ציוד כבר הוכנס

זה קורה: המהלך של איחוד האמירויות בעזה יוצא לדרך - באישור ישראל

צה״ל אישר לפני מספר שבועות לאיחוד האמירויות, בהנחיית הדרג המדיני, לקדם את יוזמתם לחיבור קו מים ממתקן ההתפלה במצרים ועד לאזור אלמוואסי על תווי קו החוף בעזה (מלחמה)

חלוקת הסיוע בעזה (צילום: דובר צה"ל )

מתאם פעולות הממשלה בשטחים עדכן היום (ראשון) כי בהנחיית הדרג המדיני צה״ל אישר לפני מספר שבועות לאיחוד האמירויות לקדם את יוזמתם לחיבור קו מים ממתקן ההתפלה במצרים ועד לאזור אלמוואסי על תווי קו החוף ברצועת .

קו המים החדש, כך נמסר, עתיד לתת מענה לכ-600,000 תושבים במרחב ב, ויפעל ללא תלות בקווי המים מישראל.

בתוך כך, נציגי איחוד האמירויות החלו היום בהכנסת הציוד לפרויקט הקו החדש ממצרים באופן מפוקח ולאחר בידוק ביטחוני מוקפד דרך מעבר כרם שלום של רשות המעברים היבשתיים במשרד הביטחון. העבודות להקמת הקו יחלו בימים הקרובים וימשכו מספר שבועות.

ההודעה מגיעה לאחר שמוקדם יותר הבוקר הודיע דובר צה"ל כי החל מהבוקרתחל הפוגה "טקטית מקומית" של הפעילות הצבאית, לטובת צרכים הומניטריים מהשעה 10:00 עד 20:00.

ההפוגה תחל באזורים שבהם צה״ל לא פועל - אלמוואסי, דיר אל-באלח והעיר עזה, בכל יום עד להודעה חדשה. בצה"ל הדגישו כי ההחלטה תואמה עם האו"ם והארגונים הבין-לאומיים לאחר דיונים בנושא.

כמו כן, בצה"ל עדכנו כי הוגדרו צירים מאובטחים באופן קבוע, החל מהשעה 6:00 עד 23:00, שיאפשרו תנועה בטוחה של שיירות האו״ם וארגוני הסיוע, להכנסת והפצת מזון ותרופות לאוכלוסייה ברחבי רצועת עזה.

בהודעת צה"ל נאמר: "צה"ל ימשיך לתמוך במאמץ ההומניטרי בשטח, לצד המשך התמרון והפעילות ההתקפית נגד ארגוני הטרור ברצועת עזה וזאת על מנת להגן על אזרחי מדינת ישראל. צה״ל ערוך להרחיב את היקף הפעולה ככל שיידרש".

במהלך הלילה, חיל האוויר הצניח שבעה משטחי סיוע המכילים קמח, סוכר ושימורי מזון. מדובר בפעם הראשונה שצה"ל מצניח סיוע - גם אם במימון גורם זר - לרצועת עזה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (81%)

לא (19%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
מדובר בכניעה בפועל של ישראל לחמאס ולשאר שונאי ישראל
אזרח שאיכפת לו
1
פששש איזה דאגה לאחיהם שבגולה אשריכם
אנונימי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: