השר דודי אמסלם את התנהלותו של נשיא ארצות הברית טראמפ. בריאיון לכאן רשת ב אמר: "יש לנו עסק עם נשיא שקם בבוקר עם א' ובערב מחליט ב' אח"כ ג' ועושה ד'" (מדיני)

||
9
ש

נורא ואיום

מחזה מכמיר לב נצפה בבית העלמין 'סגולה': הזמנה חגיגית לשמחת בר המצווה של היתום הצעיר, הונחה על תלולית העפר המתגבהת מעל קברו הטרי של האב המנוח * "פגשנו מקרים שילד שם הזמנה על מצבת קברו של אביו – אבל פה עדיין אין מצבה והוא כבר צריך לחגוג בר מצוה..." (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

"זכותו, אבל"

בועדת חוקה של הכנסת, השמיעה הבוקר בת דודתה של החטופה שנרצחה בשבי ביקורת על הממשלה, ברקע שחרורו של עידן אלכסנדר | "מי ששחרר זו לא מדינת ישראל אלא נשיא ארצות הברית", קבעה. רוטמן השיב לה: "מי שרוצה לקחת את פועלה של המדינה ושל החיילים האמיצים ולזרוק הצידה - זכותו" (בכנסת)

||
1

"ארה"ב לא עושה מה שצריך"

ראש הממשלה טען היום בישיבת ראשי הקואליציה כי המשא ומתן לשחרור החטופים יתקיים רק לפי מתווה וויטקוף | לדבריו: "לא יינתנו ערבויות, והסכמה לסיום המלחמה תתממש רק אם חמאס יתפרק מנשקו" (מדיני)

|

בניגוד לעמדת נתניהו

הכנסת אישרה סופית כי החל מהכנסת הבאה, יבוטל הסדר ממשלת החילופים | את הצעת החוק יזמו חברי הכנסת רביבו, רייטן וקארין אלהרר | 84 חברי כנסת תמכו בהצעה, והיא עברה ללא מתנגדים או נמנעים (כנסת)

|

שחרור עידן אלכסנדר | התגובות

במערכת הפוליטית הגיבו בהתרגשות לשחרורו של עידן אלכסנדר | נתניהו: "זה הושג בזכות הלחץ הצבאי שלנו והלחץ המדיני שהפעיל הנשיא טראמפ" | ‏שר הביטחון: "אנחנו מחויבים לפעול בכל דרך עד שכל החטופים, ישובו ארצה | סמוטריץ': ""ברוך שובך, עידן!" (חדשות)

||
6

בניגוד לעמדת סולברג

בניגוד לעמדת הממשלה, בית המשפט העליון החליט כי ההליך למינוי נציב שירות המדינה יהיה בהליך תחרותי | השופט עמית: "מנגנון מינוי תחרותי יתרום לצורך למנוע חדירת שיקולים פוליטיים להליך המינוי של הנציב" | סולברג: "אין מקום להכניס את ההליך התחרותי בחזרה 'דרך החלון' באמצעות ביקורת שיפוטית" (חדשות)

||
6

עימות במליאה

השר דודי אמסלם תקף במליאת הכנסת את ח"כ מירב בן ארי: "תפסיקי לקרקר. כל היום היא רק מפריעה; את מפריעה מבוקר עד לילה, זה הדבר היחיד שאת עושה כאן" | בן ארי הגיבה: "תפסיק לדבר אליי ככה, מה עשית בכלל בחיים שלך?" | צפו בעימות (פוליטי)

||
10

ציטט אם לחלל חטוף

נשיא ארה"ב דולנד טראמפ אמר במסיבת העיתונאים: "חשבו שעידן אלכסנדר מת, והוא ישתחרר בחיים עוד שעתיים, וויטקוף עשה עבודה פנטסטית" | על איראן אמר הנשיא: "הם לא יכולים להחזיק בנשק גרעיני | על החות'ים: "אף אחד לא הצליח לעשות את מה שאנחנו עשינו" (מדיני)

|

מתקפה באופוזיציה

בפתח ישיבות הסיעה שנערכות ברקע ההיערכות הסופית לשחרורו של החייל החטוף עידן אלכסנדר, ראשי יש עתיד והמחנה הממלכתי, מתחו ביקורת על התנהלות הממשלה וגרירת הרגליים בסוגיית שחרור החטופים (פוליטי, מדיני)

||
3

"לא ניתן לפרט על זה"

חבר הכנסת ליברמן טען היום בפתח ישיבת הסיעה בכנסת את הטענה הלעוסה, כי יחסי ישראל וארצות הברית הגיעו לשפל - בגלל ראש הממשלה נתניהו, כמו כן הוא הסביר מהי התרומה שסיפקה ישראל | צפו (חדשות, פוליטי)

||
12

יפורסמו לאחר שימוע

מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, חשף בכנסת את דוחות הביקורת על כשלי 7.10 וחרבות ברזל, שטיוטות שלהם נשלחו לתגובות כללי הדרגים - המדיני, הצבאי והאזרחי | המבקר אנגלמן אמר: "הדוח"ות יתפרסמו כשהעבודה עליהם תסתיים" (בארץ)

||
1

"משפחה שכולה זה לכל החיים"

עימות כואב וקורע לב פרץ הבוקר (שני) במהלך דיון בוועדת הבריאות, בין גליה חושן, אם שכולה שבתה הדר הי"ד נרצחה במתחם הנובה, לבין יוסף (ג'וחא) אנגל, סבו של החטוף ששוחרר אופיר אנגל | לאחר חילופי צעקות הוועדה יצאה להפסקה | צפו (כנסת)

||
3
ש

עוצר נשימה

מה קורה כשמפגישים תכנון אדריכלי מתקדם עם נוף ירושלמי עוצר נשימה? התשובה נמצאת בפרויקט רמות קאנטרי החדש | בימים אלה מקימה קבוצת בית ירושלמי מתחם מגורים שמשנה את כל מה שחשבנו על בנייה בירושלים (נדל"ן)

כיכר בשיתוף בית ירושלמי|מקודם