מבצע 'שובו אחים' • עדכונים שוטפים

המצוד אחר חוטפי תלמידי הישיבה נמשך. 200 פלסטינים נעצרו עד כה, 41 מהם בלילה האחרון. צה"ל החל לפעול גם בשכם. כל הדיווחים והעדכונים בדיווח חי ומתעדכן (צבא)

פעילות כוחות צה"ל (צילום: דובר צה"ל)

07:51 - המנהל האזרחי פשט הלילה בליווי צה"ל על מוסדות השייכים לחמאס באזור חברון במטרה לאסוף מסמכים וחומרים שיוכיחו על פעילות טרור ביהודה ושומרון.

06:50 - 41 פלסטינים נעצרו הלילה, כאלף חיילי הנח"ל פעלו במחנה הפליטים בלאטה ובכפר עווארתה. לדברי גורם צבאי בכיר, בשכם שהייתה "בירת הטרור" מתנהל מבצע לניקוי אורוות.

01:30 - חיל האוויר תקף מספר יעדי טרור ברצועת עזה בתגובה לירי הרקטות לעבר ישראל.

00:53 - עזרא שאער, סבו של גיל-עד החטוף, ביקר בביתו של מרן הגר"ח קנייבסקי שאיחל בחום: "השם יעזור, שיצאו במהרה מצרה ומשביה". הגר"ח הורה שהגברים יתחזקו בלימוד הלכות שביעית והנשים יתחזקו בקבלת שבת מוקדם יותר.

23:14 - תינוקת בת כשנה וחצי ואמה נפצעו באורח קל בעקבות זריקת אבנים על רכבן בצומת עזון, סמוך לקרני שומרון. השתיים קיבלו טיפול רפואי במקום.

23:10 - כוחות צה"ל הצליחו לפגוע בחולייה, שכללה בין שניים לשלושה פלסטינים, בזמן שככל הנראה ניסו לחדור ליישוב כוכב בנימין שממזרח לרמאללה.

הם נורו על ידי החיילים. אחד הפלסטינים נפגע ופונה לבית החולים ברמאללה כשמצבו קשה מאוד. חשוד אחר נמלט מהמקום. גורמים בצה"ל: לא מדובר בניסיון החדירה הראשון בשבוע האחרון ליישוב.

23:07 - רקטה שוגרה מרצועת עזה לעבר אשקלון. הרקטה התפוצצה בשטח פתוח. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.

23:03 - הראשל"צ הגאון רבי יצחק יוסף הגיע לאלעד לבית משפחת יפרח, שבנם אייל הוא אחד משלושת תלמידי הישיבה שנחטפו ביום חמישי האחרון, שם נפגש עם אבי המשפחה.

בפגישה השתתפו גם רב העיר, הרב מרדכי מלכה, ראש העיר ישראל פרוש וסגר"ע צוריאל קריספל.

(צילום: כיכר השבת)
(צילום: כיכר השבת)

22:20 - דיווח: צה"ל חסם את הכניסה הראשית לכפר בית אמר ליד חברון, והקים מחסומים בכניסות אליו.

21:12 - דיווח: שישה פלסטינים נפצעו, אחד מהם קשה, מאש צה"ל בעימותים שפרצו במחסום קלנדיה. על פי הדיווח, צה"ל השליך רימוני גז והלם לעבר פלסטינים שהשתתפו בצעדה שהתקיימה לזכר ההרוג הפלסטיני ממחנה הפליטים ג'ילזון. במקביל, יידו הפלסטינים אבנים על החיילים. לאחר מכן ירה צה"ל כדורי גומי ואש חיה לעבר המפגינים.

מצה"ל נמסר כי במהלך מבצע החיפושים אחר שלושת החטופים בגדה התרחשה הפרת סדר בקלנדיה, שבמהלכה נעשה שימוש באמצעים לפיזור הפגנות וכי "לא התקבל דיווח על פצועים".

19:52 - שלושה בני אדם נעצרו בצומת גוש עציון בגין הפרת סדר בהפגנה לשחרור שלושת תלמידי הישיבה החטופים שנערכה במקום. השלושה נלקחו לחקירה.

19:41 - מספר אלמונים השחיתו את רכבו של קצין צה"ל שסיפק ציוד לכוח מג"ב שנמצא ביישוב יצהר. האלמונים הצליחו להימלט מהמקום. המשטרה פתחה בחקירת נסיבות האירוע.

19:25 - אופיר שאער, אביו של הנער החטוף גיל-עד: "אומרים לנו שאנחנו משדרים עוצמה, אבל אני חייב להגיד לכם שהעוצמה הזו באה מכם. תמשיכו להתפלל, לחזק אחד את השני ולחזק את כוחות הביטחון וממשלת ישראל שעושים ימים כלילות למען ילדינו".

"אנו מרגישים את החיבור של כל הקהלים והציבור. היו אצלנו נציגים של כל הקשת הפוליטית וכולנו מאוחדים סביב העניין. אנחנו מקבלים טלפונים של אנשים מכל עם ישראל ומקבלים חיזוק מכל העולם שמתפללים עבור ילדינו".

"ממשלת ישראל, ראש הממשלה, צה"ל וכוחות הביטחון עושים את המירב ואנו מבקשים לחזק את ידיהם".

לסיום, ביקש האב לפנות ישירות לבנו. "אנחנו סומכים על גיל-עד שיש לו אמונה חזקה וכוח גדול. אני מתפלל לבורא עולם שנראה אותם כאן לצידנו במהרה".

אופיר שאער מדבר לראשונה (צילום: אריק אלון - ynet)

18:50 - הרמטכ"ל בני גנץ: "בשם צה"ל גם אנחנו מבקשים לחזק את המשפחות הנהדרות. אומר לכם שצה"ל, עם השב"כ ומשטרת ישראל ושאר כוחות הביטחון, זוכרים את תפקידנו להגן על מדינת ישראל ולפעול בשם ממשלת ישראל. נמשיך להגן על כל אזרחי ישראל בכל מצב אנחנו לא מצפים אלא להמשיך ולהמשיך עד שנצליח".

18:47 - שר הביטחון יעלון: "אני שוב רוצה לחזק את ידי המשפחות, אנחנו מאז החטיפה מנהלים מאמץ משולב של צה"ל, שב"כ ומשטרת ישראל בהובלה של ראש הממשלה בתיאום עם כל המערכות בכדי להחזיר את גיל-עד נפתלי ואייל כמה שיותר מהר. המאמץ הזה יביא בסופו של דבר שנניח את היד על החוטפים ונגיע אל החטופים, אין לי ספק בכך".

יעלון הוסיף ואמר כי החמאס ספג מכה קשה עם המעצרים בימים האחרונים: "כל ניסיון של גורם כזה או אחר מרצועת עזה, ייענה בתגובה תקיפה כפי שהגבנו הלילה ואף יותר".

18:40: ראש הממשלה נתניהו: "אנחנו נמצאים בעיצומו של מבצע מורכב. אנחנו צריכים להיות ערוכים שזה יקח זמן. מדובר באירוע חמור ויהיו לו השלכות חמורות. אנחנו פועלים יחד באופן שקול, אחראי ונחוש מאוד. כרגע אנחנו מתמקדים בדבר אחד: השבת הנערים שנחטפו ופעילות כנגד החמאס".

לדבריו, "עצרנו למעלה ממאה פעילי חמאס ואנחנו עושים דברים נוספים, עליהם לא ארחיב".

ראש הממשלה התייחס גם למצב המתפתח בעזה: "יש גזרה נוספת, רצועת עזה. הגבנו בעוצמה. אני מבטיח שמי שינסה לפגוע באזרחי ישראל - ייפגע. צה"ל והשב"כ עושים עבודה טובה מאוד בשטח ועל כך תודתי ותודתם של כל אזרחי ישראל".

נתניהו פנה למשפחות החטופים: "אני פונה למשפחות היקרות של גיל-עד נפתלי ואייל. שוחחתי עם אנשים שביקרו אתכם והתרשמתי גם מהשיחות עמכם מהכוחות שלכם ברגעי הייסורים הללו. אני וכל אזרחי ישראל מחזקים אתכם. אנחנו עושים את כל המאמצים להחזיר את הבנים הביתה".

"לסיום אני רוצה להגיד משהו לקהילה הבינלאומית. שוחחתי עם מזכיר המדינה קרי והודיתי לו על דבריו התקיפים בעניין החטיפה. זה חשוב אבל אני מצפה מכל הגורמים הבינלאומיים שיגנו באופן נחרץ את המעשה הנפשע והמתועב הזה. מי שמגנה אותנו על כל בית ביו"ש צריך לגנות גם חטיפה".

נתינהו, יעלון וגנץ בתדרוך הערב (צילום: עפר מאיר - ynet)

נתניהו, יעלון וגנץ (צילום: פלאש 90)

18:37 - כמה עשרות בני אדם מפגינים בצומת גוש עציון, אוחזים בדגלי ישראל וקוראים לשחרורם המיידי של שלושת תלמידי הישיבה החטופים. כוחות יס"מ ומשטרה מאבטחים את המפגינים.

18:24 - יו"ר האופוזיציה, חבר הכנסת יצחק הרצוג (העבודה), על הודעות הווטסאפ: "מדובר או במזימה מתוחכמת של ארגון טרור, שמהווה לוחמה פסיכולוגית, או מעשה של מופרעים". הרצוג קרא לנתניהו "לבדוק את הנושא".

18:12 - בעוד כרבע שעה צפוי ראש הממשלה בנימין נתניהו לשאת דברים.

18:05 - דיווח: יו"ר הפרלמנט הפלסטיני מטעם החמאס, עזיז דוויק, שנעצר על ידי צה"ל במבצע המעצרים בגדה הלילה, הועבר בצהריים לבית החולים שערי צדק שבירושלים לקבלת טיפול רפואי.

17:58 - כוחות הביטחון עדיין מרכזים את מירב המאמצים באזור עיר חברון, זאת לאחר שבין היתר, איכון הטלפון הסלולרי של אחד משלושת תלמידי הישיבה החטופים נקלט בפעם האחרונה באזור זה. אז כך עובד איכון טלפונים סלולריים.

17:49 - כוחות הביטחון עצרו רכב ובו שני פלסטינים שנסע על יד צומת גוש עציון. הכוחות הקימו מחסום פתע בצומת, סרקו את הרכב ולקחו לחקירה את שני הפלסטינים.

17:44 - הרמטכ"ל בני גנץ, בטקס חלוקת תארים ליחידות מילואים מצטיינות במשכן הנשיא: "בעוד מדינת ישראל מחבקת ומתפללת עם המשפחות, צה"ל, השב"כ ומשטרת ישראל פועלים להגיע לפתרון הפרשה. כמה זמן שזה ייקח, היכן שזה ייקח ובאיזו עוצמה שזה יידרש ובעוצמה שלא יהיה לה קץ. רבים האתגרים סביבנו והם דורשים הערכות אחרות".

17:42 - שר הביטחון משה יעלון, בטקס חלוקת תארים ליחידות מילואים מצטיינות במשכן הנשיא: "זו העת לשלוח חיבוק חם למשפחות פרנקל, שאער ויפרח. צה"ל וכוחות הביטחון, בהם גם חיילי מילואים, עושים מאמצים כדי לאתר את הנערים ולהשיבם הביתה".

לדבריו, "זו חובתנו. לא ננוח ולא נשקוט עד שנניח ידינו על מבצעי החטיפה ומתכנניה. ישראל חבה חוב ערכי ומוסרי למשרתיה, במיוחד בימים בהם ההתגייסות אינה מובנת מאליה מחד".

17:36 - ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני המיוחדת שכונסה בעקבות פרשת חטיפת שלושת תלמידי הישיבה, הסתיימה לפני זמן קצר בקריה בתל אביב.

17:24 - נשיא המדינה שמעון פרס: "ליבנו עם משפחות החטופים. הן מהוות סמל ומופת להתנהגות הירואית. זה לא פשוט להיות אם או אב במצב כזה. כולנו נתפלל לחזרת בניהם, שהם בנינו, הביתה".

17:20 - שר הביטחון יעלון נואם כעת בבית הנשיא וצפוי להתייחס לחטיפת שלושת תלמידי הישיבה.

16:50 - אשתו של המרגל היהודי ג'ונתן פולארד, אסתר, הגיעה לביקור בבית משפחתו של החטוף אייל יפרח באלעד.

מוקדם יותר היום היא ביקרה בבית משפחתו של הנער החטוף נפתלי פרנקל ביישוב נוף איילון. בצאתה מבית המשפחה היא אמרה: "יונתן היה מאוד נסער לשמוע על האירוע המצער הזה. הוא קורא לציבור להתפלל".

16:30 - הנשיא הנבחר ראובן (רובי) ריבלין, הגיע לישיבה התיכונית "מקור חיים" בגוש עציון, שבה לומדים שניים מהנערים החטופים, וענה לשאלות התלמידים במקום. לשאלת נער: "האם עלינו לחשוש כשאנחנו עולים לטרמפים בארצנו", השיב ריבלין: "אנחנו לא צריכים לחשוש בארצנו, אבל עלינו לעיתים לעמוד במבחנים".

לדבריו, "לא צריך אדם לחשוש להלך בכל רחובות הארץ הזאת, בין שהיא בריבונות ובין שהיא נמצאת באותם שטחים שאליהם חזרנו על מנת לגאול אותם".

הנשיא הנבחר ראובן (רובי) ריבלין (צילום: פלאש 90)

14:50 - דובר מטעם משרד החוץ הגרמני אמר כי "אנחנו מודאגים לגבי מיקומם של שלושת הנעדרים. יש כמה סימנים לכך שהשלושה נחטפו. אם זה המקרה, אנחנו מגנים את המעשה וקוראים למעורבים לשחרר אותם ללא נזק ובאופן מיידי".

14:40 - יו"ר מרצ זהבה גלאון קוראת לחברי הקבינט לדחות את ההצעה לגרש את בכירי החמאס מיהודה ושומרון לעזה. "פעולות אלו לא רק יובילו לכך שבמקום לגנות את פעולת החטיפה הנפשעת העולם יגנה אותנו, אלא גם יתנו רוח גבית בזירה הבינלאומית לחמאס", הסבירה.

14:20 - אסתר פולארד, אשתו של ג'ונתן, ביקרה בבית משפחת פרנקל בנוף איילון ואמרה: "יונתן היה מאוד נסער לשמוע על האירוע המצער הזה. הוא מתפלל בגיהינום וקרא לציבור להתפלל. אנו מקווים שנראה סוף לצער הזה ושנזכה להגעת הבנים הביתה ושיונתן יחזור הביתה. די לצרות שלנו".

13:40 - הפרות סדר בחברון: פלסטינים השליכו שני בקבוקי תבערה לעבר כוח צה"ל בחברון, יידו אבנים והבעירו צמיגים. החיילים פיזרו את הפלסטינים באמצעים לפיזור הפגנות, לא דווח על נפגעים.

13:30 - איריס יפרח, אמו של אייל החטוף, לכלי התקשורת: "איילי שלנו, אנחנו אוהבים אותך, עם ישראל מתפלל למענך". האם הוסיפה ואמרה: "הלב שלנו קרוע, שבור, ועם זאת הלב מאמין, מאמין שתחזרו הביתה בשלום בריאים ושלמים".

איריס יפרח מדברת לראשונה היום בפתח ביתה (צילום: אבי חי - ynet)

13:20 - מושיר אל-מסרי, מדוברו החמאס בעזה, אומר כי שבי "החיילים" ביהודה ושומרון הוא "כבוד שהארגון לא מתיימר לקבל (על עצמו) עד לרגע זה".

13:00 - יו"ר ש"ס אריה דרעי ביקר בבית משפחת פרנקל בנוף איילון. בצאתו אמר כי "כולנו צריכים להתמקד בלראות שהבנים האלה יחזרו, למצוא את החטופים הללו, ולהעניש את מי שצריך להעניש, ולתת לצה"ל ולכוחות הביטחון לעשות את שלהם. צה"ל יודע פחות או יותר מי עשה את זה ואנחנו במרדף אחריהם".

12:40 - דובר צה"ל בהודעה מיוחדת נגד גל השמועות אודות גורלם של החטופים: "המידע המהימן והמבוסס היחיד הוא זה שיוצא מדובר צה"ל ובקולו. דובר צה"ל קורא לציבור לנהוג באחריות ולא לקחת חלק בקידום שמועות בלתי מבוססות".

12:05 - לשכת הנשיאות הפלסטינית התייחסה לראשונה לפיגוע החטיפה וגינתה את האירועים הביטחוניים האחרונים.

11:45 - ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן. "אני מצפה ממך לסייע בהשבת הנערים החטופים ובלכידת החוטפים. החוטפים מהחמאס יצאו משטח בשליטת הרשות וחזרו לשטח בשליטת הרשות", אמר נתניהו.

11:30 - שר הכלכלה נפתלי בנט בביקור בישיבת "מקור חיים": "המחבלים שמחזיקים בנערים צריכים לדעת שאם תיפול שערה משערות ראשם אנחנו נרדוף ונשיג את כל מי שהיה מעורב או שסייע במישרין או בעקיפין לחטיפה הזו".

11:20 - צה"ל מאשר כי צעיר פלסטיני נהרג במהלך הפעילות ליד רמאללה. לםי הודעת צה"ל, במהלך המבצע במחנה הפליטים ג'ילזון, החלה הפרת סדר אלימה, עם יידוי אבנים. שלושה חיילים נפצעו קל. כאשר הלוחמים זיהו חשוד שעומד להשליך לבנה הוא נורה ונהרג.

10:40 - לבני בפייסבוק: "אלה הבנים של כולנו ולא חשוב אם הם מתל אביב או מטלמון, מתיכון או מישיבה. משפחת עם ישראל כולה מתפללת ומייחלת לסיום מהיר וטוב של הפרשה הזו".

10:35 - שרת המשפטים ציפי לבני ביקרה בבית משפחת החטוף נפתלי פרנקל בנוף איילון.

10:30 - שר הפנים גדעון סער: "אנחנו לא יכולים לדעת מה יקרה בכל האזור שנמצא ממזרח לארץ ישראל. האם במצב הזה ישראל יכולה לקחת סיכון של נסיגה משטחי יהודה ושומרון שעדיין בידיה? התשובה שלי היא לא - זה יהיה דבר חסר אחריות".

10:00 - למעלה מ-20 חברי פרלמנט אירופים מ-15 מדינות שונות חתמו על הצהרה משותפת התומכת בישראל לנוכח חטיפת שלושת הנערים. "אנחנו תומכים בזכות של ישראל להגן על אזרחיה מפעילויות טרור ומלחמה. אנחנו מגנים בחריפות את חטיפת שלושת הנערים", נכתב בהצהרה.

09:30 - יו"ר ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, ח"כ עמרם מצנע: "אני מבקש להביע בשם כל הנוכחים בדיון משאלה שהנערים החטופים יחזרו הביתה בשלום. כולנו, דתיים וחילוניים מתפללים ביחד לשלומם".

08:45 - יו"ר הוועדה לזכויות הילד בכנסת, ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (הליכוד-ביתנו) בפנייה דחופה למזכ"ל האו"ם באן קי-מון בדרישה להתערבותו ובבקשה שיפעל להחזרת שלושת החטופים לבתיהם.

08:30 - מערכת הביטחון מתכוונת להגביר את הלחץ על ארגון החמאס ביהודה ושומרון גם באמצעות סגירת מוסדות הקשורים לחמאס ומניעת העברות כספים לארגון.

07:20 - הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס כדי לדון באפשרות גירושם של כמה מראשי חמאס מיהודה ושומרון לעזה.

06:50 - גורם צבאי עדכן כי גל המעצרים של אנשי החמאס נמשך גם הלילה וברחבי יהודה ושומרון נעצרו כ-40 אנשי חמאס.

06:45 - גורם צבאי בכיר מעדכן כי בהערכת מצב שנערכה הלילה בפיקוד מרכז החליט הרמטכ"ל רא"ל בני גנץ להעמיק את הפעילות נגד החמאס ביהודה ושומרון בדגש על גזרת חברון.

06:36 - הפלסטינים מדווחים כי יו"ר הפרלמנט הפלסטיני, עזיז דוויק, מהחמאס, וחברי פרלמנט נוספים נעצרו הלילה על-ידי צה"ל.

04:00 - הפלסטינים מדווחים כי פלסטיני נהרג מאש צה"ל במהלך עימותים ליד רמאללה.

03:10 - דובר צה"ל מעדכן כי חיל האוויר תקף מוקד פעילות טרור ושלושה אתרים לייצור ואחסון אמצעי לחימה בצפון רצועת עזה ומוקד נוסף בדרום הרצועה - בתגובה לירי הרקטות לעבר ישראל. זוהו פגיעות מדויקות.

00:32 - כוחות צה"ל עורכים סריקות בחברון וביישובים סמוכים. ב'רויטרס' דווח כי שני פלסטינים נפצעו מירי צה"ל בבית בחברון.

23:50 - מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף יואב (פולי) מרדכי אומר בראיון נדיר לסוכנות הידיעות הפלסטינית 'מען' כי יש לצה"ל פיסות מידע רבות בקשר לחטיפה. לדבריו, חקירת הפיגוע מתנהלת בסודיות גמורה.

23:27 - אכרם ונור קוואסמה, שני פעילי חמאס שהתבצרו במבנה בו היו חילופי ירי בחברון, נעצרו והם מובלים כעת לחקירה.

22:42 - דיווחים פלסטיניים: צה"ל מכתר בית בחברון וירה לעברו טיל.

22:27 - אזעקת "צבע אדום" נשמעה בדקות האחרונות באשקלון בעקבות ירי רקטות מעזה. שורה של פיצוצים נשמעו באזור. לא דווח על נפגעים או נזק.

22:25 - עשרות פעילי ימין ופלסטינים מתעמתים ומיידים אבנים סמוך לכפר חווארה שבשומרון. אין נפגעים ולא נגרם נזק. כוחות הביטחון נמצאים במקום.

21:50 - עצרת התפילה שנערכה בכותל המערבי הסתיימה לפני זמן קצר. על פי ההערכות, כ-25 אלף בני אדם השתתפו בעצרת התפילה.

21:46 - מהומה פרצה בסמטה סמוכה לכותל המערבי כאשר עשרות צעירים שיצאו מעצרת התפילה שהתקיימה במקום לשלומם של שלושת תלמידי הישיבה שנחטפו, התעמתו עם תושבים ערבים המתגוררים באזור.

הם השליכו אחד על השני כיסאות ואבנים. כוחות משטרה הפרידו בין הצדדים ופיזרו את ההתגודדות.

21:44 - כוחות צה"ל עורכים סריקות באזור כביש המנהרות סמוך לבית לחם בעקבות דיווח שהתקבל מאזרח שנסע במקום ושמע יריות שבוצעו לכיוונו. אין נפגעים ולא נגרם נזק.

21:21 - דיווח: החיפושים מתמקדים ביישוב סמוך לחברון.

21:18 - רבה הראשי של העיר תל אביב, הרב ישראל לאו: "לחכות חא ללילה כמו שהיה במקרה של גלעד שליט. אין לנו הרבה מאוד מכנים משותפים בחברתנו השסועה, אבל אז מגיע סיפור כזה נוראי והעם כולו לב אחד".

20:26 - השב"ס הודיע לצלב האדום כי בעקבות אירועי הימים האחרונים והגבלות התנועה על הפלסטינים, לא יתקיימו ביקורי משפחות של אסירים פלסטינים, הן ביטחוניים והן פליליים, בבתי הכלא ברחבי הארץ במהלך השבוע.

20:20 - המפכ"ל יוחנן דנינו מוסר ברגע זה הצהרה לתקשורת, זאת על רקע הביקורת שספג, כאשר היה בחו"ל בזמן החטיפה ורק היום חזר. לדבריו, "כעת אנחנו מתעסקים רק עם איך להחזיר את הנערים הביתה".

"מרגע שזיהינו שמדובר בחטיפה עשינו את כל הפעולות הנדרשות".

20:08 - דובר צה"ל, תא"ל מוטי אלמוז, העביר הודעה רשמית לעיתונאים בפיקוד מרכז ואמר: "ביממה האחרונה הרחבנו את הפעילות, עצרנו עשרות רבות של פעילי חמאס ובהם חברי מועצה מחוקקת ובראשם חסן יוסוף, ממנהיגי חמאס בגדה. אנחנו נמשיך בעצמה רבה בכל השטח בהשתתפות כוחות גדולים באזור יהודה ושומרון".

לדבריו, "החלק הדרומי של יהודה ושומרון מצוי בסגר מאז ליל אמש כדי להבטיח את הפעילות המבצעית. אנחנו בימים הקרובים נמשיך לפעול בכל השטח בעוצמות גדולות, לא נחסוך בשום מאמץ, עד שהמטרה להביא את הנערים לנגד עינינו".

דובר צה"ל בתדרוך לכתבים, הערב (צילום: רועי עידן)

19:55 - אמו של גיל-עד שאער מדברת כעת אל התקשורת בפתח ביתה: "עוברים עלינו ימים לא קלים. אני מחבקת את עם ישראל על התפילות והחיזוק, זה מאוד מחזק אותנו ואנחנו מעבירים את הכל לגיל-עד שלנו".

"אני מבקשת מעם ישראל - תמשיכו להתפלל ולהיות ביחד, לתת כוח לילדים שלנו. בעז"ה נעשה ונצליח. אני רוצה להודות לכוחות הביטחון ולחיילי צה"ל. אוהבים אתכם".

"אנחנו יודעים שמראש הממשלה עד אחרון החיילים כולם עושים מאמץ להחזיר את הבנים שלנו. תודה רבה".

בת גלים שאער, אמו של גיל-עד, מדברת לראשונה (צילום: יוגב אטיאס - ynet)

(צילום: פלאש 90)

19:39 - הוועד הבינלאומי של הצלב האדום קרא לשחרור מיידי וללא תנאים של שלושת תלמידי הישיבה החטופים. בהודעה שפרסם הארגון נכתב: "יש לתת להם יחס אנושי והם זכאים ליחס של דרך ארץ והגנה על חייהם וכבודם בהתאם לדרישת המשפט ההומניטרי והבינלאומי. הצלב האדום מדגיש את נכונותו לפעול כמתווך ניטרלי על בסיס הומניטרי גרידא".

19:36 - לאחר שלושה ימים של שקט מכיוונה של ארה"ב, מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי גינה בחריפות את החטיפה וציין שרוב הסימנים מעידים כי חמאס מעורב באירוע.

בהודעה רשמית מטעמו נכתב: "אנחנו חוזרים על עמדתנו שחמאס הוא ארגון טרור שידוע בהתקפותיו נגד אזרחים תמימים ושהשתמש בחטיפות בעבר. אנחנו ממשיכים להציע את תמיכתנו המלאה לישראל בחיפושיה אחר הנערים, ומעודדים שיתוף פעולה מלא בין ישראל ושירותי הביטחון הפלסטינים. אנחנו מבינים שמתקיים שיתוף פעולה מתמשך".

19:34 - שר הביטחון משה (בוגי) יעלון: "רק בסוף השבוע האחרון קיבלנו עדות נוספת לאכזריות ולשנאה היוקדת שמנחה את ארגוני הטרור סביבנו. ניתן לגבות את מחיר כבד מאוד מראשי חמאס בכל מקום ובכל עת שנמצא לנכון. אנו נדרשים לסבלנות ואורח רוח".

19:32 - מפכ"ל המשטרה רב-ניצב יוחנן דנינו, נחת בארץ, זאת על רקע דיווחים על מחדל בהתנהלות המשטרה סביב אירוע חטיפת הנערים ושהותו בארצות הברית. דנינו עושה כעת את דרכו אל עבר משרדי משטרת מרחב נתב"ג, שם נערכת הערכת מצב של המשטרה.

לפני שהמריא משדה התעופה בניו יורק אמר המפכ"ל: "מה שצריך לעשות עכשיו להתרכז בלמצוא את החטופים ולקוות לטוב שהם בחיים".

19:28 - מיד: הודעת דובר צה"ל.

19:26 - אלפים רבים קורעים שערי שמיים בכותל המערבי ובמקומות רבים אחרים בעולם, בתפילה לשלומם של שלושת החטופים.

18:08 - בכותל המערבי נערכים להגעתם של אלפים שיגיעו להעתיר תחנונים למען שובם של שלושת תלמידי הישיבה החטופים.

השמות לתפילה: יעקב נפתלי בן רחל דבורה. גלעד מיכאל בן בת גלים. אייל בן איריס תשורה.

18:06 - הכיתור של כוחות צה"ל על העיר חברון והכפרים הסמוכים נמשך.

18:03 - הותר לפרסום: ביום חמישי בלילה, בשעה 22:25, התקשר אחד הנערים שנחטפו אל המשטרה. במהלך השיחה נשמע הנער לוחש: "חטפו אותי, חטפו אותי". השיחה ארכה שתי דקות, במהלכה נשמעו גם רעשים נוספים, והיא נותקה בפתאומיות.

17:57 - כוחות צה"ל עצרו מתחילת המבצע לאיתור שלושת תלמידי הישיבה החטופים 113 פלסטינים, מרביתם אנשי חמאס.

17:55 - ח"כ איילת שקד (הבית היהודי) הגיבה לאשפוז אשת הנשיא הפלסטיני אבו מאזן, אום מאזן, בבית חולים בתל אביב בזמן ששלושת תלמידי הישיבה נחטפו. לדבריה, "זה בדיוק ההבדל בינינו לביניהם. יש מי שמחלק סוכריות כשחוטפים ילדים, ויש מי שמטפל באויב".

17:53 - שר החוץ הנורבגי, ברגה ברנדה, גינה את חטיפת שלושת תלמידי הישיבה וקרא לשיתוף פעולה בין הצדדים כדי להשיב את הנערים למשפחותיהם בשלום.

לדבריו, "הדרך שבה הקונפליקט פוגע בקרבנות תמימים כמו ילדים, נערים ואזרחים - היא טרגית. כל המעורבים חייבים כעת לעשות את כל שביכולתם כדי להוריד את המתח ולמנוע אלימות נוספת".

17:17 - שרה נתניהו, רעייתו של ראש הממשלה, הגיעה כעת לביקור במשפחת יפרח בעיר אלעד.

17:15 - מצעד חברי הכנסת והשרים אל בתי משפחותך החטופים נמשך. ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) הגיע לביקור אצל משפחת יפרח מהעיר אלעד. יוגב אמר כי "ישראל צריכה לעשות חשבון נפש. הממשלה צריכה להודיע כי אם הנערים לא ישוחררו בקרוב, המשוחררים בעסקת גלעד שליט ירקבו לנצח בכלא".

17:12 - גורם במצרים: רשויות הביטחון במצרים החלו להתערב הבוקר כדי להביא לפתרון חטיפת שלושת הנערים הישראלים. לדבריו, המגעים נעשים ללא מגע ישיר עם חמאס או ג'יהאד איסלאמי.

עוד נטען כי מהמגעים שניהלה מצרים עולה כי שלושת הנערים עדיין נמצאים בשטחי הרשות הפלסטינית, וכי החוטפים לא מתכוונים או יכולים להעביר את החטופים אל מקום אחר מחוץ לישראל.

16:45 - במקביל לדרמת החטיפה, היום נחשף ב-ynet כי אום אזן, אשתו של יו"ר הרשות אבו מאזן, אושפזה ביום שישי האחרון בבית החולים "אסותא" בתל אביב ועברה במקום ניתוח. זהותה נשמרה בסוד ושומרים הוצבו סביב לחדרה.

כזכור, ראש הממשלה בנימין נתניהו הטיל את האחריות לחטיפה על אבו מאזן והרשות הפלסטינית. כעת מתברר, שתוך כדי החטיפה, קיבלה אשתו של יו"ר הרשות טיפול רפואי בישראל.

16:20 - ארגוני הטרור בלחץ? דובר חמאס מושיר אל-מסרי אמר כי המעצרים שביצעה ישראל בחברון "מבטאים פשיטת רגל של האויב בחיפושים אחר חייליו הנעדרים ומעידים על מידת המבוכה. הכיבוש יודע שהדרך הקצרה לכך היא שחרור של אסירים ולא הגדלת חשבון האסירים".

לדבריו, "האויב יודע שהמעצרים שהוא מבצע הם הרפתקה שלא תשיג את יעדיה כיוון שההתנגדות מכירה את הדרך לשחרור האסירים".

בנוסף, תנועת הג'יהאד האיסלאמי הודיעה כי ההתנגדות הפלסטינית בגדה המערבית ובעזה הינה יחידה אחת. דובר התנועה, דאוד שהאב, אמר כי ההתנגדות מחויבת להגיב לכל פגיעה בעם הפלסטיני. לדבריו, חטיפת הנערים היא פעולה לגיטימית ואף מעשה גבורה של העם הפלסטיני, שמחויב להגן על האסירים בבתי הכלא בישראל.

16:00 - פיקוד המרכז של צה"ל הרחיב את הסגר סביב נפת חברון, הכוללת את העיר עצמה ואת הכפרים הסמוכים. בין היתר, הוצבו מחסומי בטון כדי לנתב את הפלסטינים המתגוררים באזור לצירי תנועה מרכזיים ולהעבירם בידוק ביטחוני קפדני.

15:31 - ראש הממשלה נתניהו במסע"ת לתקשורת הזרה לפני זמן קצר: "הכחשותיו של חמאס לא ישנו את העובדה שאנשיו הם שחטפו את הנערים". על אחריות הרש"פ: "כאשר מתבצע פיגוע בתל אביב או בניו יורק השאלה הקובעת היא מה מקור המתקפה".

לדבריו, "ישראל הזהירה את הקהילה הבינלאומית מהסכם פתח-חמאס. אני מאמין שעכשיו הסיכונים ברורים לכולם. ראינו הגברה מיציאת פעולות הטרור מהגדה. חמאס ייקחו את השלטון ברשות הפלסטינית כפי שהם עשו בעזה. זה יקדם טרור".

15:29 - קצין בכיר בצה"ל: "סיכלנו עשרות פרשות של ניסיונות חטיפה, אך האירוע הזה הוא ברובד הגבוה של המקצועיות. הנחת העבודה היא שהנערים החטופים חיים".

15:25 - שר החוץ אביגדור ליברמן נפגש עם שרת החוץ הגנאית האנא טטה. השרה אמרv כי חטיפת הנערים היא התפתחות קשה ומצערת, וכי היא מקווה שיעשה כל מה שנדרש כדי שהם יחזרו להוריהם.

ליברמן אמר כי "אנו מקווים שנוכל להחזיר את הנערים הביתה ללא צורך בשימוש בכוח, אך ממשלת ישראל תעשה כל מה שנדרש כדי שהם אכן יחזרו".

15:20 - כוחות צה"ל החלו לכתר את העיר חברון.

15:15 - השר עוזי לנדאו: "אסור לשחרר מחבלים בתמורה לחטופים ישראלים, הדבר מוביל לסבב חטיפות נוסף ופוגע בביטחונם של אזרחי ישראל. עלינו לנקוט יד ברזל ביחס לטרוריסטים מהחמאס ולא לתת פרסים למי שחוטפים ופוגעים באזרחי ישראל".

15:12 - שר האוצר יאיר לפיד התייחס לפני זמן קצר לראשונה לפרשת שלושת תלמידי הישיבה החטופים ואמר: "אני מבקש לחזק את ידי משפחות הנערים החטופים, ולהבטיח להם שנעשה הכול כדי להשיבם אלינו בהקדם. מחבלי החמאס הם האחראים לביצוע החטיפה".

לדבריו, "ביטחון האזרחים מחייב את מדינת ישראל לנקוט מדיניות של אפס סובלנות כלפי כל מעשה טרור, ולחייב ענישה חריפה נגד מבצעיו. אני קורא לכולם לעמוד מאוחדים מאחורי כוחות הביטחון ולאפשר להם לבצע את עבודתם בכל האמצעים העומדים לרשותם".

שר האוצר יאיר לפיד (צילום: פלאש 90)

14:48 - בצה"ל מתחילים לתקוף את... המשטרה. גורמים בכירים בצבא מתחו ביקורת על מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו, ששוהה מיום חמישי בניו יורק, כדי להשתתף בכנס מפכ"לים בינלאומי שיחל רק בתחילת השבוע.

לדברי הבכירים, דנינו היה צריך להבין את גודל האירוע ולשוב מיד עם ההודעה על החטיפה לארץ. דובר המשטרה טען מנגד, כי המפכ"ל עודכן כל העת.

הביקורת הזו מצטרפת לביקורת מרומזת שנמתחה על ידי בכיר במטכ"ל שאמר כי צה"ל קיבל את הידיעה על חשש לחטיפה רק ביום שישי לפנות בוקר.

עם זאת, השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', אמר הבוקר כי הוא מציע לחכות עם הטחת האשמות וכי הדברים עוד ייבדקו בהמשך.

המפכ"ל יוחנן דנינו. האשמה תיפול על המשטרה? (צילום: פלאש 90)

14:35 - גורם בכיר במטכ"ל אמר כי "אנחנו מעריכים שהחטופים לא הועברו לעזה או לסיני, אבל נערכנו לאפשרות הזאת. אנחנו משתמשים בכל היחידות המיוחדות והאמצעים כדי לאתר אותם. תרגלנו מתווים של פיגועי חטיפה כאלה בחודשים האחרונים, כולל לפני חודש וחצי באריאל, ביחד עם המשטרה. הפקנו לקחים גם מאירוע רצח תומר חזן".

לדבריו, "אנחנו בצה"ל ידענו בשעות הבוקר המוקדמות של יום שישי על הנערים הנעדרים, וברגע שאנחנו מקבלים נתון כזה אנחנו מתייחסים אליו בחומרה ופועלים מהר לשלול אפשרות של היעדרות תמימה. מיד הבנו שזה רציני והפעלנו מהר את המערכות הרלוונטיות. מי שצריך לתחקר את מהלכיו - שיתחקר".

חיילי צה"ל בחיפוש אחר החטופים (צילום: פלאש 90)
(פלאש 90)
(צילום: פלאש 90)

14:25 - ועידת רבני אירופה מצטרפת לקריאת הרבנות הראשית וקוראת לכל הקהילות להתכנס בשעה 19:00 שעון ישראל בבתי הכנסת ובבתי המדרשות לתפילה לשלום שלושת החטופים.

14:10 - ארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי מאיים כי אם ישראל תתקוף בחברון ארגוני הטרור ברצועת עזה יגיבו בתקיפות.

14:04 - הפלסטינים מדווחים כי כל הכניסות הראשיות לחברון נחסמו על ידי צה"ל באבני בטון.

13:45 - ח"כ מירי רגב הגיעה לבית משפחת שאער ביישוב טלמון. רגב סיפרה: "שוחחתי עם ההורים, עם הסבא והסבתא ופגשתי משפחה חזקה שממתינה בציפייה דרוכה לשמוע על מצב בנם".

לדבריה, "עוד טרם לביקור, שוחחתי עם השר לבטחון פנים, ואמרתי לו שעלינו להפעיל לחץ על האסירים הבטחוניים השוהים בבתי הכלא בישראל. הגיע הזמן להוציא מתאי האסירים הבטחוניים את הטלוויזיות, את הרדיו ולמנוע מהם ביקורי משפחה. להשאיר אותם רק עם מה שחיוני להם בלבד. הם מהווים את הלחץ הגדול ביותר על הרחוב הפלסטיני ועל החמאס.

ח"כ מירי רגב בכניסה לבית המשפחה

13:37 - שר הפנים גדעון סער הגיע גם הוא אל בית משפחת פרנקל ביישוב נוף איילון. "באתי לחזק את המשפחה", אמר סער, "מה שאני מרגיש, מרגיש כל אחד בישראל". לדבריו, "צה"ל וכוחות הביטחון עושים כל מה שניתן לעשות בשעות הללו ואין בכל העולם מערכות יותר טובות. מעבר לכך לא באתי למסור הודעה פוליטית זו או אחרת".

13:35 - יו"ר ש"ס אריה דרעי נפגש בלשכתו בירושלים עם שגריר ארה"ב בישראל דן שפירו. דרעי אמר לשגריר כי "על הממשל בוושינגטון לעשות הכול על מנת להחזיר את החטופים הביתה. בעניין זה אין אופוזיציה וקואליציה, כולנו יחד עם הממשלה במאבקה בטרור האכזרי".

דרעי והשגריר שפירו (צילום: באדיבות המצלם)

13:25 - רחל פרנקל, אמו של נפתלי פרנקל, אחד משלושת תלמידי הישיבה החטופים, יצאה לפני זמן קצר אל כלי התקשורת הנמצאים מחוץ לבית המשפחה ביישוב נוף איילון, והעבירה דרכם מסר לבנה החטוף: "נפתלי, אבא ואמא אוהבים אותך עד אין קץ. עם ישראל הופך עולמות כדי להחזיר אותך הביתה. מקווה שתחגגו כאן איתנו".

האם הוסיפה ואמרה כי "אנחנו מוקפים במעטפת מאוד חמה של משפחה. הם דואגים לנו ושומרים עלינו ועל הילדים שלנו ואנו כל הזמן בקשר עם הצבא, המשטרה, השב"כ והדרג המדיני".

האם ביקשה להודות לכלל הגורמים העוסקים במלאכה ובכללם התקשורת: "אנו יודעים ומרגישים שהופכים עולמות כדי להביא אותם הביתה. נורא חשוב לנו להגיד תודה לכולם. אנו אסירי תודה לכל חייל בשטח ולכל שב"כניק, לחברי כנסת, להורי החיילים שנמצאים בשטח, ולאנשי התקשורת שמביאים את הסיפור שלנו לעולם".

צפו: רחל פרנקל במסר מרגש לבנה

הוריו של נפתלי פרנקל, רחל ואבי מדברים לתקשורת (צילום: נועם דביר - ynet)
נפתלי פרנקל (מימין)

12:57 - עצרת התפילה המרכזית לשלומם של שלושת הנערים החטופים תתקיים בשעה 19:00 ברחבת הכותל המערבי. בעצרת ישתתפו הרבנים הראשיים ונציגי ממשלה.

אייל יפרח, אחד מהנערים החטופים, כתב בזמנו על חטיפת גלעד שליט, "גלעד שליט עדיין חי. לא מאבדים תקווה. ובכל יום מתפללים לאלוקים שיחזיר אותו הביתה בריא ושלם".

השמות לתפילה: יעקב נפתלי בן רחל דבורה. גלעד מיכאל בן בת גלים. אייל בן איריס תשורה.

12:50 - מאז היוודע דבר חטיפת שלושת תלמידי הישיבה נאמרים ברחבי הארץ פרקי תהילים, סליחות ותפילות לשובם של שלושת הנערים. חבריהם של שניים מהנערים - גיל עד שאער ויעקב פרנקל - תלמידי כיתה י"א בישיבת "מקור חיים" שבגוש עציון, עורכים בשעה זו תפילה בישיבה.

התפילה נערכת בהשתתפות רבים מתושבי הגוש והרב הצבאי הראשי, תא"ל רפי פרץ. הרב הראשי דוד לאו וראש הישיבה, הרב דב זינגר, ישאו דברים במהלך האירוע.

התלמידים בישיבה בתפילה לשלום החטופים (צילום: באדיבות המצלם)

התלמידים נושאים תפילה בישיבה (צילום: עידו ארז - ynet)
התלמידים נושאים תפילה בישיבה (צילום: עידו ארז - ynet)
התלמידים נושאים תפילה בישיבה (צילום: עידו ארז - ynet)

12:38 - ח"כ איילת שקד (הבית היהודי) הגיעה לבית משפחת פרנקל ביישוב נוף איילון, שבנה נפתלי הינו אחד משלושת תלמידי הישיבה שנחטפו.

שקד קראה לראש הממשלה להגיב ביד קשה כנגד ארגון הטרור חמאס, זאת לאחר שרה"מ הטיל עליו את האחריות לחטיפתם של שלושת תלמידי הישיבה. שקד אמרה כי היא "מצפה שראש הממשלה יפתח את שערי הגיהינום על חמאס".

12:35 - צה"ל החל בגיוס מילואים מצומצם ונקודתי, שאינו באמצעות צווי 8, לגזרת חברון.

12:12 - הסיעות החרדיות בכנסת הורו למזכירות הכנסת להסיר את הצעות אי-האמון שהגישו כנגד הממשלה, זאת בשל חטיפתם של שלושת תלמידי הישיבה - גיל-עד שער, אייל יפרח ונפתלי פרנקל.

"כולנו מתפללים לשחרורם של החטופים", אמר יו"ר יהדות התורה, ח"כ מנחם אליעזר מוזס.

יו"ר ש"ס, ח"כ אריה דרעי, קרא לשאר מפלגות האופוזיציה שהגישו הצעות אי-אמון לנהוג כמוהם.

12:10 - דובר חמאס בעזה, סאמי אבו זוהרי, הגיב לדברי רה"מ נתניהו וקרא להם "אוויליים". לדבריו, המעצרים של פעילי החמאס נועדו לשבור את כוח הארגון, אך לדבריו ישראל לא תצליח בכך.

12:08 - שם המבצע לאיתור הנערים החטופים הוא "שובו אחים"

11:45 - כוחות איסוף קרבי של צה"ל, בהם היחידה שמשתמשת בבלוני תצפית, נפרסו בקרבת חברון, זאת כחלק מהגברת המאמץ של הצבא לאסוף מודיעין מהשטח, בו, על פי הערכת הצבא, נמצאים ככל הנראה החטופים.

11:42 - גורמים פלסטינים דיווחו כי שני בכירים בחמאס נעדרים מבתיהם בגדה המערבית מאז יום חמישי.

על פי הדיווח, כוחות צה"ל מחפשים אחריהם באזור במסגרת חקירת חטיפתם של שלושת תלמידי הישיבה. מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית מסייעים לצה"ל באיתורם. עדיין לא ברור האם קיים קשר בין המקרים.

11:38 - לאחר הערכת מצב שהתקיימה בצה"ל הוחלט להקפיץ לגזרת חברון גדוד חי"ר סדיר נוסף. הלוחמים, מגדוד שמשון של חטיבת כפיר, הפסיקו את האימון שלהם ברמת הגולן, ועושים את דרכם לגזרת יהודה. הלוחמים צפויים להשתתף במשימת סגר על העיר, במידה ויוחלט על כך.

היקף הכוחות שנמצאים באזור חברון מונים למעלה מ-2,500 חיילים.

11:35 - עשרות פלסטינים מתעמתים בשעה זו עם כוחות הביטחון באזור קבר רחל ומיידים אבנים לעברם. הכוחות משיבים בירי אמצעים לפיזור הפגנות. אין נפגעים.

כוחות צה"ל והשב"כ עדיין מנהלים מצוד נרחב אחר חוטפי שלושת תלמידי הישיבה שנחטפו - גיל-עד שאער, בן 16 מטלמון, תלמיד ישיבת "מקור חיים" בכפר עציון; נפתלי פרנקל, בן 16, מנוף איילון, גם הוא תלמיד ישיבת "מקור חיים"; ואייל יפרח תושב אלעד בן 19, תלמיד הישיבה הגבוהה "שבי חברון".

בכירי מערכת הביטחון והדרג המדיני ממשיכים את סבב ההתייעצויות בקריה בתל אביב, כאשר ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע הבוקר (ראשון) כי ארגון הטרור חמאס אחראי לחטיפה.

נתניהו בפתח ישיבת הממשלה (צילום: מתוך ynet)

דבריו של נתניהו מגיעים לאחר שאמש הודיע כי ארגון טרור אחראי לחטיפה, אך לא ציין באיזה ארגון מדובר. כאמור, הבוקר הודיע נתניהו כי החמאס אחראי לחטיפה. כזכור, אמש הודיע נתניהו כי הרשות הפלסטינית ויושב הראש אבו מאזן אחראים לחטיפה, זאת מכיוון שהחוטפים יצאו משטח הרשות הפלסטינית.

עם זאת, התיאום הביטחוני בין הצבא למנגנוני הביטחון הפלסטינים נמשך כל העת. ההערכה כעת היא עדיין שהחטופים בחיים.

במשך כל היום נביא לכם כאן את כל העדכונים והדיווחים מהשטח.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

28
ערבים? אולי נחתוף את אום מאזן וזהו. שיחזרו לנו אותם אנחנו נחזיר אותה, אם הם יחזרו אותם בחיים נחזיר גם אותה חיה.
רעיון.
לערבים לא איכפת פחות ערבי או יותר
שיחזרו מהר..
27
תצאו להפגין נגד הבית של גויים... רק זה יעזור.... להתפלל כך, זה טובל ושרץ בידו....
תלמיד מרן
אם זה מה שלבך נושא אותך אליו בשעה קשה זו, סימן הוא כי אין בך ממידת הרחמנות הטבועה בעם ישראל. אנא ברר שוב אחר הייחוס שלך, בטוחני כי תמצא בו יותר משמץ פגם.
אלעד
מצעד התועבה בת"א התרחש ביום שישי, כאשר ההכנות לו נעשו כבר מראש. כל בנין עריית ת"א נצבע בנורות בצבע של דגל הגאווה ודלק כל השבוע. כל תל אביב בדגלים של הגאווה. דנה אינטרנשיונל (ירון כהן במקור) מצלמת קליפ למצעד בבית הכנסת באלנבי (בחסות עריית תל אביב) 30 אלף תיירים גאים מגיעים לארץ הקודש ומשבחים את ה
מצעד התועבה בת"
26
ימ"ש של כל הערבים כולם כולל כולם שימותו וישרפו חיים!!! ישראל צריכה להיכנס בעזה באבי אביהם עד שהם יתחננו להחזיר לנו אותם על מגש כסף!!! זה מה שכל מדינה נורמלית הייתה עושה עם זה אמריקה ועם זה רוסיה או סוריה וכדו'
דניאל 42
25
השם יתברך רוצה אהבת חינם לא תחרות מי יותר צדיק עין טובה רוח נמוכה ורוח שפלה! רחמנות פשוטה בזמן קשה לא לחפש קטיגורה על נשמות ישראל אשרי מי שזוכה להיות מליץ יושר וטוב על עמו ישראל !
מרדכי
24
לא מבינים בחטיפת הנשמות אכפת להם מחטיפת הגוף.. הרי גדול המחטיאו מההורגו.. מה עם בחורי הישיבות שחקקתם חוקים לחטוף אותם מלימוד התורה ולהכניסם תחת עול הציונות הארורה. מונעים את הקיצבה המסכנה שלהם..אותם פרויטת זעומות שמקבלים אברכים גזלתם ולקחתם לישיבות שלכם ולהתנחלויות, מילא תקחו..אבל אל תגזלו את כבשת
צופה
כל עם ישראל צריך להיות ביחד, בתפילות ובאחדות אולי ה' שלח את הנסיון הזה בשביל לאחד את העם??!!
שקשוקה
(כמו גם האברכים) יתחילו ללמוד, במקום לשוטט בפינות הקפה ובפנימיה - במקרה הטוב, או בקיוסקים (מישהו אמר "מונדיאל"?) ושאר מקומות מפוקפקים - במקרה הפחות טוב, תהיה להם הזכות המלאה שלא להתגייס. לעת עתה, עוד לא שמעתי היתר הלכתי כל שהוא לשוטט בשווקים וברחובות במקום להתגייס ולהגן על בני ישראל.
חרדי
מצער, נכון שקשה לעשות חשבון נפש אבל צריך זה הזמן ולא לחכות שהדברים יתמסמסו. אחרת הפסדנו את כל המומנט של התשובה. היצר ישכיח את חשבון הנפש ברבות השעות והימים, כשחםפ בלב עושים חשבון נפש.. אחטא ואשוב..אחר כך..זה עצת היצר לקרר את התשובה. נכון, גם החרדים יש להם מה לעשות תשובה...והרבה.. אבל העניין העיק
צופה
אבל כבר אמרת, אז זו בדיוק הבעיה שלך ושל הרוב! אתם תמיד מסתכלים על השוליים! תמיד תקלטו את הכמה שהולכים לראות כדורגל. אף פעם לא תכנסו להיכלי הישיבות מיר, מיר ברכפלד, פונוביז, אור ישראל, חברון עטרת התורה, ועוד הרבה ישיבות ליטאיות.... אף פעם לא תכנסו להיכלים של מאור התלמוד, יקירי ירושלים, ישיבת רכסים, פ
שקשוקה
סליחה זה לא הזמן לחשבון נפש שכזה , דווקא ברגעים כאלו שעם ישראל מחבק את הילדים בבקשה ממך תפסיק. אתה לא מבין שאתה ברגעים אלו מכאיב. אתה צודק במאמרך אך עכשיו זה לא הזמן ואיתך הסליחה.
ירי
הרי, המחבלים רק גנבו את הגוף. הם בוודאי מאשרים להם להניח תפילין, ונותנים להם אוכל כשר, ומקווה, ומניין, ודף יומי, ושיחה עם המשגיח. זה ״רק״ הגוף. על טפשות אי אפשר לחזור בתשובה.
שמעלץ
23
נחטפו תמני ספרדי ואשכנזי !!!?? ועוד שהמדינה תשחרר תלמידי ישיבה שעצורים לשווא!!!
איילה
22
אם היה קצת שכל לממשלה הם היו מורידים כל שעה 10 בתים של בכירים , כבר בשעה הראשונה הבחורים היו בבית. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי
אם הם היו מתעסקים עם הבחירים של הפלסטינאים כל העולם מסביב היה קופץ על המדינה שלנו. צריך לחשוב איך להוציא אותם... אנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות שלנו (את הצד שאנחנו יכולים לעשות) לקרוא תהילים, להתחזק ולחזור בתשובה ואז ד' יעשה את הצד שלו. ושבע"ה שלושת הנערים יחזרו הבייתה בשלום בריאים שלמים ובלי שום
הלוואי שיחזרו
21
לא צריכים צה"ל - רק הקב"ה יעזור לנו. תמשיכו להתפלל!!! קריאת תהילים משותפת, כל אחד קורא פרק אחד, ביחד משלימים את ספר תהילים. http://tehilimyahad.com/ נפתלי בן רחל דבורה, גלעד מיכאל בן בת-גלים, אייל בן איריס תשורה, אבל אנחנו אשמים… לצערינו הכל מגיע מן השמים, משום שהחרדים שותק
תתו
צריך צבא, וצריך סיעתא דישמיא. מחשבה גלותית כאילו אין צורך בצבא אינה יהדות.
יוני
20
שלחם ילדים לרעב נלחמתם נגד לומדי התורה !!!!
מידה כנגד מידה
19
צריך להודיע לכל המחבלים שמהיום והלאה אין החלפות אלא גזר דין מוות ולקבור אותם אם ראש חזיר.נראה אם עוד יהיו פיגועים.מה נשיא רוסיה היה עושה להם ??? הוא לא נקניק ושם פס על כולם. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
י.ג.
בירדן התחילו המחבלים להצית עצים בשנות השבעים. תפסו את המציתים וזרקו אותם לאש!!! שום עץ לא נשרף מאז! לסוסים מדברים בשפה של סוס
זיו8
18
קריאת תהילים משותפת, כל אחד קורא פרק אחד, ביחד משלימים את ספר תהילים. http://tehilimyahad.com/ אנחנו אשמים… לצערינו הכל מגיע מן השמים, משום שהחרדים שותקים על ביזוי חפירת קברי יהודים בב"ש, ושם חופרים רק בהתר "רב אחד המתיר" וכו' הכל בשביל קצת כסף.
השכינה הקדושה
אני חרדית אמיתית, אבל מתפללת בכל ליבי מידי יום על חיילי ישראל שה' ישמור אותם, במיוחד עכשיו!! הם ילדים הבנת, ילדים שהלכו להציל את האחים שלהם שהם ילדים בפני עצמם!! הוויכוח האם להוציא את בחורי הישיבות לצבא הוא עניין אחר, וכמובן שצריך לקרוא תהילים! חשבונות שמים מי יבין, אתה??!!!
שקשוקה
אם הריחוף הרבה ניסו כרבי שמעוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן לא צריך תרומות לא צריך להיסתקל שמאלה וימנה שחוצים כביש???? כתות
אלי הגרוזיני
אין דבר כזה לא צריך צה"ל! צריך צה"ל כמו תפילות - חובת ההשתדלות. תפילות לבד זהו נס גלוי - מה שלא בטוח כדאי / מגיע לנו!. רק מלאכים וקדושי עליון יוכלו לומר מדוע זה הגיע לנו.
יהודיה
איזה שטויות אתה כותב, דבריך לא ראויים לתגובה, אבל דבר אחד בכל אופן: כולם הבינו שכל "החילולי הקברים" - הם תעשיית כסף לשנורר מהסאטמרים בחו"ל.
האמת לאמיתה
17
והרי כמה פעמים מצאנו בלשון המקרא ובלשון חז"ל שזהו לשון "גנאי". אפשר לקרוא להם "הבחורים" (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מרדכי
16
חסרת תועלת, מוכרים אותנו בדיבורים ונאומים ומשפטים ריקים,,,אפס מעשים !!!!
סמדר
15
שיעצרו את אשתו של אבא מאזן תוך שעה החטופים בחזרה
חיים
14
אולי תגידו תהלים
רחלי
13
מתפללים ודואגים לכם
עם ישראל
12
כל החורים עם בלוריות תורידו הבלוריות ובזכות התפילין נזכה כולנו לישועה
רחמנות
11
אין להאשים = ויש להאשים : אין להאשים = בני-העשרי ! יש! ויש להאשים : ->>> את האחריים במשטרא בכל חומרת הדין ! מקרה זה לא יסולח !!!! -> מה זה, משטרא ?! מקבלים טל' והולכים בשקט לישון ?!
ה
10
באינסטגרם עם אדון פלסטינאי שחושב שהוא מבין גדול..גם כן אילו.
שיר
9
אני חוזר וכותב מה שראיתי ושכתבתיו כבר כמה פעמים באתר זה ובאתרים אחרים נא לעשות עם תוכן זה משהו ברשויות ובכן חנני ה' בכח ראיה נפלא והתאמצתי לגלות היכן החטופים נמצאים ונתגלה לי כי הם נמצאים במקום חשוך ולח והוא מתחת לפני האדמה ויש לו שני פתחים פתח אחד נמצא במקום סלעי וקוצני והוא מכוסה בקוצים כדי להסוו
משה
ואם כן אני רוצה לבוא אליך שתצפה עוד כמה דברים....
אחת שפויה
ואם כן , למה שלא תצא עם זה לרשויות ? הפרסום של זה לא מביא שום תועלת.... בתפילה להשבתם
רותי
אפשר גם מהכדורים שאתה לוקח?
אלי
8
"אלוקים אל תשליכני,אל תעזוב אותי לעולם תן סימן שאתה שומע, מה אני אני רק בן אדם " מוקדש לנערים החטופים . שתפו בבקשה. חיים ישראל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גיל
7
אולי הגיע הזמן לזרוק את האייפונים למיניהם ולשמוע בקול הרבנים למען החטופים
יי
בטח לא בזמן כזה!
אתה סגן אלוקים?
6
דוד המלך ימחקו אותם בהבל פיו👄 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
5
הוא כתב רק לה יתפלל 😄גם צדקה ותשובה😄 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
4
של בנט עם לפיד...
תלמיד מרן
שאם בנט וחבריו מחליטים לבטל את החוקים האנטישמיים נגד לומדי התורה ומחזירים את אשר גזלו מכבשת הרש בני הישיבות והאברכים הדלפונים גזלו ועשקו, את פיתם, לחמם, וילדיהם..להעבירם על דת, אותם שלשה מסכנים אשר גזלו בני עוולה יחזרו הביתה!!
צופה
הלוואי והיה זה מציאותי.
רמי
3
מישהו חשב מדוע למבצע קוראים שובו אחים ולא שובו בנים? אני חושב שהקריאה היא לאחינו הפלסטינים שובו אחים (בתשובה) לנורמליזציה והשיבו את בנינו הביתה
ישראל ריינר
2
למען השם.... אשריכם ישראל ! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בנימין
1
מי החברים האמתיים שיחד איתם מתפללים, ודואגים לשלומם באמת ובתמים!!!אולי יחוס אולי ירחם. אני קורא לכולם לא לעסוק בהתחשבנויות בעת הזו.
אבי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון:

הפעולה הדרמטית בחאן יונס

דיווחים: הכוח היה מחופש לנשים עזתיות עקורות - וניסה ללכוד בחיים את המחבל הבכיר שחוסל

המטרה המקורית של המבצע המיוחד, על פי דיווחים עזתיים, הייתה ללכוד בחיים את המפקד בכיר ברצועה כדי לדלות ממנו מידע. הלוחמים הגיעו כשהם מחופשים לנשים עקורות ובפועל חיסלו את המחבל. אשתו וילדיו נתפסו (מלחמה)

ב. ניסני||
1

הרצועה עולה בלהבות, עשרות מסוקים בשמים

פעולה "מיוחדת" של צה"ל בחאן יונס: "מחבל בכיר חוסל, אשתו וילדיו נעצרו"

במהלך הלילה תקף צה"ל לפי דיווחים ערביים בעוצמה רבה ברחבי רצועת עזה, בעיקר באזור חאן יונס בדרום הרצועה | לפי דיווחים פלסטינים, יותר מ-148 עזתים נהרגו ביממה החולפת | אין אישור בישראל לדיווח על כך שנעשתה פעולה לחילוץ חטופים (מלחמה)

ב. ניסני||
19

מתוך מסמכי מודיעין שנתפסו ברצועה

עיתונאי? הצחקתם | מסמכי חמאס חושפים מה שידענו מזמן

צה״ל חושף הערב (ראשון) מסמכי מודיעין של חמאס שמוכיחים כי חסן אצליח, ה"עיתונאי" הבולט ביותר ברצועה שחוסל בשבוע שעבר בחאן יונס - היה בפועל מחבל בארגון הטרור חמאס | לפי מסמכי המודיעין שנתפסו ברצועה, אצליח מופיע ברשימת אחד הגדודים של חטיבת חאן יונס, והוא השתייך ליחידה בשם ״פלוגת התקשורת״ (צבא)

דוד הכהן||
2

הפיגוע המחריד סמוך לברוכין

בעלה של הנרצחת מהפיגוע בשומרון - משחזר את רגעי האימה

חננאל - בעלה של צאלה גז הי"ד, משחזר את רגעי הפיגוע הקשיים: "שאלתי אותה אם היא בסדר, הסתכלתי וראיתי שהיא ממש לא בסדר | עוד הוסיף חננאל: "ניסיתי לעצור את הדימום, כל שנייה הרגישה כמו נצח" | במערכת הביטחון מעריכים כי חיסלו את המחבל שרצח את צאלה (חדשות)

קובי אטינגר||
2

מבצע "מרכבות גדעון"

צה"ל עדכן את ארה"ב על הרחבת הלחימה: "העזתים נמלטים״

בצה"ל הרחיבו את הפעולות ההתקפיות בשטח הרצועה, בישראל עדכנו את ארה"ב לפני הרחבת הלחימה, | דיווחים פלסטינים: ״כוחות צה"ל החלו להיכנס עם טנקים לכיוון ח'אן יונס, בסמוך למקום בו בוצע ניסיון החיסול של מוחמד סינוואר״ (צבא)

ב. ניסני|

מכה לניסיונות של איראן

אושר: יוקם מכשול ביטחוני ענק סמוך לגבול המזרחי עם ירדן

הקבינט אישר את תכנית שר הביטחון ישראל כ"ץ להקמת מכשול ביטחוני בגבול המזרחי ולחיזוק האחיזה הלאומית בבקעה, באמצעות הקמת גרעיני נח"ל, מכינות קדם צבאיות, חוות חקלאיות ועוד | כל הפרטים (חדשות)

דוד הכהן||
2

"מרכבות גדעון" יוצא לדרך | עדכונים שוטפים

בצל השיחות בקטאר: צה"ל מרחיב משמעותית את הפעילות ברצועה | שעות דרמטיות לעסקת החטופים

בעוד בישראל מאיימים ופועלים להרחיב את מבצע "מרכבות גדעון" עד לשליטה מלאה ברצועה, גובר בעולם הלחץ על ממשלת נתניהו להימנע מהסלמה – ולהגיע להסכם שישיב את החטופים ויביא לסיום הלחימה | היממה הקרובה קריטית ביותר בכדי להבין בישראל עד כמה ארגון הטרור חמאס מוכן להתגמש ואילו ארגוני הטרור ברצועה בודקים את הרצינות של ישראל בהיקף הפעולה בעזה, ולקראת מה ישראל הולכת (חדשות)

דוד הכהן||
9

מתוך הרצועה 

הרמטכ"ל: "נכריע את האויב ונאפשר גמישות לדרג המדיני"

צה"ל פתח במבצע ענק ברצועת עזה, הרמטכ"ל נכנס לרצועה ואמר: ״פתחנו בפעולה קרקעית במסגרת מבצע ׳מרכבות גדעון׳. הדרישה ברורה: הכרעת האויב והשמדת תשתיותיו בכל מקום בו נפעל. צה״ל יאפשר גמישות לדרג המדיני לקידום כל עסקת חטופים״ (חדשות)

ב. ניסני||
1
ש

חזי רובין ושות'

מטופלים לא דורשים פיצוי על טיפול שיניים רשלני ומפסידים הרבה כסף

טיפול שיניים הוא עניין רציני, ולמרבה הצער, לא כל רופאי השיניים מסוגלים לבצע אותו במיומנות הראויה. מרבית האנשים לא דורשים את הפיצויים המגיעים להם וחבל… מדובר בפיצויים שמגיעים למאות אלפי שקלים!(בריאות)

כיכר בשיתוף מרקטיזים|מקודם

670 מטרות הותקפו מהאוויר | ההודעה הרשמית

צה"ל פתח במבצע 'מרכבות גדעון' בעזה: "פעולה קרקעית רחבה, תופסים שטחים ברחבי הרצועה"

דובר צה"ל הודיע בהודעה רשמית: ביממה האחרונה החלו כוחות צה"ל בפעולה קרקעית נרחבת בצפון ודרום הרצועה, במסגרת תחילתו של מבצע 'מרכבות גדעון' | קדמה לכך מכת פתיחה עוצמתית, של תקיפת 670 מטרות מהאוויר | "עשרות מחבלים חוסלו, וכעת תופסים שטחים שולטים במרחב הרצועה" (צבא וביטחון)

ב. ניסני||
1

התקיפה הדרמטית בחאן יונס

שר הביטחון: בידינו אינדיקציות שמוחמד סינוואר חוסל | דיווח: גם האח השלישי הותקף

במהלך וועדת החוץ והביטחון של הכנסת, אמר היום שר הביטחון ישראל כ"ץ כי בידי ישראל אינדיקציות ולפיהן מוחמד סינוואר חוסל. יחד עם זאת אין עדיין אימות רשמי לכך | בסעודיה דווח כי גופתו של סינוואר נמצאה במנהרה שהותקפה בחאן יונס (מלחמה)

ב. ניסני||
4

לצד גופת מח"ט רפיח

דיווח בסעודיה: גופת מוחמד סינוואר אותרה במנהרה שהותקפה בחאן יונס

בסעודיה מדווחים הבוקר כי גופתו של מוחמד סינוואר, מנהיג חמאס בפועל ואחיו של יחיא סינוואר, אותרה בתוך מנהרה שצה"ל תקף בשבוע שעבר | לפי הדיווח, במנהרה אותרו גם גופותיהם של עשרה מעוזריו של סינוור וגופתו של מח"ט רפיח מוחמד שבאנה (צבא)

קובי אטינגר||
8

"מרכבות גדעון"

יממה דרמטית: אם המו"מ בקטאר יקרוס - זו התוכנית שצה"ל יבצע בעזה

בישראל מאיימים להרחיב את מבצע "מרכבות גדעון" ברצועת עזה בצל המשא ומתן שעדיין נמשך בקטאר, אך מה יקרה אם המשא ומתן יקרוס? | לפי הדיווח ב"סאנדיי טיימס" הבריטי, בצה"ל מתכננים לבתר את רצועת עזה לשלושה חלקים - תוך השתלטות על ארבעה אזורים |  לפי המפה, צה"ל ישלוט בשטח הצפוני ברצועה - עד לעיר עזה, מדרום למסדרון נצרים, באזור ציר מורג ובאזור רפיח (חדשות)

ב. ניסני||
6

רגע לפני 'מרכבות גדעון'

חודשו שיחות המו"מ; גורם ישראלי: "מדובר בשיחות רציניות"

גורמים בישראל ובחמאס מאשרים היום כי חודשו שיחות המשא ומתן בדוחא לעסקת חטופים | לפי הדיווחים, מדובר ב"שעות גורליות", בעוד גורם ישראלי הגדיר את השיחות כ"רציניות" | על בסיס מתווה ויטקוף, זה מצב המשא ומתן לשחרור החטופים (חדשות) 

בני סולומון|

עין תחת עין

צועדים למטוס: כך נראו ההכנות למתקפה נגד החות'ים 

דובר צה"ל פרסם הערב חומרים חדשים בו נראו ההכנות למתקפה נגד ארגון הטרור התימני ביום שישי | הטייסים נראים צועדים למטוס ומתכוננים ליציאה למרחק של אלפי קילומטרים - אלו המטרות שהותקפו (חדשות)

יוני גבאי|

הלחימה בדרום רצועת עזה

"תיזהרו, יורים עלינו, תן מטול!": האזינו לקולות הקשר מהיתקלות לוחמים עם מחבלים

כוחות החטיבה הדרומית שבפיקוד אוגדת עזה (143), ממשיכים בפעילות מבצעית במרחב דרום הרצועה | האזינו לקטלות הקשר מהיתקלותם של לוחמי החטיבה הדרומית עם מחבלים וצפו התיעוד מהלחימה (צבא)

ב. ניסני||
2
ש

מעניין: 

מותב מיוחד של בית הדין יתקיים בציון רבי מאיר בעל הנס

24 שעות אחרונות לפני שיתקיים מותב בית הדין המיוחד, בהרכב עוצמתי של שני מצדיקי הדור • בית הדין המיוחד מתכנס בשליחותם של מרנן ורבנן גדולי התורה, לדון בצרות העכשוויות ולהסיק מסקנות • איך משיגים את סגולת רבי מאיר בעל הנס? (בארץ)

אסף מגידו|מקודם