"זה מחיר של הפקרות"

ח"כ אביגדור ליברמן קורא: "להחזיר את כל החוב לחות׳ים עם ריבית דה ריבית"

ח"כ ליברמן נשאל על רצונו להצטרף לקבינט המלחמה למרות הביקורת החריפה שהוא מותח על הממשלה | בנוסף, הסביר ליברמן בנאומו השבועי, על הנקמה שהחות'ים צריכים לקבל, מה הוא חושב על עסקת החטופים ועוד (חדשות, פוליטי)

יוני גבאי | כיכר השבת |
ליברמן, היום בכנסת (צילום: ללא קרדיט)

יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, דיבר היום (שני) כהרגלו מדי יום שני בפתח ישיבת הסיעה, השבוע מטבע הדברים, הנאום שלו עסק בנושאים הבוערים שעל הפרק - משחרור החטופים ועד לנקמה בחות'ים.

״פדיון שבויים", פתח ליברמן את נאומו בחדר הסיעה בכנסת, "הוא אחד המצוות הגדולות ביהדות, וכולנו מברכים ושמחים לראות את הילדים ואת האימהות חוזרות הביתה. כולנו חיים כרגע בדילמה ודיסוננס, בין הראש לבין הלב. אנחנו משלמים מחיר אדיר על עסקת השבויים והחטופים, וזה מחיר של הפקרות, ממשלה שהפקירה את תושבי הדרום, את הצעירים שבאו לשמוח במסיבה, אנחנו כרגע רואים את חמאס מהתל במדינת ישראל ומתעלל במשפחות החטופים".

לדברי ליברמן: "אנחנו נצטרך לשקם לא רק את ההרתעה הישראלית ולא רק את תחושת הביטחון אלא גם את הכבוד הלאומי, מדינת ישראל לא יכולה לרקוד לפי החליל של סינוואר. כל מה שקורה עם החות׳ים זה בלתי נסבל, אני דורש התייחסות כמו שצריך חייב להבהיר שנחזיר את כל החוב לחות׳ים עם ריבית דה ריבית (הטעות במקור - הועתק מדף הנאום. י"ג), וכמובן אנחנו כולנו מקווים לראות את שאר החטופים חוזרים הביתה ואנחנו חייבים להשלים את המשימה".

"להשלים אותה", טען ליברמן, "זה לחסל את חמאס, את ראשי החמאס וכמובן לחזור לשליטה ביטחונית ולחופש פעולה גם בעזה בדיוק כמו ביו"ש. אנו חייבים להשליט סדר בדרום לבנון, כל מה שקורה בצפון זה בלתי מתקבל על הדעת, ובלי שזורקים את חיזבאללה מעבר לליטני המשימה לא הושלמה. אני מקווה שקבינט המלחמה אכן יקבל החלטות נכונות ונראה תוצאות".

ליברמן הוסיף ואמר: "מטרות המלחמה הוגדרו באופן ברור ע"י הממשלה והקבינט, ובאותה ההגדרה כפי שהצהירו לציבור המטרות היו חיסול שלטון החמאס, חיסול ראשי החמאס וכמובן יצירת רצועת ביטחון לאורך הגדר וחופש פעולה מבצעי לכוחות הביטחון. לא שמעתי שמישהו שינה את יעדי המלחמה וכמובן כל היעדים הללו בלי השלמת המהלך בצפון, אינם מתקבלים על הדעת".

בנוגע לחיסול ראשי החמאס, אמר ליברמן: "יש הרבה שאלות ואני לא בטוח שהיום זה העיתוי הנוח להעלות את כולן. למשל ההצעה הנוכחית שהייתה מונחת על השולחן שבוע ימים. למה שבוע ימים התייסרו והתחבטו? נתניהו התייסר ואחרי שבוע קיבלו את אותה הצעה. אם כבר חיכיתם למה לא לחכות עוד כמה ימים ולהוסיף לחץ על חמאס ולקבל את כל החטופים בחזרה בפעימה אחת? איזה שיקולים היו פה? ביטחוניים או פוליטיים אלקטורליים נטו? ואותו הדבר ההבטחה של ראש הממשלה שהצהיר שנציגי הצלב האדום יבקרו את שאר החטופים שבידי החמאס, מה עם ההבטחה הזאת?".

לדבריו, "גם עיתון 'לה פיגארו׳, מדווח שראש הממשלה התחייב בפני הקטרים לא לחסל את ראשי החמאס, איך זה מסתדר עם ההנחיה שהוא נתן בהצהרה שלו למוסד , באפן פומבי,לחסל את כל ראשי החמאס בכל מקום בעולם? ולמה לא נסגר עדיין השופר העיקרי של חמאס- אלג׳זירה שממשיכה לשדר מכאן? את התשובות נדרוש בהמשך".

לגבי רצונו להיכנס לקבינט ניהול המלחמה, אמר ליברמן: "אני מתכוון להביע דעה אחרת, לא חלק מהקונספציה. כרגע כל חברי הקבינט מחזיקים בקונספציה הישנה. אני גם אמרתי שברגע שמזמינים אותי לקבינט המלחמה בזמן מלחמה אין שיקול דעת, אני לא עוסק כרגע בפוליטיקה, ולכן אני אומר שאם יזמינו אותי אין ספק שאצטרף ואשמיע עמדה הפוכה, כי על כל מה שקורה, יש לי בלשון המעטה הרבה מאוד ביקורת".

"אני חושב", הוסיף ליברמן, "שמתנהלים בצורה לא נכונה. לא במקרה כל כך מתעקשים, כל חברי הקבינט, לא להזמין אותי להיות חלק מהקבינט הזה, הם לא רוצים דעה אחרת, הם רוצים הצבעות בפה אחד. ואני אציג את התפיסה ההפוכה ואת זה בדיוק הם רוצים למנוע".

על עסקת החטופים הבהיר ליברמן, "אנחנו צריכים לברך על כל אחד שחוזר, ואנחנו באמת מקווים שכל אלה שתרם חזרו נחזיר אותם, לכן כל השאר כרגע פחות חשוב. אני כן אבל אומר שמפריע לי שאנחנו מפטפטים את עצמנו לדעת, מדברים יותר מידי וחמאס באמת מנצל את זה גם כדי לסחוט את מדינת ישראל, גם כדי להתעלל במשפחות החטופים ומנצל את הפטפטת הזאת כנשק פסיכולוגי כנגדנו. הדיבורים הבלתי פוסקים חושפים את המקום החלש שלנו לאויבים, תסתכל מה קורה במדיה החברתית בעולם הערבי, עד כמה הם ערים לחולשה הזאת שלנו ולכן צריך לדבר פחות בנושא הזה, ולעשות יותר".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר