

ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות של הכנסת בראשות ח"כ עודד פורר התכנסה לדיון בנושא תוכניות הממשלה למאבק באנטישמיות ברשתות החברתיות - תקציב ופעילות. מטעם משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות השתתף בדיון ראש אגף בכיר ליוזמות, רון ברומר.
מאז מתקפת הטרור של 7 באוקטובר ותחילת המלחמה בעזה, משרדי הממשלה השונים משקיעים סכומים גדולים של כסף ביצירת קמפיינים להסברה ישראלית ברשתות החברתיות. בדיונים שונים עלה על ידי משרדי הממשלה, כי תכנים ממומנים שלהם מוסרים מחלק מהרשתות, מכיוון שהם נושאים סממנים של מדינת ישראל.
"מאז תחילת המלחמה פעלנו להפצה של תכנים ברשתות החברתיות, ונתקלנו בהסרה של תכנים מכיוון שהם היו מלווים בסמלי המדינה", סיפר ברומר ממשרד התפוצות והמאבק באנטישמיות, שהוציא יותר מ-23 מיליון שקלים לפרסום ברשתות. "אנחנו עובדים עם עשרות גופים בחברה האזרחית שעסוקים במאבק באנטישמיות. פרסום של ארגונים אזרחיים ברשתות החברתיות יעיל יותר מאשר משרדי הממשלה".
יו"ר הוועדה, ח"כ פורר, סיפר כי ביקש מהממשלה ליישם חקיקה שתאפשר להפעיל סנקציות על רשתות חברתיות להסרת תכנים אנטישמיים, ואמר כי ישראל צריכה לאמץ את החקיקה האירופית בכל הקשור לסנקציות על רשתות. "הרשתות החברתיות נמצאות בג'ונגל פרוץ לחלוטין ופועלות רק מתוך רצון טוב", אמר פורר.
"הרשתות החברתיות בחרו שלא להגיע לדיון הנוכחי מכיוון שהן לא מעוניינת לקבל ביקורת מטעם הכנסת. בצורה שבה ישראל נוהגת היום, אין אפשרות להילחם בתכנים אנטישמיים ברשתות. תכנים אנטישמיים מובילים לפעולות אנטישמיות ברחבי העולם. המערכות להסרת תכנים אנטישמיים ברשתות עובדת בצורה לא מספיק יעילה".
"להשיק קמפיינים משני תודעה"
מוריה שלום, מנכ"לית לשכת הפרסום הממשלתית (לפ"מ), אמרה בדיון כי הארגון שהיא עומדת בראשות הוא הגורם המבצע של כל משרדי הממשלה בכל הקשור לפרסומים, והתייחסת לרשת טיקטוק שהסירה פרסומים של מדינת ישראל.
"טיקטוק הסירה תכנים שהיו תחת הסלוגן 'יחד ננצח' בליווי של סמל המדינה. העלינו סרטון לטיקטוק שעוסק במלחמה, ולאחר שלוש דקות הוא ירד בשל המדיניות של הרשת החברתית הזאת", סיפרה שלום. "במהלך המלחמה קיבלנו פניות מגופים אזרחיים, שנתקלו אף הם בהסרת תכנים ברשתות וביקשו שנסייע להם".
0 תגובות