ומי כן הצטרף בפעם השניה?

אירוע חריג: מדוע שרה נתניהו לא הצטרפה הפעם לנסיעת רה"מ לנשיא טראמפ?

ראש הממשלה בנימין נתניהו המריא לוושינגטון לפגישה עם הנשיא דונלד טראמפ, מי שבאופן חריג לא הצטרפה לנסיעה, היא רעייתו, שרה נתניהו, שייתכן ותטוס בשבוע הבא (חדשות בעולם)

נתניהו לצד רעייתו (צילום: פלאש 90)

ראש הממשלה מסר הבוקר (שלישי) הצהרה קצרה לתקשורת, רגע לפני המראתו לוושינגטון לפגישה עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, נסיעה אליה לא הצטרפה רעייתו, שרה נתניהו.

רעייתו של ראש הממשלה נוהגת להצטרף אליו תדיר לנסיעות לחו"ל ובמיוחד לארצות הברית - דבר שלא פעם מעורר ביקורת, אך הפעם באופן חריג היא לא הצטרפה.

על פי הדיווח של גילי כהן, ייתכן והגברת נתניהו תצטרף לבעלה - ראש הממשלה בשבוע הבאה ואף נערכים לכך, כל זאת במידה והנסיעה תתארך מעבר לצפוי.

עוד היא מדווחת, כי מי שמצטרף בפעם השניה לטיסת נתניהו לארצות הברית, הוא השגריר בארץ מייק האקבי, שנוסע יחד עם נתניהו בכנף ציון, כשנשאל מדוע הוא נוסע ביחד עם רה"מ, הוא השיב: "זה אומר שאגיע מהר יותר לארה"ב".

נתניהו נאם קודם יציאתו מהארץ ואמר: "אני יוצא עכשיו לארצות-הברית, לנסיעה השביעית שלי, להיפגש עם הנשיא טראמפ מאז שהוא נבחר בקדנציה השנייה. זה כמובן לא כולל את הביקור הבלתי-נשכח שלו בישראל והנאום שלו בכנסת.

"אני חושב שהדברים האלה משקפים את הקרבה הייחודית והיחסים יוצאי הדופן שיש לנו עם ארצות-הברית, לי אישית עם הנשיא ולמדינת ישראל עם ארצות-הברית, דבר שלא היה כמוהו בתולדותינו.

"בנסיעה הזאת אנחנו נדון בשורה של נושאים, עזה, האזור, אבל כמובן בראש ובראשונה במשא-ומתן עם איראן. אני אציג בפני הנשיא את התפיסות שלנו לגבי העקרונות במשא-ומתן, העקרונות החשובים, ובעיני הם עקרונות חשובים לא רק לישראל, אלא לכל מי שבעולם רוצה שלום וביטחון במזרח התיכון".

הפגישה של ראש הממשלה נתניהו עם הנשיא טראמפ תערך מחר, לאחר שבסוף השבוע האחרון ביקש נתניהו את הפגישה וטראמפ נעתר לבקשה.

נתניהו מעוניין להציג לנשיא את הקווים האדומים - כפי שהוא רואה אותם בהיכרותו עם הסוגייה האיראנית - למשא ומתן שמנהלת ארה"ב עם איראן.

בישראל חוששים כי המשא ומתן יתמקד רק בסוגיית הגרעין האיראני ולא יכלול את סוגיית הטילים הבליסטיים המאיימים על ישראל.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (83%)

לא (17%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
שרה לא בארץ היא במיאמי עם יאיר הבן כבר הרבה זמן תבדקו עיתונאי בשקל
שרה
חזרו שניהם שבוע שעבר
חי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: