ברקע תקיפות צה"ל בלב סוריה

שר החוץ: "מה עוד צריך לקרות כדי שהקהילה הבינלאומית תשמיע את קולה?"

שר החוץ סער על המתרחש בסוריה: " אנחנו רואים פה תופעה שחוזרת על עצמה של התנכלות למיעוטים עד כדי רצח ופוגרומים" | חבר הקבינט אלי כהן: "לפני מספר שבועות בפגישות שלי בוושינגטון וגם בארץ עלתה אפשרות לנורמלזציה עם לבנון וסוריה" (חדשות)

מצ״ב סינק של השר סער על סוריה (צילום: לע"מ)

שר החוץ מסר מוקדם יותר היום (רביעי) הצהרה לתקשורת בה התייחס למצב המתרחש בשעה זו בשטח סוריה.

סער פתח את דבריו: "האירועים האחרונים ב: בעצם, מה אנחנו רואים כאן? אנחנו רואים פה תופעה שחוזרת על עצמה של התנכלות למיעוטים עד כדי רצח ופוגרומים בסוריה. לפעמים זה כוחות המשטר, לפעמים זה מיליציות ג’יהאדיסטיות שהן הבסיס של המשטר, ובדרך כלל זה גם וגם. אבל בסופו של דבר, בואו נראה מה קרה תוך פחות מחצי שנה".

שר החוץ הוסיף: "בהתחלה - מעשי רצח המוניים כלפי העלאווים בצפון-מערב סוריה, בהיקף מאוד רחב. שעשעה אותי מאוד בשעתו האמירה של המשטר הסורי שהם יקימו ועדת חקירה עצמאית ובלתי תלויה לחקר אותם אירועים. אגב, אולי אתם שמעתם - אני לא שמעתי מה היו מסקנותיה עד עכשיו, של אותה ועדה ״בלתי תלויה״.

על הדרוזים המתגוררים בסוריה: "אנחנו רואים את אותם הדברים נמשכים כלפי כל המיעוטים בסוריה. כלפי הכורדים, יש כל הזמן מעשי איבה בחלק הצפוני של סוריה. אתמול נשרפה כנסייה עתיקה על ידי חמושים בצפון מחוז א-סווידא. אני מזכיר שרק לפני שבוע היה פיגוע מאוד קשה בכנסייה אחרת, שבוצע על ידי דאע״ש, גם כן בסוריה. וכמובן, אנחנו רואים את זה ביתר שאת בשתי היממות האחרונות כלפי העדה הדרוזית".

לדבריו: "היה גל כזה קודם לכן, לפני חודשיים וחצי באזור דמשק, שהסתיים אחרי פעולות שלנו, גם מדיניות וגם צבאיות. אבל כעת, מה שקורה בסווידא – ראיתם כולכם תמונות קשות מאוד של רצח אזרחים, של השפלת אזרחים. ואני מעלה את השאלה: מה עוד צריך לקרות כדי שהקהילה הבינלאומית תשמיע את קולה? מה עוד צריך לקרות? למה עוד מחכים?"

סער הבהיר: "האינטרסים שלנו בסוריה הם ידועים, מצומצמים וברורים. קודם כל - לשמור על סטטוס-קוו באזור דרום סוריה, שהוא סמוך לגבולנו גם, ולמנוע התפתחות של איומים כלפי ישראל במרחב הזה. הדבר השני - למנוע פגיעה בעדה הדרוזית, שיש לנו איתה, עם האזרחים הדרוזים כאן בישראל, קשר אמיץ וחזק".

אני רוצה רק להזכיר: "זה לא משטר שנבחר באופן דמוקרטי. כי לפעמים, כשאני נמצא בפגישות מדיניות, מדברים איתי על ״טרנזישן״ - זה לא משטר שנבחר, בכלל. זה משטר שבכוח הזרוע ירד מאידליב לאזור דמשק, תוך ניצול תנאים מסוימים, ולקח את השליטה בכוח הזרוע, כאשר אותה חוקה, כמובן בלתי-דמוקרטית שהוא גיבש זכתה לדחייה מחלקים נרחבים".

סער סיים את הצהרתו: "איננו נכנסים לכל הדברים האלה. הגדרתי כרגע את האינטרסים, שפגיעה בהם אינה יכולה לעבור, בעינינו, לסדר היום. ואני משוכנע - גם אם לפרק זמן מסוים זה נראה אחרת, שאם המשטר בדמשק לא יתעשת על עצמו, הוא בסופו של דבר יתרחק מכל היעדים המרכזיים שהוא הציב לעצמו, ובראשם משילות והשגשוג כלכלי. ולכן טוב שתהיה התעשתות והשבת הסדר על כנו".

שר האנרגיה, אלי כהן, אמר מוקדם יותר - בועידת מרכז השלטון המקומי כי "הדרוזים, הם בעלי הברית שלנו וזה לא טריוויאלי שמדינת ישראל באה ופועלת בסוריה".

לדבריו: "לפני מספר שבועות גם בפגישות שלי בוושינגטון וגם בארץ עלתה אפשרות לנורמלזציה עם לבנון וסוריה, יש מספר תנאים. אחד התנאים הוא מרחב חייץ של 50 ק"מ להבטיח שטורקיה לא תקים בסיסים בסוריה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (76%)

לא (24%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: