מה אוכלים היום?

תבשיל עדשים ירוקות שאפשר להפוך לסלט

במתכון הבא, תוכלו להכין את העדשים כתוספת לכל מנה עיקרית או להמשיך איתן לסלט מרענן שהוא בעצם ארוחה שלמה טעימה ומשביעה שמתאימה בול לימים חמים (מתכונים, אוכל)

עדשים ירוקות - תוספת שהופכת לסלט (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות (400 גרם) עדשים ירוקות יבשות
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים ומעט אבקת מרק
  • 3 כוסות (750 מ"ל) מים
  • 2 שיני שום גדולות, מרוסקות
  • 2 עלי דפנה, יבשים או טריים
  • 4 גבעולי תימין או 1/2 כפית תימין מיובש
  • 2 מקלות סלרי, חתוכים ל-3

לסלט:

  • 500 גרם עגבניות שרי, חצויות או חתוכות ל-4
  • 4 מלפפונים, קצוצים
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים דק
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 180 גרם גבינת פטה מפוררת

רוטב לסלט:

  • 4 כפיות גרידת לימון
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 2 שן שום, כתושות
  • 2 כפיות סוכר (אופציונלי)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה את כל מרכיבי העדשים בסיר גדול על אש גבוהה ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 20 דקות לעדשים במרקם אל דנטה או 25 דקות לעדשים רכות. מסירים מהאש ומסננים את העדשים, כך שרק הן ייוותרו מכל מה שבסיר.

2. בצנצנת אטומה מנערים היטב את כל מרכיבי הרוטב לסלט.

3. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מחצית מכמות גבינת הפטה ואת רוב הרוטב לסלט. סמוך להגשה, מפזרים מעל הסלט את הפטה שנותרה, יוצקים מעל את שאר הרוטב ומגישים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בסלטים:

לכבוד שבת קודש

כיצד תכינו סלט מלפפונים מרענן ופריך שישדרג כל ארוחה?

סלט המלפפונים הזה הוא בדיוק מה שצריך כדי לרענן כל ארוחה! עם קוביות קטנות של מלפפון, בצל סגול, צנונית ושמיר קצוץ, הוא מלא בטעמים טריים ופריכים, רוטב מיונז קרמי וקרוטונים פריכים מעל – פשוט מושלם! (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל||
3

טבעוני, צמחוני ועכשיו גם צבעוני

גם אנחנו הופתענו: זה מה שאוכל צבעוני עושה לגוף שלכם

רוצים לישון טוב יותר? לתפקד במקסימום במשך היום, או אפילו עור פנים צעיר ובריא יותר? אתם יכולים להשתמש בתרופות וכדורים, אבל כדאי לכם להשתמש קודם בצבעים של האוכל • בריא יותר, טעים יותר וטבעי יותר • הכירו את השפעת הצבעים שבאוכל (בריאות)

כיכר אוכל|

 קראנצ'י

סלט פלפלים ופטריות: פיצוץ של צבע וטעם בכל ביס 

מתכונים לסלטים כבר ראיתם הרבה, אבל סלט פטריות כזה, עם שילוב ייחודי של מרקמים וטעמים, עוד לא טעמתם! הפטריות הלבנות העסיסיות, הפלפלים הצבעוניים והרוטב סויה יוצרים סימפוניה של טעמים שתיזכרו עוד הרבה זמן- זה הזמן להתחדש עם סלט חדש לשבת (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל|

בריא וטעים

סלט חלומי מפנק במיוחד לחג השבועות!

בין כל הפשטידות, הרביולי והעוגות המתוקות, אתם חייבים לאכול גם משהו בריא • פנקו את עצמכם עם סלט בריא ופיקנטי שישתלב היטב בסעודה החלבית בחג. בתאבון! (אוכל ומתכונים).

אוראל בראל||
3

תוצרת בית

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

למרות שאתם יכולים לקנות עגבניות במכולת כל השנה, הן תמיד מחווירות לעומת העסיסיות והבשלות שלהן בקיץ, כשנקנות בשוק. אבל מסתבר שטפטוף של שמן וסיבוב קצר בתנור יכולים להוציא מתיקות וטעם אינסופיים גם מהירקות הכי תפלים והסלט הזה כאן כדי להוכיח זאת. טיפ קטן: אנו תמיד שומרים עגבניות על אדן החלון, רצוי בשמש או במקום אחר חמים במטבח, כי כך הן ממשיכות להבשיל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|
ש

דירות יוקרה

180 מטר מהים: 46 יחידות קרקע למכירה בחדרה

הרובע החדש שיוקם בעיר צפוי למשוך אליה עשרות אלפי תושבים חדשים | חברת א. גלובל נדל”ן החלה בשיווק יחידות קרקע מאושרות למגורים לבנייני יוקרה ‘תכלת על המים’, המציעים דירות יוקרה בחדרה – 180 מטר מהחוף בקו הראשון לים – ללא הפרעות (נדל"ן)

כיכר בשיתוף א. גלובל נדל"ן|מקודם

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

אוהבים סלט תפוחי אדמה אבל מתעבים מיונז? נסו את סלט התפודים בגריל הזה, במקום. שלבו תפוחי אדמה אדומים משובחים עם רוטב העשוי מחומץ, שמן זית, חרדל, עירית, שמיר ושום. קשטו בפטרוזיליה קצוצה להשלמת המנה ותהנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

זה לא סלט הטונה הרגיל שלכם, ברור. זה סלט טונה עם טוויסט שמשדרג אותו בכמה וכמה רמות. הגישו אותו מעל עלי חסה פריכים, במקום לחם (מרענן!) ותקבלו מנה משביעה, זולה וגדושה בחלבון, המתאימה לארוחת ערב קלילה או לנשנוש בין הערביים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
4

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

שף אלימלך לוין עם מתכון לסלט חובה בשולחן שבועות ראוי: סלט קיסר עם קרוטונים ורוטב שום נהדר. עובדה משעשעת, הסלט הזה נולד בטעות, כששף איטלקי הכין לסועדים סלט מהרכיבים האחרונים שנותרו לו בסוף יום עמוס - ומאז הכל היסטוריה (מתכונים לשבועות, אוכל)

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן||
3

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

בטטות נימוחות, קינואה, פטריות מוקפצות, גרגירי חומוס, אבוקדו ושלל ירקות שמאחדים את הכל למנה מושלמת לחום שמשתולל שם בחוץ - סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

שני הרכיבים העיקריים של הסלט הזה הם הבטטות וגרגירי החומוס שצולים ביחד בתנור ורוטב הטחינה המושלם - משם, קחו אותו לאן שאתם רוצים. אפשר להוסיף קינואה, אבוקדו, קייל, כרוב, עגבניות, מלפפונים וכל רכיב אחר שמתאים לכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|
ש

השקעה במתחם העתיד של רחובות והשפלה:

קרקע פרטית בטאבו בשכונה החדשה של רחובות, ׳גן הנשיא׳, ב- ₪199,000 בלבד!

״משקיעים שזיהו את הפוטנציאל ורכשו קרקע במתחם לפני מספר שנים נהנים היום מעליית ערך של מאות אחוזים, אין לנו ספק שזה מה שיקרה גם עם השכונה החדשה המתוכננת״, אומרים בחברת השיווק (נדל"ן)

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן|מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

סלט שמגיע מהעיר פירנצה שבטוסקנה, איטליה והשילוב המרכזי בו עגבניות עסיסיות, ולחם מאתמול - או חלה משבת. במתכון הבא הוספנו פלפלים קלויים ובמיה פריכה וזה פשוט מעולה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

כרוב סגול הוא מוצר שמשפחתי אוהבת במיוחד - ובכל צורה. הפעם נתבקשתי ליצור ממנו מנה בסגנון המזרח הרחוק וכך עשיתי: עם ירקות פרוסים דק, שומשום קלוי ורוטב חמצמץ טעים טעים. הכינו מראש כמות נאה של סלט ותבלו אותו לקראת ההגשה (מתכונים, אוכל)

חיה דר||
1

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

מדי פעם (כל חודש), כשאנחנו מעלים קילו או שניים (חמישה), אנו פוצחים בדיאטה (אכילה נכונה) כדי לחזור לגזרה ואחד מהדברים שעוזרים לנו בתהליך הוא תבשיל הקינואה הזה. טעים, צבעוני, מתקתק קלות בגלל הבטטות והבצל המטוגן, משביע וקל להכנה. לא צריך יותר כלום (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
1

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

הסלט הכי אלגנטי בספר בגרסה צמחונית בריאה יותר עם רוטב טחינה נפלא. לגרסה טבעונית, תוכלו להשמיט את הגבינה וללכת על יוגורט צמחי. מתכון לסלט קיסר שמורכב מעלי חסה רעננים, קוביות לחם פריכות ורוטב שמאחד את הכל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

סלט קר ומרענן שהוא בעצם ארוחה שלמה. הפתיתים מהווים בסיס "יציב" ומשביע לסלט וסופגים נהדר את טעמי הרוטב הלימוני שמשולב בו גם בזיליקום ומעט דבש. אפשר להחליף את הפתיתים בקינואה, פסטה או כל דגן מבושל אחר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן||
1
ש

זה בלתי אפשרי!!

דום לב בבני ברק: השקדן בן ה-40 נפטר בפתאומיות

בעודו כותב חידושי תורה על ספירת העומר, התמוטט הרה"ג ר' יניב מנדני ונפטר בביתו • הותיר אחריו אלמנה שבורה ורצוצה, ושישה יתומים רכים • אבל כבד בחולון בה גדל ובבת ים בה היה לומד רוב שעות היום • כל הפרטים (חרדים)

בשיתוף קופת העיר|מקודם|
4

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה - ואתם תחליטו לאיזו קטגוריה לשייך אותו: מתכון לסלט ברוקולי עם עגבניות שרי והפתעות טעימות נוספות עטופים יחד ברוטב "מיונז" טבעוני נפלא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן||
1

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כשבא לכם להתפנק עם ארוחת ביניים שוברת שגרה או לגרום לאורחים לחשוב שאתם שפים הו כה מדהימים - זה הסלט: מתכון לסלט על בסיס כל פרי הדר שאתם אוהבים עם עלים ירוקים ואבוקדו, כשהכוכב האמיתי כאן זה רוטב הוויניגרט ותוספת הבצל הכבוש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

ככה אנחנו אוהבים את הסלט שלנו: צבעוני, עם מרקמים מגוונים ורוטב נפלא שמאחד את הכל. טוב, שמישהו יקרא לאורחים, יש לנו סלט שיפיל אותם: מתכון לסלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

הבטיחו לנו חורף, אבל קיבלנו חום, יובש ושריפות. כלומר מזג אוויר שמזמין סלט עשיר וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה: סלט בטטות וגרגירי חומוס בשתי וריאציות, סלט פנצנלה, סלט דלורית וגבינת עיזים וסלט נודלס אסייתי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן||
1