המצוד הושלם

מבצע בג'נין: לוחמי הימ"מ לכדו את שני המחבלים שנמלטו

המצוד אחר ששת המחבלים שנמלטו מכלא גלבוע בערב ראש השנה, הושלם הלילה (ראשון) במבצע מיוחד ב'גנים, שם לוחמי הימ"מ לכדו את שני המחבלים האחרונים שברחו - כשהם בחיים (אקטואליה)

המצוד הושלם - ובהצלחה: במבצע הלילה (ראשון) בג'נין לכדו כוחות הביטחון את שני המחבלים האחרונים שנמלטו מכלא 'גלבוע' בערב ראש השנה. המחבלים, איהם קממג'י ומונאדל אינפיעאת, נתפסו בחיים בידי לוחמי הימ"מ, שפשטו על מבנה בג'נין בעקבות מידע מודיעיני של השב"כ.

לקראת השעה 02:00 בלילה פשטו לוחמי הימ"מ בסיוע כוחות מיוחדים של השב"כ וכוחות צה"ל לחלקה המזרחי של העיר ג'נין, שבתחומי הרשות הפלסטינית.

הכוחות הקיפו את הבית שלפי המידע המודיעיני המדויק - בו שהו שני המחבלים, הם כרזו ליושבים בו לצאת החוצה ולהסגיר את עצמם, וכך שני המחבלים שנמלטו נתפסו כשהם בחיים וללא כל התנגדות. יחד עמם נתפסו שני סייענים שהועברו גם הם לחקירה.

המחבל מונאדל אינפיעאת לאחר מעצרו (צילום: תקשורת שב"כ)
המחבל איהם קממג'י לאחר מעצרו (צילום: תקשורת שב"כ)

במהלך המעצר, נרשמו במקום עימותים שכללו יידוי אבנים ובקבוקי תבערה, ואף נשמעו חילופי ירי, אך בחסדי שמים כלל הכוחות יצאו מג'נין - ללא פגע.

אביו של המחבל איהם קממג'י סיפר כי קיבל שיחת טלפון מבנו, במהלך הלילה, שיחה שנמשכה מספר שניות, במהלכה בנו אמר לו כי הוא הולך להסגיר את עצמו "מתוך דאגה לאנשים שנמצאים בבית ולאנשים שנמצאים לידי".

מהמשטרה נמסר כי "לוחמי הימ"מ, שב"כ וצה"ל לכדו הלילה את שני האסירים הנמלטים מכלא גלבוע בג'נין.

"לאחר כשבועיים של מצוד פעלו הלילה לוחמי הימ"מ של משמר הגבול יחד עם כוחות מיוחדים של שב"כ וצה"ל בג'נין ללכידת שני האסירים הנמלטים איהם קממג'י ומונאדל יעקוב אינפיעאת. לפי הכוונת השב"כ הגיעו כוחות הימ"מ והשב"כ לבית ובו המבוקשים. בפעילות של הכוחות הביאו למעצרם של שני המבוקשים שנמלטו.

"שני המבוקשים נעצרו כשהם בחיים ללא התנגדות והועברו לחקירה של שירות הביטחון הכללי".

משב"כ נמסר כי "במסגרת פעילות משותפת של שב"כ, הימ"מ וצה"ל, נעצרו הלילה בג'נין, איהם כמאמגי ומנאדל איניפיעאת אשר ברחו מכלא גלבוע. המעצר בוצע בעקבות מודיעין מדוייק שהתקבל משב"כ והצביע על המבנה בהם הסתתרו השניים בג'נין. מנאדל ואיהם ו-2 סייעניהם הועברו לחקירת שב"כ".

מדובר צה"ל נמסר כי "בתום פעילות מודיעינית ומבצעית מאומצת, נעצרו שני המחבלים האחרונים מתוך השישה שנמלטו מכלא גלבוע בערב ראש השנה התשפ"ב.

"במהלך הלילה, נכנסו כוחות צה"ל, ימ"מ, שב"כ וסיירת 'חרוב' למרחב העיר ג'נין, ביצעו פעולות בידוד וכיתור שכללו ירי סביב המבנה בו הסתתרו המחבלים הנמלטים שיצאו כשהם אינם חמושים וללא התנגדות. יחד עם המחבלים נעצרו שני סייענים. כלל העצורים הועברו להמשך חקירת כוחות הבטחון.

"בעת יציאת הכוחות מהעיר התפתחו הפרות סדר במספר מוקדים במהלכן מפרי הסדר יידו אבנים והשליכו מטענים לעבר הכוחות וכן חמושים ירו במרחב. על המבצע בפיקוד המרכז פיקד תת-אלוף יניב אלאלוף, מפקד אוגדת יהודה ושומרון. בחפ"ק אלוף-משנה אריק מויאל, מפקד חטיבת 'מנשה'".

כזכור, בבריחה מכלא 'גלבוע' בערב ראש השנה, נמלטו שישה מבחלים, ארבעה מהם - מחמוד עארדה, מוחמד עארדה, זכריא זביידי ויעקוב קאדרי, נתפסו בשבת שעברה. השישה נמלטו דרך בור שחפרו ברצפת שירותי התא בכלא, ויצאו דרך חלל פנימי שבין הקרקע בהר ליסודות הכלא.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

19
מבצע גבינה צהובה גלבע. הגלמים לפיד בנט עאבאס
חחחח
18
תודה רבה לכוחות הבטחון ולתפילות של יום כיפור.
בן אדם
מה זה משנה לך אפוא שהם עושים חיים, כעת זה על חשבוננו
חיים
17
ברוך השם אבל יש לי שאלה קטנה כל מי שנכנס לכלא יוצא עם נחיראים פתוחות או רק הם???
שאלה
חחחחח
..
16
המצוד הושלם, הם חוזרים למלון חמש כוכבים, ויחיו הרבה יותר טוב מאשר היו חיים בשטח הפלסטיני, לא פלא שהם התמסרו בלי התנגדות
צבי
15
חחחחחחחחחחחחחח
מצחייייייייייייייייייייייייקקקקקק
14
לאן יחזרו???? לכלא הישראלי המפנק.....אוכל מצוין.....מקלחות....משחק תואר....סרטים.....ממש קייטנה....
רוני
13
בעילום שם
עבודה מקצועית.כל הכבוד לכוחות הביטחון לש
12
סייעתא דשמייא
.
11
ברוך ה , אההההההה, איזה יופי עכשיו שיחנקו אותם מאסר עולם בצינוק
מ
10
בנט ומתן כהנא הנוכלים הרמאים המושחתים אשמים בכך שתפסו אותם בצורה הזאת וכל זאת על מנת להסיט את תשומת הלב מהרס הכשרות ומהתעללות בחרדים.
ללא שם
9
בנט בעצמו הסתער ותפס אותם. הכוחות זה רק תפאורה לסרט 'כך מנצחים...'
אורית
8
בעילום שם
עבודה מקצועית
7
וכמה זה עלה לנו? משלמי המיסים? שכחתם לציין שלא נדע
חרדית משלמת מיסים
6
כבוד לאנשי היממ שהיו מעורבים בתפיסת המחבלים . כן מגיעה הערכה רבה לאנשי השב"ס ששגרת יום העבודה כל כך קשה. ועם זאת חשוב להפיק לקחים. ענווה מצד כולם תתרום הרבה למורל
ללא שם
5
יופי עכשיו יחזרו לבית מלון 10 כוכבים עם חומוס צ'יפס ולבנה
הדס בוהדנה
4
יייישששש יימח שמם הערבים!!!!
אני חיה בסרט
3
מטורף
נעמי לייבל
2
הם נראים כמו מלאכי חבלה
ה עוזר
איך את יודעת איך ניראים מלכי חבלה??
אליאב
1
הכלבים האלה הסגירו את עצמם כי הם הבינו שבחוץ אין להם כלום, אפילו אוכל אין להם, אבל בכלא הם מקבלים ארוחות גורמה, שתייה מתוקה, סיגריות, לימודים, ומה לא?
אלחנן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון:

אכזריות בלתי נתפסת

צאלה גז הי״ד נרצחה בדרכה לחדר לידה, הרופאים במאמצים להציל את חיי התינוק | מצוד אחר המחבל

לאחר מאבק קשה על חייה, הרופאים נאלצו לקבוע את מותה של צאלה גז הי"ד, לאחר שנורתה על ידי מחבל ארור בזמן שעשתה את דרכה לחדר לידה | העובר הועבר תוך כדי החייאה לבית החולים שניידר  כוחות הביטחון ממשיכים במצוד אחר המחבל | נתניהו: "אני מזוזעע עמוקות מהפיגוע המחריד" (חדשות)

ב. ניסני|

קרעו שערי שמים

פיגוע טרור בשומרון: אישה נפצעה אנוש - ילדה תינוק בבית החולים

מחבל חמוש פתח הערב בירי לעבר רכב ישראלי בכביש 446 בשומרון, בין ברוכין לפדואל - ופצע באורח קשה ואנוש גבר ואישה בשנות השלושים לחייהם | בבלינסון נלחמים על חיי האישה ועל עוברה | החובש בעדות מחרידה: "הפצוע ניסה לעצור את הדימומים לפצוע שלידו ברכב" | צה"ל פתח במרדף אחר המחבל (ביטחון)

ב. ניסני|

יממה אחרי ניסיון החיסול הדרמטי

"חגורת אש": צה"ל בתקיפה נוספת בשילוב ירי כבד - באזור שבו הותקף מוחמד סינוואר

לפי דיווחים פלסטינים בעזה, צה"ל פתח הערב בתקיפה נוספת בסביבת בית החולים האירופי בדרום הרצועה - המקום שהותקף אתמול ובו לפי ההערכות שהה מנהיג חמאס מוחמד סינוואר | דובר צה"ל מפרסם הודעת פינוי לשכונת א-רימאל בעזה (צבא וביטחון)

ב. ניסני|

בבתי חולים ומוסדות חינוך

צה"ל חושף הוכחות: כך חמאס ממשיך לייצר טרור במתקנים אזרחיים בעזה

נחשפו אינדיקציות מודיעיניות לפעילות טרור של חמאס במתקנים אזרחיים במרחב העיר עזה שבצפון הרצועה |המידע ממחיש באופן ברור את הניצול הציני של ארגון הטרור, אשר עושה שימוש במתקנים אזרחיים לפעילות טרור ולניהול הלחימה (חדשות, צבא וביטחון)

ב. ניסני|

"מגייסים בחרדת קודש"

הרמטכ"ל ללוחמים: "מודע לכובד המשימה, האחריות והעומס"

הרמטכ"ל ביקר במרכז הלאומי לאימונים ביבשה והצטרף למודל מבצעי של חטיבה 7 לקראת חזרתם ללחימה | הוא גם שוחח עם מפקדים במילואים וציין את הערכתו למשרתים המתייצבים לכל משימה ולכל קריאה למען ביטחון המדינה (חדשות, צבא וביטחון)

ב. ניסני|

אנשים עפו באוויר

תיעוד דרמטי: כך נראה רגע ניסיון החיסול של מוחמד סינוואר

לפני זמן קצר, מתפרסם תיעוד חדש מניסיון החיסול של מוחמד סינוואר, כאשר עדיין לא ברור בשלב הזה האם חוסל בתקיפה | במערכת הביטחון טענו היום כי יתכן ונאלץ להמתין מספר שבועות עד שנדע את התמונה הכוללת של ניסיון החיסול | הסרטון המלא (צבא)

דוד הכהן||
3

עשרות נהרגו בתקיפות

סמוך למקום ניסיון החיסול של סינוואר: צה"ל ממשיך לתקוף

כוחות צה״ל ממשיכים לתקוף גם היום, סביבות בית החולים האירופי בחאן יונס - במקום שבו גוברות ההערכות כי שם שהה מוחמד סינואר, עשרות עזתים נהרגו במהלך התקיפות | מעל אדמת לבנון: רכב הופצץ ועלה באש, מחבל חיזבאללה חוסל (צבא)

ב. ניסני|

"פגיעה אנושה במראית פני הצדק"

שדה תימן: הסנגורים דורשים מצה"ל להדיח את ראש צוות החקירה

התפתחות בחקירת פרשת שדה תימן לאחר שהבוקר פנו סנגוריו של רס"ן א' מטעם הסנגוריה הצבאית, בדרישה להדיח משירות במצ"ח את ראש צוות החקירה בפרשה, ג', וכן לפתוח בחקירה נגדו בחשד לביצוע עבירות של שיבוש מהלכי משפט והפרת צו איסור פרסום לאחר ראיון שנתן בשבוע שעבר (משפט, צבא)

דוד הכהן||
3

תיעוד מטקס החילופים

מונה מפקד חדש לשייטת 13 | "הייתם במקומות שלא חשבנו שנהיה בהם"

אלוף-משנה ר', נכנס לתפקיד מפקד שייטת 13, במקומו של אלוף-משנה א' | במהלך הטקס, אמר מפקד זרוע הים, אלוף דוד סער סלמה: "הייתם במקומות שלא חשבנו שנהיה בהם, ביצעתם פעולות שלעולם לא ישמעו עליהן" (חדשות)

ב. ניסני||
2
ש

מעניין: 

מותב מיוחד של בית הדין יתקיים בציון רבי מאיר בעל הנס

24 שעות אחרונות לפני שיתקיים מותב בית הדין המיוחד, בהרכב עוצמתי של שני מצדיקי הדור • בית הדין המיוחד מתכנס בשליחותם של מרנן ורבנן גדולי התורה, לדון בצרות העכשוויות ולהסיק מסקנות • איך משיגים את סגולת רבי מאיר בעל הנס? (בארץ)

אסף מגידו|מקודם

אחרי שיגור 3 טילים ביממה

דובר צה"ל שוב מזהיר את החות'ים: פנו את 3 הנמלים בתימן

דובר צה״ל בערבית, אל"ם אביחי אדרעי, שיגר שוב את הודעת הפינוי של שלושת הנמלים הימיים של החות׳ים בחודיידה, ראס עיסא וא-צליף | ״התרחקו מהם למען ביטחונכם עד הודעה חדשה״, כתב (חדשות)

ב. ניסני||
1

רשימת המחוסלים מתארכת

לבנון: צה"ל תקף רכב בדרום המדינה; דיווח על פעיל חיזבאללה שחוסל

בלבנון מדווחים הבוקר כי כטב"מ ישראלי תקף בשני טילים, רכב באזור קעקעיה אל-ג'סר בדרום לבנון מצפון לנהר הליטאני | על פי חלק מהדיווחים מדובר בחיסול של פעיל חיזבאללה על ידי ישראל | החיסול מצטרף למאות תקיפות וחיסולים ברחבי לבנון מאז הפסקת האש (חדשות)

דוד הכהן||
1
ש

מרקם ייחודי

נחשף: כך תיראה הקהילה החדשה ברמות קאנטרי ירושלים

בעידן שבו הקהילתיות הופכת לנכס יקר ערך, פרויקט רמות קאנטרי מבית בית ירושלמי מציע הרבה יותר מסתם דירות יוקרה | הפרויקט, הממוקם בנקודה אסטרטגית בשכונת רמות, יוצר מרקם חיים ייחודי המשלב פרטיות עם תחושת שייכות קהילתית (נדל"ן)

כיכר בשיתוף רמות קאנטרי|מקודם|
1

"פעל במסווה של עיתונאי"

החשבון נסגר: חוסל המחבל שתיעד את הטבח הרצחני בעוטף

כוחות הביטחון חיסלו את המחבל חסן עבד אל פתאח מחמד אצליח, מי שפעל במסווה של עיתונאי ובעל חברת תקשורת שפרץ לישראל במהלך מתקפת השבעה לאוקטובר | בנוסף לכך - בתקיפה ממוקדת הלילה בח'אן יונס, חוסלו מחבלים מרכזיים בארגון הטרור חמאס (צבא)

קובי אטינגר||
1

חודש מהרקטה האחרונה

אחרי ניסיון חיסול סינוואר, חמאס שיגר לעבר העוטף -  הרקטה נפלה בשטח פתוח

ארגון הטרור חמאס שיגר הערב מספר רקטות לעבר יישובי עוטף עזה | עיריית שדרות: "2 רקטות שהגיעו  מרצועת עזה יורטו על ידי "כיפת ברזל" | דובר צה"ל מעדכן כי "רקטה נוספת נפלה בשטח פתוח", כאשר בשלב הזה אין דיווח על נפגעים בגוף (צבא)

ב. ניסני|

כמו חיסול נסראללה | צפו

עם חימושים ופצצות חודרות; כך בוצע ניסיון החיסול של מוחמד סינוואר

פרטים חדשים מניסיון החיסול של מוחמד סינוואר: חיל האוויר תקף מוקדם יותר ברצועה, כאשר במהלכה צה"ל השתמש בעשרות חימושים, ובפצצות חודרות בונקרים | תקיפתו של סינוואר בוצעה, בדומה לחיסולו של חסן נסראללה בדאחייה בביירות (צבא)

ב. ניסני|

"הייתי סוכן כפול"

דרמטי: סיפורו של הסוכן הכפול שהודה - "שיקרתי לכם"

סוכן עזתי שהופעל על ידי שירות הביטחון הכללי ברצועת עזה, נתפס במהלך המלחמה בחשד שהונה את כוחות הביטחון | הסוכן טען לפני השבעה לאוקטובר כי חמאס לא מעוניין לצאת למתקפה על ישראל, כאשר תפקידו היה להרדים את ישראל | הסוכן הכפול הודה בחקירתו: ״הייתי סוכן כפול, שיקרתי לשב״כ״ (צבא) 

דוד הכהן||
4
ש

במחשבה תחילה

איך חוסכים לדירה לילדים? מתחילים בקרקע

אם יש לכם 199,000 שקל הון עצמי זו הדרך שלכם להיות בעלים של קרקע פרטית בפרדס חנה | מספר המגרשים הפרטיים המוצעים למכירה מצומצם, זאת לאחר שמעל ל-300,000 מ"ר תחת התוכנית נמכרו למשקיעים (נדל"ן)

כתב מקודמת|מקודם