התרסקות מסוק ה'יסעור'

11 היו על המסוק שהתרסק; המערך - קורקע

מפקד חיל האוויר החליט לקרקע את מערך מסוקי ה'יסעור' בעקבות נחיתת החירום של מסוק 'יסעור' בנגב. קצין בכיר סיפר כי על המסוק היו 11 לוחמי 'שלדג' ושיבח את הצוות שהצילו חיים (אקטואליה)

מפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין, החליט הערב (שלישי) לקרקע את כל מסוקי ה'יסעור' בעקבות נחיתת החירום שביצע מוקדם יותר מסוק 'יסעור' בנגב, וזאת עד להודעה חדשה.

קצין בכיר בחיל האוויר עדכן כי המסוק היה בטיסת אימונים יחד עם שני מסוקים נוספים, ומלבד שני הטייסים והמכונאי היו עליו 11 לוחמים מיחידת 'שלדג' שהיו בדרכם להתאמן בדרום.

"נחיתת החירום נבעה מתקלה חמורה של אש במנוע", הסביר הקצין הבכיר, "הצוות נחת בשטח מהר. הלוחמים יצאו והמסוק המשיך לבעור".

"הצוות שמע רעש נקישה, בנוסף לנורית האזהרה שנדלקה, וכך הבין את האירוע", תיאר הקצין, "המסוק היה בגובה 170 מטר בזמן זיהוי התקלה, ונחת על הקרקע בתוך דקה. האש התפשטה מהר, המסוק נשרף כליל".

הקצין הבכיר עדכן עוד כי "הוקם צוות תחקור לבדיקה מה גרם לתקלה" וציין כי הם לא מכירים אירוע כזה מהעבר.

הבכיר בחיל האוויר, שיבח את תפקוד הצוות: "הם הצילו חיים ותפקדו בצורה הנכונה. אנחנו גאים בהם. יש לנו ביטחון מלא בצוותי האוויר ובצוותים הטכניים שלנו".

(צילום: תיעוד מבצעי כבאות והצלה)

כפי שדווח מוקדם יותר, מסוק צבאי מסוג 'יסעור' ביצע הערב נחיתת חירום בשטחים הפתוחים של קיבוץ רוחמה. הטייסים דיווחו בתחילה על תקלה טכנית בעקבותיה החל אחד המנועים להתלקח. לאחר נחיתת החירום המטוס כולו בער באש עד שכובה על ידי לוחמי האש.

דובר צה"ל מסר כי "מסוק מסוג 'יסעור' דיווח על תקלה טכנית שגרמה להתקלחות במנוע בדרום הארץ. אין נפגעים וכוחות כיבוי במקום לכיבוי השריפה. האירוע יתוחקר".

דובר כבאות והצלה מחוז דרום, אלי כהן, מסר כי "שלושה צוותי כיבוי הוזעקו לשריפה של מסוק לאחר נחיתת חירום מערבית לבית קמה. לוחמי האש אשר הגיעו למקום החלו בפעולות כיבוי לאחר שנוסעי המסוק פונו מהמקום.

"בשלב זה הושגה שליטה על השריפה וללא נפגעים. כוחות הכיבוי עדיין בשטח מבצעים פעולות סופיות לכיבוי סופי. האירוע נמצא בחקירה של מספר גורמים ופרטים ינתנו בהמשך בהתאם לחקירה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
אולי תודו לה' על החסד והנס הגדול שעשה איתכם במקום לתלות את ההצלה ב"כוחי ועוצם ידי"?!?!?
צפונה
11
אין נפגעים? ב"ה!
ליכודניק
10
ה' אוהב את הציונים על שעוסקים ביישוב הארץ והגנתה, לכן עושה להם נסים כל יום וכל שעה.
רבינו
9
"הטוב כי לא כלו רחמיך והמרחם כי לא תמו חסדיך כי מעולם קוינו לך" בורא עולם בניך הם שלוחיך יקבלו קבלות טובות עוד שמור עלינו
נס
8
יש לנו ביטחון מלא בצוותי האויר שלנו...... בהשם ומלאכיו על ניסיך ועל ישועתך ועל נפלאותיך שחסת וחמלת על חיילינו ועל משפחותיהם ועל כל עם ישראל....ועל 450 הטילים שרק לפני שבועיים הוזזת עם צוותי האויר שלך שלא תיפגע נפש אחת מישראל !! שאף צוות אויר אחר לא יכל למנוע...כי לא כלו רחמיך
תודה לאל
7
ישתבח שמו לעד !!!!! יש אלוקים !!!!
שאול
6
הבהלתם אותי!!!
מאיר
5
חסדי ה' יתברך! כי לא כלו רחמיך וחסדיך
רבקה
4
נס. 15 יהודים ניצלו ממוות, ולא ניצלו באש חלילה.
נס
3
ישתבח שמו לעד ניסים.
דורון
2
מישהו רואה פה מסוק יסעור ? זה נראה כמו פרפר עם זוג כנפיים פתוחות.
בנימין
1
נס גלומ תודה לה'
איש

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: