סוער בכנסת

ח"כ יאסין: "65% מהעניים בישראל הם ערבים וחרדים", ח"כית מהליכוד צעקה לעברה

חברת הכנסת אימאן חטיב יאסין מרע"מ, אמרה היום, יום רביעי, במליאת הכנסת, כי "65% מהעניים בישראל, הם ערבים וחרדים". חברת הכנסת צגה מלקו מהליכוד, הגיבה לדבריה של יאסין, ואמרה לה: "זה לא נכון, את לא יכולה לתת רק לערבים ולחרדים, מה עם שאר האוכלוסייה?" | פוליטי

יוני גבאי | כיכר השבת |
החרפת העוני בקרב ילדים (למצולמים אין קשר לכתבה) (צילום: Photo by Michael Giladi/Flash90)

חברת הכנסת אימאן חטיב יאסין מרע"מ, אמרה היום, יום רביעי, במליאת הכנסת, כי "65% מהעניים בישראל, הם ערבים וחרדים".

עוד אמרה הח"כית: "אני חושב שהאחריות המוטלת על המדינה ועל הממשלה הזאת, היא לדאוג באופן עיקש להוריד את רמות העוני בתוך החברה הישראלית".

חברת הכנסת צגה מלקו מהליכוד, הגיבה לדבריה של יאסין, ואמרה לה: "זה לא נכון, את לא יכולה לתת רק לערבים ולחרדים, מה עם שאר האוכלוסייה?".

יאסין השיבה: "אני לא אמרתי רק ערבים וחרדים, אלא רק כמה אחוזים מתוכם. צריך גם להגיד את האמת ולהסתכל לזה בעיניים. כל אחד יכול לדבר על מה שהוא רוצה במקום הזה. מה קרה?".

דו"ח העוני לשנת 2022 של הביטוח הלאומי פורסם הבוקר לפני שבוע והוא חשף כי כמעט שני מיליון (1.98 מיליון) איש ואישה בישראל חיים מתחת לקו העוני, בהם 873.3 אלף ילדים, 152.5 אלף אזרחים ותיקים ו-949.6 אלף בגיל העבודה.

בסך הכל, לפי הדו"ח, שיעור העוני בכלל האוכלוסייה עומד על כחמישית מהציבור, 20.2%, ללא שינוי משנת 2021.

מהנתונים המופיעים בדו"ח עולה כי בשנת 2022 נרשמה עלייה בעומק העוני ובחומרתו כמעט בכל קבוצות האוכלוסייה, אחד המוקדים הבולטים שהמצב החריף בהם הוא תחולת העוני בקרב ילדים שקיימת בה מגמת עליה בעוני - בשיעור נמוך - מול שנה קודמת. לעומת זאת, תחולת העוני של אזרחים ותיקים ירדה לעומת זאת מ-15% ל-12.7% כתוצאה מהגדלת קצבת השלמת הכנסה לאזרחים ותיקים והרחבת הזכאות, אולם עדיין מדובר על קשישים רבים שמתמודדים עם מצוקה כלכלית.

בנוסף, ההכנסה החציונית נטו לנפש שקו העוני מוגדר כמחצית ממנה, עלתה ריאלית ב-2022 בשיעור של 1.9%. קו העוני עמד על הכנסה חודשית של 3,076 שקלים לנפש, לעומת 2,892 ב-2021.

העיר הענייה ביותר מבין היישובים שבהם יותר מ-80 אלף תושבים היא מודיעין עילית, בה כמעט חצי ממשקי הבית (49.7%) מוגדרים עניים. מיד אחריה עומדת ירושלים, עם תחולת עוני של 38.1% ממשקי הבית, אחריה בית שמש (36%) ובני ברק (31.4%). ארבע הערים הללו עומדות בפער משמעותי מאוד משאר היישובים בישראל: תחולת העוני בעיר הגדולה הבאה אחריהן, נתניה, צונחת ל-20.9%.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר