זעם בצה"ל בעקבות מתקפת המתנחלים

הסבתא ניצולת שואה, לנכד קראו 'נאצי'

מפקד פיקוד המרכז, האלוף אבי מזרחי, על מתקפת פעילי הימין: "סגן מפקד החטיבה קיבל אבן בראשו, לא כזו שנזרקה לעברו, אלא שהוטחה בראשו על ידי אחד הפורעים. סבתו ניצולת שואה, אך זה לא הפריע להם לקראו לו 'נאצי'". סגן רוה"מ אלי ישי: "אין שום דבר בעולם שמצדיק מעשים נפשעים אלו" (צבא)

צה"ל יצא למתקפה תקשורתית נדירה בעקבות המתקפה של פעילי הימין על חטמ"ר אפרים. אתר צה"ל הוקדש ביממה האחרונה לדיווחים ולגינויים נגד המתקפה.

מפקד פיקוד המרכז, האלוף אבי מזרחי, התייחס בתדרוך לעיתונאים, לאירועי הלילה החמורים, במהלכם חדרו פעילי ימין אל חטמ"ר אפרים, התפרעו במקום ופגעו ברכבים צבאיים.

האלוף מזרחי הסביר כי במהלך האירוע, היו כוחות החטיבה פרוסים בשטח, בהגנה על צירי התנועה של המתיישבים. "הפעילים התפרצו לשטח המחנה, כמה עשרות מטרים פנימה, יידו בקבוקי צבע ופגעו ברכבים צבאיים. מדובר באירוע חמור מאוד מבחינתנו ואנחנו נעשה כל מה שצריך על מנת לתפוס את המבצעים ולהביא אותם אל בתי המשפט", אמר האלוף מזרחי.

מפקד פיקוד המרכז קבע כי "מדובר באירוע מתוכנן, לא פתאומי, אלא על רקע הוראת הממשלה לצבא לבצע את פינוי המאחזים, כפי שהממשלה התחייבה בהודעתה לבג"ץ, עד לסוף שנה זו". בהקשר הזה הדגיש האלוף מזרחי כי "צה"ל ימשיך לקיים את הוראות הממשלה במדינה הדמוקרטית שלנו. נאכוף את החוק על אפם וחמתם של אלו שחושבים שנרתיע אותם. אם נדרש לפנות את רמת גלעד – נפנה את רמת גלעד".

האלוף מזרחי סיפר כי במהלך האירועים הוא סייר באופן אישי בשטח והתרשם מחומרת האירועים. "ראיתי הפורעים שזורקים את האבנים מקללים את חיילינו ומפקדינו והזדעזעתי ממה שראיתי. שנאה של יהודים כפי שראיתי כלפי חיילנו, עוד לא ראיתי בשלושים שנות שירותי. זה אירוע חמור ביותר. חשוב שנתעשת על מנת שהסדר ישוב על כנו ושלא נתדרדר לאירועים חמורים מזה. אינני פוסל שבאירוע אמש היינו מגיעים ליותר מאשר יידוי בקבוקים או זריקת אבנים", הבהיר מפקד פיקוד המרכז.

"צה"ל, בכל מקום בארץ, ועל אחת כמה וכמה בשטח הזה של יהודה ושומרון, מגן על התושבים", הדגיש האלוף מזרחי, "הם מושא ההגנה שלנו ואנחנו שומרים עליהם. אנחנו לא שומרים על מחנות צה"ל מפני פורעים יהודים, אלא מפני אירועי פח"ע ומחבלים החורשים מזימה יום ולילה כדי לפגוע בנו. כוחות צה"ל המצויים היום בשטח, מוסתים ממשימתם המרכזית, שהיא הגנה על התושבים ביהודה ושומרון ומדינת ישראל".

במהלך התדרוך, המפקד מתח ביקורת על מנהיגי ההתיישבות, אשר לדבריו "לא גינו מספיק את האירועים". הוא הבהיר כי מנהיגי ההתיישבות, שהיא בעיקרה נורמטיבית וציונית, "לא גינתה באופן נוקב וחד משמעי את האירוע. זה לא יקל על המציאות, אבל אולי ימנע את האירועים הבאים".

עוד ציין האלוף כי "הקצינים גילו איפוק רב לכל אורך האירוע. סגן מפקד החטיבה קיבל אבן בראשו, לא כזו שנזרקה לעברו, אלא שהוטחה בראשו על ידי אחד הפורעים. סבתו ניצולת שואה, אך זה לא הפריע להם לקראו לו 'נאצי'. נחצו כאן גבולות רבים וחומרת האירועים הובהרה לכל הדרגים".

פוליטיקאים מגנים

גם במערכת הפוליטית נמתחה ביקורת נוקבת. ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את כוחות הביטחון לפעול בתקיפות נגד מי שפגע בחיילי צה"ל ומפקדיו.

"זה אירוע שראוי לכל גינוי. כוחות הביטחון צריכים להיות מרוכזים בהגנה על אזרחי המדינה ולא בהפרות חוק מקוממות שכאלה", אמר נתניהו.

סגן ראש-הממשלה ושר הפנים אלי ישי הצטרף הוא אף למבקרים את המתקפה. "אני מגנה בכל תוקף את אירועי הימים האחרונים. אין שום דבר בעולם המצדיק מעשים נפשעים אלו", אמר השר ישי.

"לא מתקבלת על הדעת פגיעה בחיילי צה"ל המחרפים נפשם בהגנה על ההתיישבות, יש למצוא את הפורעים המוציאים דיבתינו רעה".

גינוי מימין

גם איגוד ישיבות ההסדר גינה בחריפות את פעילי הימין. בהודעה הנדירה, נכתב: "איגוד ישיבות ההסדר מגנה בחריפות את המעשים הנפשעים שנעשו אמש בשומרון. כל התעתמתות פיזית או מילולית עם צה"ל, מפקדיו וחייליו היא חמורה ביותר וראויה לכל גינוי. מי שעשו מעשים אלו פגעו בבסיס החיים המשותפים של עם ישראל בארצו. אנו מרגישים אחריות לשוב ולחזק את ערכי היסוד שלנו המבוססים על שותפות אמת עם המדינה ומערכת הבטחון".

על החתום חברי הנהלת האיגוד: הרב חיים דרוקמן ראש ישיבת ההסדר אור עציון, הרב שלמה רוזנפלד ראש ישיבת ההסדר שדמות מחולה, הרב אליהו בלומנצוייג ראש ישיבת ההסדר ירוחם, הרב יהושוע ויצמן ראש ישיבת ההסדר מעלות,הרב שמואל הבר ראש ישיבת ההסדר קרני שומרון.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

17
פתאום רק הגנה על עם ישראל זה מה שיש להם בראש אחרי שהם נעשו זרוע פולטית מובהקת של השמאל שמפחד שיסתמו לו את הפה כי רק הוא שומר על החוק כידוע והצבא שתפקידו להגן אכן מגן רק על ערבים....
אחד
16
קצת ענוה אני מצפה מהחברה החרדית שאני נמנית עליה. גם אם המעשה היה קיצוני אפשר להבין את התיסכול. אף אחד לא היה רוצה להתחלף איתם. וכן, מספיק עם האמירות של דעת תורה, הם אחינו!!!
שגורשו מבתיהם
15
הסבתא של הטלר היתה יהודיה... ואתם מכנים אותו נאצי ?! וכי יחוס הסבתא זה תעודת יושר ?
Sandalin
14
גדולה של ציבור שנדרס ונרמס. שאף אחד לא יתפלא שעכשיו הם מעזים להגיב. כל אצבע צריכה להיות מופנית כלפי אהוד ברק ששלח חיילים לפנות למרות שהבטיח שלא. אם לא היו אותם נערים "נלחמים", החיילים היו מפנים 2 גבעות בכח וזאת האמת.
שלומית
13
לא היתה שם השנאה? האם לא ראו זאת בעיניים? יצאתם בגדודים גדודים, נחושים לבצע את ההתנתקות ויהי מה, ובעבור מי זה היה, ולאיזה צורך? ראו כעת כמה סובלים כעת כל הדרום מאז שפונה גוש קטיף, וכי לזה ייחלנו? האיש צבא הזה בעצמו נראה שונא גדול של ההתיישבות...וד"ל
"משתתף בכאבך"..
12
הצבא רודף אותם כל פעם מחדש.. מצד שני, מה יגידו בעולם?
מתלבט
11
בס"ד במקומות כאלו אפילו "חציית גבול" הוא ביטוי עדין
ליטל.
10
האשם היחיד בכל הסיפור הוא אדון ברק.. אדון ברק חושב שאדמת ארץ ישראל בבעלותו והוא יכול לעשות ככל העולה על רוחו..אדון ברק !! קח מוסר מאריאל שרון,בגין..ראה מה קרה להם אחרי שמסרו אדמה לאויבים... לא יכול להיות דבר כזה שהורסים בית של בדואי שולחים שוטרים ושהורסים בית של יהודי שולחים את הצבא..תפקיד הצבא להגן
מתנחל
9
אנחנו פשוט לא יודעים מה זה הניסיון הזה..
a.h.k.
8
הייתי מצפה מאתר שמיצג ציבור שמותקף כל היום על ידי התקשורת שלא יסחף אחרי ההסתה כלפי מי שלא חושב כמוה
אחד העם
7
בפינוי גוש קטיף!!!! שלא ידבר על שנאה בין יהודים, החילים שונאים את המתנחלים
אני
בס"ד אני לא באה ח"ו להוריד מעוצמת זעזוע הגירוש אבל ההודעה הזו כ"כ לא שי'יכת לפה!!
ליטל.
הם שונאים את עצמם?
שמעלץ
6
אל תתפלאו שמכנים אותו "נאצי". רק נאצים גרשו יהודים!
דסי
5
כפרה על החיילים שלנו. שהקב"ה ישמור אותם ויתן לכל הקנאים מכה חזקה על הדברים שלהם!
ציונית גאה!!!
4
כי הם לפחות משרתים בצבא.
מיידדיה
3
לו לאכול חזיר.
Moshe Yonatan
2
הזאת וברדיו מתגאים בלשון המעטה בזה שה"סבתא" שלהם היתה בשואה וכו' והם עצמם ? אפילו לא מבינים על מה היא היתה בשואה ולאיזה צורך והם יושבים היום כמו חבורה של משוגעים בממשלה ועושים רק טעויות וחלקם גם שונאי ישראל ודת וכשתגיד להם נאצי הם יתחילו להיפגע ולהגיד הסבתא והסבא אך בפועל עם הסבא שלך היה יכול הוא
א.ב
1
זה אולי לא מוצדק, אבל... הדרך שהמדינה הנאורה מצאה לנכון לטפל בציבור שהוא הכי פטריוטי למדינה היתה גרועה מאוד, בעת גירושו מאדמתו, לא פלא שהציבור הזה נהיה מתוסכל ועויין, נוצר תאנה יאכל פריה... כעת אל תתלוננו!
מפקד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: